Πώς να ξεκινήσετε ένα Franchise χωρίς χρήματα;

Η εκκίνηση ενός franchise χωρίς χρήματα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι πιθανό αν βρείτε επενδυτές ή βγείτε δάνειο. Ορισμένα franchise, ειδικά νεότερα, προσφέρουν χρηματοδότηση για να σας βοηθήσουν να αγοράσετε το franchise. Εάν γνωρίζετε κάποιον με τα χρήματα για να επενδύσετε, σκεφτείτε να ζητήσετε να συνεργαστεί μαζί σας για να χρηματοδοτήσει την αγορά με αντάλλαγμα τα κέρδη. Εναλλακτικά, δανείστε τα χρήματα από μια τράπεζα ή ένα δάνειο Small Business Administration ή πάρτε ένα δάνειο μετοχικού κεφαλαίου στο σπίτι σας. Εάν έχετε αρκετές αποταμιεύσεις στο λογαριασμό συνταξιοδότησής σας, ενδέχεται να είστε σε θέση να ξεκινήσετε ένα Rollover καθώς το Business Startups σχεδιάζει να επενδύσει τα χρήματα στο franchise σας. Ωστόσο, διασφαλίζετε τη χρηματοδότηση, φροντίστε να διορθώσετε τυχόν σφάλματα στην πιστωτική σας έκθεση για να περάσετε τους ελέγχους ιστορικού του δικαιοπάροχου. Για περισσότερες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένου του πώς να βρείτε το σωστό franchise για τις περιστάσεις σας, διαβάστε!

Ίσως να μπορείτε να ξεκινήσετε ένα franchise χωρίς χρήματα αν βρείτε συνεργάτες
Ίσως να μπορείτε να ξεκινήσετε ένα franchise χωρίς χρήματα αν βρείτε συνεργάτες.

Δεν είναι δυνατό να ξεκινήσετε ένα franchise χωρίς χρήματα. Θα χρειαστεί να πληρώσετε μια αρχική αμοιβή franchise και θα έχετε άλλα έξοδα εκκίνησης. Επιπλέον, οι δικαιοπάροχοι θέλουν να δουν ότι έχετε κάποια εμφάνιση στο παιχνίδι με τη μορφή προκαταβολής. Παρ 'όλα αυτά, δεν θα ξέρετε ποτέ αν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα franchise μέχρι να πραγματοποιήσετε έρευνα. Ίσως να είστε σε θέση να ελευθερώσετε κάποια χρήματα με ένα στεγαστικό δάνειο ή χρησιμοποιώντας τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης. Εξετάστε διεξοδικά οποιοδήποτε franchise που σας ενδιαφέρει για να μάθετε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να καθαρίσετε την πίστωσή σας, ώστε να είστε ισχυρός αιτών.

Μέρος 1 από 3: εξέταση των επιλογών χρηματοδότησής σας

 1. 1
  Ζητήστε χρηματοδότηση franchisor. Ορισμένα franchise θα σας δανείσουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά ενός franchise. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ενοικιάσετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Δεν θα είναι όλα και η χρηματοδότηση franchisor μπορεί να είναι διαθέσιμη μόνο για νεότερα franchise. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να περιμένετε να αγοράσετε ένα franchise της McDonald χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση franchisor.
  • Μπορεί επίσης να πληροίτε τα κριτήρια για ένα πρόγραμμα κινήτρων που έχει δημιουργηθεί για μειονότητες, βετεράνους ή franchisees για πρώτη φορά. Αυτά τα προγράμματα κινήτρων ενδέχεται να μειώσουν την αμοιβή franchise ή άλλα κόστη.
  • Ωστόσο, οι δικαιοπάροχοι ίσως θέλουν να δουν ότι έχετε ήδη εφάπαξ ποσό (δεν έχετε δανειστεί). Θα χρειαστεί να βρείτε τα χρήματα κάπου.
 2. 2
  Πατήστε στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογαριασμούς συνταξιοδότησης όπως το 401 (k) ή το IRA για τη χρηματοδότηση της αγοράς μιας επιχείρησης. Η διαδικασία ονομάζεται Rollover ως Business Startups ή "ROBS". Ουσιαστικά, ξεκινάτε ένα ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης στη νέα σας επιχείρηση και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης του franchise. Το πρόγραμμα συνταξιοδότησης αγοράζει έπειτα μετοχές στην επιχείρησή σας.
  • Εάν γίνει σωστά, δεν θα οφείλετε καμία πρόωρη ποινή ανάληψης ή φόρους επί του ποσού που κάνετε.
  • Εάν ενδιαφέρεστε για ένα ROBS, τότε θα πρέπει να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διαδικασία. Ελέγξτε τα τέλη τους, τα οποία μπορεί να είναι βαριά.
  • Χρησιμοποιώντας έτσι τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης, κινδυνεύετε να χάσετε όλα τα χρήματα που έχετε αποθηκεύσει για τη συνταξιοδότησή σας.
 3. 3
  Τραβήξτε ίδια κεφάλαια από το σπίτι σας. Μπορείτε να αγγίξετε τα ίδια κεφάλαια στο σπίτι σας με ένα δάνειο μετοχικού κεφαλαίου ή ένα πιστωτικό όριο μετοχικού κεφαλαίου (HELOC). Ένα στεγαστικό δάνειο είναι ένα δάνειο δόσης, ενώ ένα HELOC είναι σαν μια πιστωτική κάρτα. Πριν αγγίξετε τα ίδια κεφάλαια στο σπίτι σας, πρέπει να εκτιμήσετε τους κινδύνους. Εάν η προεπιλογή, η τράπεζα μπορεί να αδράξει το σπίτι σας.
  • Γενικά, μπορείτε να πάρετε περίπου το 80% των διαθέσιμων ιδίων κεφαλαίων στο σπίτι σας.
  Ίσως να είστε σε θέση να ελευθερώσετε κάποια χρήματα με ένα στεγαστικό δάνειο ή χρησιμοποιώντας τις
  Ίσως να είστε σε θέση να ελευθερώσετε κάποια χρήματα με ένα στεγαστικό δάνειο ή χρησιμοποιώντας τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησής σας.
 4. 4
  Βρείτε συνεργάτες. Ίσως να μπορείτε να ξεκινήσετε ένα franchise χωρίς χρήματα αν βρείτε συνεργάτες. Αυτοί οι συνεργάτες θα μοιραστούν το κόστος (και τελικά τα κέρδη) του franchise σας.
  • Μερικοί άνθρωποι πλησιάζουν φίλους ή οικογένειες, οι οποίοι μπορούν να σας προσφέρουν χρήματα με αντάλλαγμα κάποιο ποσοστό ιδιοκτησίας στο franchise.
  • Μπορεί επίσης να συνεργαστείτε με κάποιον που πήγατε στο σχολείο ή κάποιον με το οποίο έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν.
  • Εάν θέλετε να ασχοληθείτε με έναν συνεργάτη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πληρεξούσιο. Ίσως χρειαστεί να συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο δικηγόρος σας μπορεί να σας συμβουλεύσει και να συντάξει τυχόν απαραίτητα έγγραφα.
 5. 5
  Αναζητήστε παραδοσιακά τραπεζικά δάνεια. Ο παραδοσιακός τρόπος για να λάβετε δάνειο είναι να προσεγγίσετε μια τράπεζα ή μια πιστωτική ένωση. Για να λάβετε τραπεζικό δάνειο, θα χρειαστείτε εξαιρετική πίστωση. Επίσης, πιθανότατα χρειάζεστε τουλάχιστον το 20% του κόστους εκκίνησης σε μετρητά, το οποίο μπορεί να μην έχετε.
  • Οι δανειστές είναι πιο πιθανό να δανείσουν εάν αγοράζετε ένα καθιερωμένο franchise. Ωστόσο, αυτό είναι λίγο Catch-22, επειδή λίγα καθιερωμένα franchise θα σας επιτρέψουν να αγοράσετε χωρίς προκαταβολή.
  • Ίσως χρειαστεί να καταθέσετε ασφάλεια για να λάβετε δάνειο. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να δεσμεύσετε προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, όπως το σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε χρεώσει το δάνειο, τότε η τράπεζα μπορεί να αδράξει την ασφάλεια.
  • Μερικοί δικαιοπάροχοι έχουν επίσης ειδικές σχέσεις με εταιρείες χρηματοδότησης, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη λήψη δανείου ευκολότερη.
 6. 6
  Εξετάστε τα δάνεια SBA. Στην Ευρώπη, η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (SBA) εγγυάται δάνεια. Παρόλο που λαμβάνετε ένα δάνειο από μια τράπεζα, το SBA εγγυάται ότι θα εισέλθει και θα αποπληρώσει το δάνειο εάν έχετε χρεοκοπήσει. Συχνά, τα δάνεια SBA είναι ευκολότερα στη λήψη από τα συμβατικά δάνεια.
  • Το SBA διαθέτει επίσης μια λίστα εγκεκριμένων franchisors. Εάν ο δικαιοπάροχος είναι στη λίστα, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια γρήγορη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
  • Τα δάνεια SBA είναι ακόμη δύσκολο να ληφθούν. Συνήθως, χρειάζεστε καλή πίστωση (πιστωτικό αποτέλεσμα 680 ή καλύτερο). Χρειάζεστε επίσης 20-30% ως προκαταβολή, οπότε θα πρέπει να βρείτε αυτά τα χρήματα κάπου.

Μέρος 2 από 3: εύρεση κατάλληλου franchise

 1. 1
  Ερευνήστε ευκαιρίες franchise. Υπάρχουν εκατοντάδες ευκαιρίες franchise διαθέσιμες σε όλα τα είδη βιομηχανιών. Πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τα ενδιαφέροντά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε ένα εστιατόριο ή ένα γυμναστήριο.
  • Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη σας και τραβήξτε ένα εγχειρίδιο ευκαιριών franchise. Ανατρέξτε σε αυτό για να δείτε τι είναι διαθέσιμο.
  • Δείτε επίσης διαφορετικούς ιστότοπους franchise, όπως το franchisedirect.com. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση ανά κατηγορία, όπως "franchise καφέ" ή "franchise με βάση το σπίτι". Ο ιστότοπος θα πρέπει να σας πει το ελάχιστο ποσό μετρητών που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε.
  • Μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μια έκθεση franchise κοντά σας. Είναι υπέροχα να τα επισκεφθείτε, γιατί μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να συγκρίνετε franchise σε μία τοποθεσία.
 2. 2
  Ελέγξτε το κόστος εκκίνησης. Κανένα franchise δεν θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε δωρεάν. Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε μερικά οικιακά franchises με μόλις 750€ Άλλοι θα κοστίζουν από 7460€ ή περισσότερο. Μάθετε το κόστος εκκίνησης και αν μπορείτε να αγοράσετε.
  • Πριν από την υπογραφή ενός συμβολαίου, το franchise θα πρέπει να σας δώσει ένα έγγραφο αποκάλυψης Franchise (FDD), το οποίο θα εξηγεί το κόστος εκκίνησης. Το στοιχείο 5 θα προσδιορίσει την αρχική αμοιβή franchise και το στοιχείο 7 θα εξηγήσει το κόστος εκκίνησης όπως το απόθεμα, τον εξοπλισμό, τις επιχειρηματικές άδειες, τη σήμανση, την ακίνητη περιουσία και την ασφάλιση.
  • Ενδέχεται να μην λάβετε το Έγγραφο Αποκάλυψης Franchise έως ότου υποβάλετε ένα ερωτηματολόγιο προσόντων. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μάθετε το κόστος εκκίνησης προτού ακολουθήσετε ένα franchise. Μιλήστε με έναν τρέχοντα δικαιοδόχο ή ρωτήστε τον δικαιοπάροχο εντελώς πόσα χρήματα χρειάζονται. Πρέπει να είναι πρόθυμοι να σας πουν.
  Εξετάστε διεξοδικά οποιοδήποτε franchise που σας ενδιαφέρει για να μάθετε πόσα χρήματα χρειάζεστε
  Εξετάστε διεξοδικά οποιοδήποτε franchise που σας ενδιαφέρει για να μάθετε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να καθαρίσετε την πίστωσή σας, ώστε να είστε ισχυρός αιτών.
 3. 3
  Προσδιορίστε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αφού βρείτε την ελάχιστη επένδυση εκκίνησης, αξιολογήστε τα οικονομικά σας για να δείτε αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να επενδύετε περισσότερο από το 15% των χρημάτων σας σε ένα franchise. Ωστόσο, αυτό το ποσό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις περιστάσεις σας.
  • Είναι επίσης καλή ιδέα να συναντήσετε έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο που μπορεί να ελέγξει την οικονομική σας κατάσταση και να αναλύσει εάν αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ένα franchise.
 4. 4
  Ερευνήστε το franchise. Θέλετε μόνο να συνεργαστείτε με έναν franchisor που είναι αξιόπιστος. Θέλετε επίσης ένα franchise που σας ταιριάζει. Κατά συνέπεια, ερευνήστε διεξοδικά αυτά τα franchise που σας ενδιαφέρουν. Εστίαση στα ακόλουθα:
  • Ελέγξτε εάν υπήρξαν παράπονα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Better Business Bureau και το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας σας ή το γραφείο προστασίας των καταναλωτών. Αναζητήστε παράπονα ότι ο δικαιοπάροχος δεν παρέχει υποστήριξη στους δικαιοδόχους.
  • Ρωτήστε για εκπαίδευση και υποστήριξη. Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες θα βρίσκονται στο FDD. Ένα πλεονέκτημα της αγοράς ενός franchise είναι ότι σας διδάσκονται οι επιτυχημένες μέθοδοι του franchise.
  • Ελέγξτε τα τρέχοντα κόστη. Για παράδειγμα, πιθανότατα θα πρέπει να συνεισφέρετε στην εθνική και περιφερειακή διαφήμιση. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσετε ένα ποσοστό των κερδών σας ως δικαιώματα.

Μέρος 3 από 3: υποβολή αίτησης για το franchise σας

 1. 1
  Καθαρίστε τη δική σας πίστωση. Οι δικαιοπάροχοι θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στο παρασκήνιο προτού σας αποδεχτούν. Συγκεκριμένα, θα ελέγχουν πόσο επιμελώς έχετε πληρώσει τους λογαριασμούς σας. Κατά συνέπεια, τραβήξτε την πιστωτική σας έκθεση και διορθώστε τυχόν σφάλματα που ενδέχεται να βλάψουν το πιστωτικό σας αποτέλεσμα. Θέλετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερο.
  • Ωστόσο, ίσως θελήσετε να αποφύγετε την πληρωμή μεγάλων χρεών. Αντ 'αυτού, κρατήστε τα χρήματα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως προκαταβολή.
 2. 2
  Υποβολή ερωτηματολογίου πιστοποίησης. Μπορείτε να δείξετε το ενδιαφέρον σας για αναζήτηση franchise συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο θα ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία, τα έσοδα και τα χρέη σας. Ίσως χρειαστεί επίσης να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική σας εμπειρία, την εκπαίδευση και τα κίνητρα για αγορά franchise.
 3. 3
  Παρακολουθήστε μια μέρα ανακάλυψης. Οι ημέρες ανακάλυψης είναι μια ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται για ένα franchise να επισκεφθούν την έδρα και να συναντηθούν με βασικά στελέχη επιχειρήσεων Θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα ανακάλυψής σας, εάν έρθετε προετοιμασμένοι με ερωτήσεις.
  • Δεν πρέπει να πιέσετε να συμφωνήσετε να αγοράσετε την ημέρα ανακάλυψης. Εάν είστε, τότε ίσως θέλετε να επανεξετάσετε.
  • Κρίνεστε όπως και εσείς ελέγχετε τον δικαιοπάροχο. Θυμηθείτε να κάνετε ευφυείς ερωτήσεις. Διαβάστε το FDD πριν από την ημέρα της ανακάλυψης, εάν σας δόθηκε. Να είστε ευγενικοί σε όλους και να αποφεύγετε να πίνετε αλκοόλ στα δείπνα.
  Ενδέχεται να είστε σε θέση να ξεκινήσετε ένα Rollover καθώς το Business Startups σχεδιάζει να επενδύσει
  Εάν έχετε αρκετές αποταμιεύσεις στο λογαριασμό συνταξιοδότησής σας, ενδέχεται να είστε σε θέση να ξεκινήσετε ένα Rollover καθώς το Business Startups σχεδιάζει να επενδύσει τα χρήματα στο franchise σας.
 4. 4
  Συγκεντρώστε οικονομικές πληροφορίες. Εάν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε δάνειο, ετοιμαστείτε να αποκαλύψετε όλες τις οικονομικές σας πληροφορίες. Θα πρέπει να παρέχετε στις τράπεζες διάφορα έγγραφα, όπως τα ακόλουθα:
  • επιστροφή φορου
  • προσωπική οικονομική κατάσταση
  • πληροφορίες Τράπεζας
  • πληροφορίες σχετικά με την πηγή της προκαταβολής σας

Συμβουλές

 • Μια άλλη επιλογή είναι να περιμένετε μέχρι να εξοικονομήσετε χρήματα για προκαταβολή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να εργαστείτε για ένα νέο franchise για να ελέγξετε αν σας αρέσει.

Σχόλια (1)

 • belissarios19
  Έμαθα πολλά από αυτό το άρθρο που θα με βοηθήσει στο μέλλον, σας ευχαριστώ.

Διαβάστε επίσης:

Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail