Πώς να προστατεύσετε την εταιρική σας φήμη;

Η θετική εταιρική φήμη αυξάνει την πρόσβαση σε νέους πελάτες
Η θετική εταιρική φήμη αυξάνει την πρόσβαση σε νέους πελάτες, επιθυμητούς υπαλλήλους, μεγαλύτερους πόρους χρηματοδότησης και ευνοϊκές επαγγελματικές αναφορές.

Η θετική εταιρική φήμη αυξάνει την πρόσβαση σε νέους πελάτες, επιθυμητούς υπαλλήλους, μεγαλύτερους πόρους χρηματοδότησης και ευνοϊκές επαγγελματικές αναφορές. Η διασφάλιση της φήμης της επιχείρησής σας περιλαμβάνει την προσφορά αξίας στους πελάτες, την γρήγορη ανταπόκριση στα ερωτήματά τους, τη συμπεριφορά ηθικής, την παραμονή καινοτόμων και τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών. Ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες στρατηγικές για την προστασία της εταιρικής σας φήμης.

Μέθοδος 1 από 5: φέρτε αξία στην αγορά

 1. 1
  Παρέχετε χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Οι πελάτες συνήθως αναζητούν τα καλύτερα και τα περισσότερα διαθέσιμα χρήματα. Καθιερώστε μια σταθερή φήμη παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας στις καλύτερες δυνατές τιμές.
  • Διεξαγωγή εκτίμησης αναγκών. Πριν σχεδιάσετε ένα προϊόν ή αναπτύξετε μια υπηρεσία, προσδιορίστε τις ανάγκες του κοινού-στόχου σας. Οι προσωπικές συνεντεύξεις, οι διαδικτυακές έρευνες και οι φόρμες σχολίων πελατών είναι μερικοί τρόποι για να υποβάλλετε λεπτομερείς ερωτήσεις και να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες των πελατών.
 2. 2
  Παρακολούθηση μετά την παροχή μιας υπηρεσίας ή προϊόντος. Ρωτήστε τους πελάτες εάν ικανοποιείτε τις ανάγκες τους. Στείλτε ένα επόμενο email ή καλέστε για να ρωτήσετε αν είναι ικανοποιημένοι με τα προϊόντα σας. Ρωτήστε για μια λίστα επιθυμιών ή σχόλια που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές σας προσφορές.
 3. 3
  Δέσμευση στην καινοτομία. Ακόμη και μακροχρόνιες εταιρείες με δημοφιλή εμπορικά σήματα δεν έχουν καμία εγγύηση ότι η αγορά δεν θα μετακινηθεί σε άλλο προϊόν που καθιστά ξαφνικά τα προϊόντα που είχαν προηγουμένως εκτιμηθεί ως ξεπερασμένα. Ιδιαίτερα σημαντικό στον τομέα της τεχνολογίας, προστατεύστε την εταιρική σας φήμη δείχνοντας στο κοινό ότι είστε αφοσιωμένοι στην καινοτομία και ειδικευμένοι στην τελευταία τεχνολογία.

Μέθοδος 2 από 5: αντιμετώπιση ερωτήσεων και προβληματισμών πελατών

 1. 1
  Απαντήστε γρήγορα σε παράπονα και ερωτήσεις. Οι δυσαρεστημένοι πελάτες τείνουν να εκτοξεύονται σε άλλους. Οι φίλοι, η οικογένειά τους, οι συνάδελφοί τους, οι γείτονες και οι ξένοι τους στους πίνακες μηνυμάτων ενδέχεται να ακούσουν το εταιρικό σας όνομα σε αρνητικό φως εάν μια άδικη κατάσταση έχει λυθεί. Ελαχιστοποιήστε αυτήν τη δυνατότητα, έχοντας το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών ευσυνείδητο έτοιμο να βοηθήσει τους πελάτες.
  • Παρέχετε άριστη εξυπηρέτηση πελατών. Η πιθανότητα διάδοσης αρνητικών ιστοριών σχετικά με την εταιρεία σας μειώνεται όταν ένας μη ικανοποιημένος πελάτης φτάσει αμέσως σε έναν εξυπηρετικό αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών που προσφέρει ενσυναίσθηση και προσφέρει για γρήγορη και επιμελή επίλυση του ζητήματος. Διδάξτε στο προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών αποτελεσματικές τεχνικές επίλυσης προβλημάτων και επίλυσης συγκρούσεων.
  • Επεκτείνετε τις ώρες εξυπηρέτησης πελατών. Να είστε διαθέσιμοι για την αντιμετώπιση ερωτήσεων και προβληματισμών, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας που ενδέχεται να περιέχει δυσλειτουργίες ή απαιτούν πρόσθετη βοήθεια πελατών.
Ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες στρατηγικές για την προστασία της εταιρικής σας φήμης
Ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες στρατηγικές για την προστασία της εταιρικής σας φήμης.

Μέθοδος 3 από 5: να είστε ηθικοί και αξιόπιστοι

 1. 1
  Συμπεριφέρεστε ηθικά. Δράστε γρήγορα για να αφαιρέσετε επικίνδυνα και / ή προσβλητικά προϊόντα από την αγορά. Τα πράγματα μερικές φορές περνούν από τις ρωγμές, ή η κακή κρίση ενός μεμονωμένου προπονητή μπορεί να οδηγήσει σε φλεγόμενη φήμη. Περιορίστε τον αντίκτυπο αυτών των ατυχημάτων αναγνωρίζοντας ότι έχει γίνει λάθος και δεσμευτείτε να επιλύσετε το ζήτημα.
 2. 2
  Γίνετε αξιόπιστος συνεργάτης. Οι συναλλαγές σας με άλλες εταιρείες συμβάλλουν συχνά στη διαμόρφωση της εταιρικής σας φήμης. Η αναγνώριση των συνεισφορών άλλων εταιρειών, η έγκαιρη πληρωμή τιμολογίων και η επικοινωνία με ειλικρίνεια και σεβασμό είναι τρόποι για να διασφαλιστεί ότι η φήμη της επιχείρησής σας παραμένει θετική.

Μέθοδος 4 από 5: κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών των εργαζομένων

 1. 1
  Δημιουργήστε ένα ικανοποιητικό περιβάλλον για υπαλλήλους. Οι δυσαρεστημένοι υπάλληλοι μιλούν συχνά σε άλλους για τη δυσαρέσκεια της δουλειάς τους. Κερδίστε μια φήμη ως εταιρεία που εκτιμά τους υπαλλήλους και νοιάζεται για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και ευημερία.
  • Αναγνωρίστε την αξιέπαινη απόδοση. Εφαρμόστε μπόνους, βραβεία υπαλλήλων, διακοπές ή άλλα προγράμματα που βοηθούν τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι εκτιμώνται και εκτιμούνται.
  • Προσφέρετε ευκαιρίες προόδου και επαγγελματικής ανάπτυξης. Δημιουργήστε σχέδια επαγγελματικής ανάπτυξης που περιλαμβάνουν την κατάρτιση υπαλλήλων για θέσεις εργασίας υψηλότερου επιπέδου στην εταιρεία ή τη διδασκαλία νέων δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες είτε εντός της εταιρείας είτε στον κλάδο.
Οι συναλλαγές σας με άλλες εταιρείες συμβάλλουν συχνά στη διαμόρφωση της εταιρικής σας φήμης
Οι συναλλαγές σας με άλλες εταιρείες συμβάλλουν συχνά στη διαμόρφωση της εταιρικής σας φήμης.

Μέθοδος 5 από 5: παρακολούθηση των μηνυμάτων σας

 1. 1
  Επικοινωνήστε με το κοινό. Χρησιμοποιήστε ιστότοπους εταιρειών, ιστολόγια και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να μιλήσετε απευθείας στο κοινό σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Δείξτε ενθουσιασμό, σεβασμό και ανησυχία σε όλες τις επικοινωνίες. Είτε επικοινωνείτε με έναν πελάτη σε έναν διαδικτυακό πίνακα μηνυμάτων, δημοσιεύετε μια ανακοίνωση σχετικά με μια νέα επιχειρηματική συνεργασία σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ή αντιμετωπίζετε την ανησυχία σας για το περιβάλλον, διατηρήστε τις επικοινωνίες ειλικρινείς, θετικές και παραγωγικές.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail