Πώς να εγγραφείτε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός;

Αφού δημιουργήσετε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ
Αφού δημιουργήσετε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ, πρέπει επίσης να εγγράψετε τον οργανισμό σας στις πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.

Η εκκίνηση ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξετε την κοινότητά σας και να ικανοποιήσετε ανάγκες που δεν ικανοποιούνται με άλλα μέσα. Ωστόσο, η ενεργοποίηση και η λειτουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σας είναι μόνο ένα μικρό μέρος του παζλ. Μόλις δημιουργήσετε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ, θα πρέπει επίσης να εγγράψετε τον οργανισμό σας στις πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις. Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να αποκτήσετε καθεστώς αφορολόγητου και να διασφαλίσετε ότι επιτρέπεται νομικά να ζητήσετε δωρεές.

Μέρος 1 από 3: ενσωμάτωση του οργανισμού σας

 1. 1
  Αποφασίστε για ένα όνομα για την εταιρεία σας. Συνήθως, θα θέλετε το όνομα για την εταιρεία σας να είναι το ίδιο με το όνομα που έχετε αποφασίσει για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό σας. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το όνομα είναι διαθέσιμο για χρήση.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας σας θα έχει μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης στον ιστότοπό της με όλα τα ονόματα εταιρειών που είναι καταχωρημένα στην πολιτεία σας. Εάν το όνομα που θέλετε έχει ήδη ληφθεί, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα που είναι τόσο παρόμοιο με ένα καταχωρημένο όνομα που θα ήταν πιθανό να προκαλέσει σύγχυση.
  • Εκτός από τον έλεγχο της βάσης δεδομένων εταιρικών ονομάτων της πολιτείας σας, μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων εμπορικών σημάτων στη διεύθυνση https://uspto.gov/trademark. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο για αναζήτηση στη βάση δεδομένων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν προβλέπετε να λειτουργείτε σε εθνικό επίπεδο.
 2. 2
  Συντάξτε τα καταστατικά σας. Το καταστατικό σας περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό σας, όπως το όνομα και τη διεύθυνσή του. Για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το καταστατικό σας πρέπει επίσης να περιέχει τα ακόλουθα:
  • Μια δήλωση ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας θα περιορίζονται στους σκοπούς που καθορίζονται στον Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων για καθεστώς απαλλαγής από φόρο.
  • Μια δήλωση ότι η εταιρεία δεν θα εμπλακεί σε απαγορευμένες πολιτικές ή νομοθετικές δραστηριότητες.
  • Μια δήλωση ότι όταν η εταιρεία διαλύεται, όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα δωρίζονται σε άλλο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή σε κυβερνητική υπηρεσία.

  Συμβουλή: Ο υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας σας έχει πιθανώς πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σύνταξη του καταστατικού σας. Ωστόσο, ενδέχεται να μην διαθέτουν όλη τη γλώσσα που απαιτείται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δεν φορολογείται. Εάν δεν υπάρχουν οι σωστές ρήτρες, θα πρέπει να τις προσθέσετε.

 3. 3
  Διορίστε το διοικητικό σας συμβούλιο. Για έναν νέο οργανισμό, εστιάστε στην πρόσληψη μελών του διοικητικού συμβουλίου που μπορούν να εκπληρώσουν βασικές λειτουργίες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σας και να σας βοηθήσουν να εκτοξεύσετε τον οργανισμό σας. Θέλετε επίσης άτομα που είναι καλά συνδεδεμένα στην κοινότητά σας να βοηθήσουν με τις αρχικές μονάδες συγκέντρωσης χρημάτων.
  • Είναι καλή ιδέα να έχετε έναν ενεργό τοπικό πληρεξούσιο στο διοικητικό σας συμβούλιο, ειδικά κάποιον που έχει εμπειρία να εργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή που δραστηριοποιείται στη μη κερδοσκοπική ή φιλανθρωπική κοινότητα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι πληροίτε όλα τα νομικά πρότυπα λειτουργίας.
  • Ένας λογιστής είναι επίσης καλός επαγγελματίας να έχει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, καθώς μπορεί να ελέγξει τα οικονομικά σας αρχεία για συμμόρφωση με τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές απαιτήσεις τήρησης αρχείων.
  • Όταν αναζητάτε κάποιον καλά συνδεδεμένο, σκεφτείτε τοπικούς πολιτικούς και τους συζύγους τους, καθηγητές πανεπιστημίου και εξέχοντες ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων.
  Ενδέχεται να μην διαθέτουν όλη τη γλώσσα που απαιτείται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό
  Ωστόσο, ενδέχεται να μην διαθέτουν όλη τη γλώσσα που απαιτείται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δεν φορολογείται.
 4. 4
  Κράτηση της αρχικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της αρχικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, το διοικητικό συμβούλιο θα εγκρίνει επίσημα τα καταστατικά και τα σχέδια κανονισμών που θα διέπουν τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου. Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από εσάς να υποβάλετε αυτούς τους κανονισμούς μαζί με το καταστατικό σας.
  • Θα συντάξετε επίσης μια δήλωση αποστολής ή θα παρουσιάσετε μια προτεινόμενη δήλωση αποστολής που έχετε ήδη συντάξει. Η δήλωση αποστολής σας είναι ένα σημαντικό έγγραφο επειδή καθορίζει τον οργανισμό σας και τον σκοπό του για το κοινό.
 5. 5
  Υποβάλετε τα καταστατικά σας στον υφυπουργό της πολιτείας σας. Μόλις ολοκληρώσετε το καταστατικό σας και τυχόν άλλες μορφές που απαιτούνται από το κράτος σας, υποβάλετε τα στον υφυπουργό της πολιτείας σας για να ενσωματώσετε επίσημα τον οργανισμό σας. Θα πρέπει επίσης να πληρώσετε τέλη ενσωμάτωσης. Αυτά ποικίλλουν ευρέως μεταξύ των κρατών αλλά συνήθως είναι τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες δολάρια.
  • Μπορείτε να βρείτε τον ιστότοπο για τον υφυπουργό της πολιτείας σας μεταβαίνοντας στη λίστα στη διεύθυνση http: // e-sec Secretaryofstate.com/.
  • Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να ενσωματώσετε τον οργανισμό σας σε μια κατάσταση που έχει λιγότερες απαιτήσεις και χαμηλότερα τέλη, αυτό μπορεί να σας κοστίσει μακροπρόθεσμα, ειδικά εάν ο οργανισμός σας εμπλακεί σε δικαστικές διαφορές. Γενικά, είναι καλύτερο να ενσωματώσετε στην πολιτεία που θα χρησιμεύσει ως η κύρια βάση των δραστηριοτήτων του οργανισμού σας.

  Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι ενώ ενσωματώνετε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό σας, το εγγράφει στην πολιτεία σας, δεν σας παρέχει αυτόματα καθεστώς απαλλαγής από φόρο σε ομοσπονδιακό ή πολιτειακό επίπεδο.

 6. 6
  Λάβετε άδεια επιχείρησης, εάν είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση της πόλης ή του νομού σας ενδέχεται να απαιτεί από εσάς να εγγραφείτε για μια άδεια επιχείρησης πριν ξεκινήσετε τις δραστηριότητές σας. Αυτό είναι πιο πιθανό εάν έχετε βιτρίνα ή γραφείο ανοιχτό στο κοινό.
  • Επικοινωνήστε με την πόλη ή την επαρχία σας για να μάθετε εάν απαιτείται άδεια. Επίσης, πιθανότατα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με αυτό στον ιστότοπο για την πόλη ή την επαρχία σας.
  • Συνήθως, απαιτείται επαγγελματική άδεια εάν πρόκειται να πουλάτε αντικείμενα στο κοινό.
  • Εάν πρόκειται να προσφέρετε φαγητό, ενδέχεται να απαιτούνται επιπλέον άδειες και επιθεωρήσεις υγείας.

Μέρος 2 από 3: κατάθεση φορολογικού καθεστώτος

 1. 1
  Λάβετε έναν αριθμό αναγνώρισης εργοδότη (EIN). Ακόμα κι αν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός σας δεν έχει εργοδότες, χρειάζεται ακόμα ένα EIN για χρήση για φορολογικούς σκοπούς. Αφού ενσωματώσετε τον οργανισμό σας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για EIN στο όνομα της εταιρείας απευθείας στον ιστότοπο IRS.
  • Για να κάνετε αίτηση στο διαδίκτυο, μεταβείτε στη διεύθυνση https://irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/apply-for-an-employer-identification-number-ein-online και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί με την ένδειξη "Εφαρμογή online τώρα " Λάβετε υπόψη ότι αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο από τις 7 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. EST από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα EIN μέσω τηλεφώνου καλώντας στο 1-800-829-4933.
 2. 2
  Συμπληρώστε την αίτησή σας για τη σειρά 1023. Υπάρχουν διαφορετικές εφαρμογές για οργανισμούς που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη φόρμα που ταιριάζει καλύτερα στον σκοπό του οργανισμού σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή δεν είστε σίγουροι για τις φόρμες που χρειάζεστε, ίσως θελήσετε να μιλήσετε με έναν πληρεξούσιο ή επαγγελματία του φόρου που έχει εμπειρία κατάθεσης για καθεστώς απαλλαγής από φόρο.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα που χρειάζεστε στη διεύθυνση https://irs.gov/charities-non-profits/applying-for-tax-exempt-status.
  • Λάβετε υπόψη ότι εάν θέλετε ο οργανισμός σας να απαλλάσσεται από τη νόμιμη ημερομηνία σύστασης, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για καθεστώς απαλλαγής από φόρο εντός 27 μηνών από την ημερομηνία της ίδρυσης του οργανισμού σας.
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες υπογραφές πριν από την προθεσμία
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες υπογραφές πριν από την προθεσμία για την εγγραφή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σας.
 3. 3
  Συγκεντρώστε έγγραφα για να υποστηρίξετε την αίτησή σας. Το IRS απαιτεί από εσάς να παρέχετε τα καταστατικά σας, τους κανονισμούς του διοικητικού συμβουλίου, τους κανόνες λειτουργίας και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό σας που παρείχατε στην αίτησή σας. Όσο περισσότερα έγγραφα έχετε για την αίτησή σας, τόσο πιο γρήγορα το IRS μπορεί ενδεχομένως να σας χορηγήσει κατάσταση απαλλαγής από φόρο.
  • Τα χρονοδιαγράμματα που συμπληρώνετε με την αίτησή σας ενδέχεται επίσης να εμφανίζουν έγγραφα που πρέπει να συμπεριλάβετε ως συνημμένα.
  • Τυχόν συνημμένα που συμπεριλαμβάνετε πρέπει να αντιγραφούν ή να εκτυπωθούν σε χαρτί 8,5 x 11. Γράψτε το όνομά σας και το EIN στην κορυφή κάθε σελίδας, καθώς και μια ένδειξη του μέρους της αίτησής σας στο οποίο αναφέρεται το έγγραφο.
 4. 4
  Συναρμολογήστε το πακέτο εφαρμογής σας με τη συνιστώμενη σειρά. Το IRS μπορεί να επεξεργαστεί την αίτησή σας πιο γρήγορα εάν όλα έχουν υποβληθεί με τη σωστή σειρά. Αυτή η παραγγελία αναφέρεται στις οδηγίες για την αίτησή σας. Γενικά, πρέπει να συγκεντρώσετε το πακέτο σας με την ακόλουθη σειρά:
  • Επιταγή ή χρηματική εντολή για τη χρέωση χρήστη (δεν επισυνάπτεται στη φόρμα αίτησης
  • Η λίστα ελέγχου της φόρμας 1023
  • Έντυπο 2848 Πληρεξούσιο και δήλωση εκπροσώπου (εάν είναι απαραίτητο)
  • Ένα Έντυπο 8821 Φορολογικά στοιχεία της άδειας (αν είναι απαραίτητο)
  • Οποιοδήποτε επιταχυνόμενο αίτημα
  • Η συμπληρωμένη φόρμα αίτησης και τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα
  • Τα καταστατικά σας
  • Οι κανονισμοί σας και άλλοι κανόνες λειτουργίας
  • Τεκμηρίωση της πολιτικής σας χωρίς διακρίσεις για σχολεία, εάν ο οργανισμός σας είναι σχολείο, κολέγιο ή πανεπιστήμιο
  • Έντυπο 5768
  • Όλα τα άλλα συνημμένα

  Συμβουλή: Η κατάθεση για καθεστώς αφορολόγητου μπορεί να είναι σχετικά περίπλοκη. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, ίσως θελήσετε να μιλήσετε με έναν πληρεξούσιο ή λογιστή με εμπειρία στον νόμο περί απαλλαγής από τον φόρο. Μπορούν να κοιτάξουν πάνω από το πακέτο σας και να σας δώσουν συμβουλές.

 5. 5
  Υποβάλετε το πακέτο αίτησής σας στο IRS. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο όλων των αρχείων του οργανισμού σας. Στη συνέχεια, στείλτε το μαζί με την αμοιβή χρήστη σας στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, Προσοχή: EO Determination Letters, Stop 31, PO Box 12192, Covington, KY 41012-0192.
  • Εάν θέλετε γραπτή απόδειξη της ημερομηνίας αλληλογραφίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ιδιωτική υπηρεσία παράδοσης. Το IRS διαθέτει μια λίστα εγκεκριμένων υπηρεσιών ιδιωτικής παράδοσης που διατίθενται στη διεύθυνση https://irs.gov/filing/private-delivery-services-pds. Εάν χρησιμοποιείτε ιδιωτική υπηρεσία παράδοσης, στείλτε το πακέτο σας στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, Προσοχή: EO Determination Letters, Stop 31, 201 West Rivercenter Blvd., Covington, KY 41011.
  • Από το 2019, η χρέωση χρήστη για μια αίτηση έντυπου 1023 είναι 450€ Αν συμπληρώσατε ένα έντυπο 1023-EZ, η χρέωση χρήστη σας είναι μόνο 150€. Ωστόσο, αυτή η χρέωση πρέπει να καταβληθεί μέσω pay.gov την ίδια μέρα εφαρμογή.
 6. 6
  Περιμένετε μια απόφαση από το IRS. Μπορεί να χρειαστούν από 3 έως 12 μήνες για να λάβει η IRS μια απόφαση σχετικά με την αίτησή σας. Ένας πράκτορας IRS μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας εάν έχει απορίες σχετικά με οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την αίτησή σας.
  • Ενώ περιμένετε, ίσως θελήσετε να πάρετε τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια που προσφέρονται από το IRS που καλύπτουν τα οφέλη, τους περιορισμούς και τις προσδοκίες των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δεν φορολογούνται. Αυτά τα διαδικτυακά εργαστήρια είναι διαθέσιμα στο https://stayexempt.irs.gov/home/resource-library/virtual-small-mid-size-tax-exempt-organization-workshop.
 7. 7
  Ελέγξτε τις φορολογικές απαλλαγές της πολιτείας σας. Η απόκτηση φορολογικής κατάστασης για ομοσπονδιακούς φορολογικούς σκοπούς δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο οργανισμός σας απαλλάσσεται από κρατικούς φόρους. Πρέπει να εγγραφείτε ως αφορολόγητοι στην πολιτεία σας αφού αναγνωριστείτε ως αφορολόγητοι από το IRS.
  • Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαλλασσόμενες από το φόρο απαιτήσεις εγγραφής της πολιτείας σας, μεταβείτε στους https://irs.gov/charities-non-profits/state-links και κάντε κλικ στο όνομα της πολιτείας σας.
  Δεν σας παρέχει αυτόματα καθεστώς απαλλαγής από φόρο σε ομοσπονδιακό ή πολιτειακό επίπεδο
  Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι ενώ ενσωματώνετε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό σας, το εγγράφει στην πολιτεία σας, δεν σας παρέχει αυτόματα καθεστώς απαλλαγής από φόρο σε ομοσπονδιακό ή πολιτειακό επίπεδο.
 8. 8
  Εγγραφείτε για φορολογική απαλλαγή στην πολιτεία σας. Η απόκτηση καθεστώτος ομοσπονδιακής φορολογικής απαλλαγής δεν σημαίνει ότι θα λάβετε αυτόματα καθεστώς αφορολόγητου με την κρατική σας κυβέρνηση. Πρέπει να εγγραφείτε και να πληρώσετε ένα τέλος. Τα κράτη ενδέχεται να έχουν διαφορετικούς κανόνες σχετικά με το ποιοι οργανισμοί πληρούν τις προϋποθέσεις για καθεστώς απαλλαγής από φόρο.
  • Ίσως χρειαστεί επίσης να εγγραφείτε στην πολιτεία ή την επαρχία σας για να λάβετε απαλλαγή από τους τοπικούς φόρους, όπως οι φόροι επί των πωλήσεων. Είναι πιθανό να πληροίτε τις προϋποθέσεις για καθεστώς απαλλαγής από φόρους σε ορισμένα επίπεδα διακυβέρνησης, αλλά όχι με όλα αυτά.
  • Για να βρείτε τον ιστότοπο και τα στοιχεία επικοινωνίας για το τμήμα εσόδων της πολιτείας σας, ανατρέξτε στη λίστα στη διεύθυνση https://harborcompliance.com/information/authority/department-of-revenue.
 9. 9
  Οργανώστε τα αρχεία σας για να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις αναφοράς. Τα αρχεία λογιστικής, συγκέντρωσης χρημάτων και απασχόλησης πρέπει να διατηρούνται και να είναι διαθέσιμα για έλεγχο από το IRS ή τον οργανισμό εσόδων της πολιτείας σας. Θα χρειαστεί επίσης να υποβάλετε ετήσιες εκθέσεις που θα περιγράφουν λεπτομερώς τα οικονομικά σας στο IRS και στον οργανισμό εσόδων της πολιτείας σας.
  • Εάν έχετε έναν λογιστή στο ταμπλό σας, αναθέστε τους να είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση των αρχείων σας και τη δημιουργία του συστήματος διατήρησης εγγράφων. Εάν δεν έχετε λογιστή στο διοικητικό συμβούλιο σας, ίσως θελήσετε να προσλάβετε έναν, εκτός εάν εσείς ή κάποιος άλλος στο διοικητικό συμβούλιο έχετε προηγούμενη εμπειρία λογιστικής.

Μέρος 3 από 3: εγγραφή για αναζήτηση δωρεών

 1. 1
  Δημιουργήστε μια λίστα καταστάσεων στις οποίες πρέπει να εγγραφείτε. Δυστυχώς, για τους μη κερδοσκοπικούς διευθυντές, η εγγραφή για την αναζήτηση δωρεών είναι ζήτημα κρατικής νομοθεσίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε έναν ιστότοπο και σκοπεύετε να ζητήσετε δωρεές σε εθνικό επίπεδο, ενδέχεται να χρειαστεί να εγγραφείτε για να ζητήσετε δωρεές και στις 50 πολιτείες. Αυτό μπορεί να είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία.
  • Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερες καταστάσεις αργότερα. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε μια κίνηση δωρεών στο διαδίκτυο και λάβετε δωρεές από κάποιον σε κατάσταση όπου δεν είστε εγγεγραμμένοι, αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη απαίτηση εγγραφής.
  • Το Εθνικό Συμβούλιο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και η Συμμόρφωση με το Λιμάνι συνέταξε μια Λευκή Βίβλο που καθορίζει τις απαιτήσεις εγγραφής και των 50 πολιτειών. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη του εγγράφου δωρεάν στη διεύθυνση https://harborcompliance.com/landing-pages/national-c Majlis-of-nonprofits-fundraising-compliance-white-paper.

  Συμβουλή: Ορισμένοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν έναν υπάλληλο στο προσωπικό αποκλειστικά για να ασχοληθούν με τις κρατικές εγγραφές και να παρακολουθούν όλες τις σχετικές εργασίες.

 2. 2
  Προσδιορίστε την κρατική υπηρεσία που χειρίζεται την εγγραφή. Οι φόρμες και οι απαιτήσεις διαφέρουν πολύ μεταξύ των κρατών, όπως και τα τέλη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μεμονωμένη τοποθεσία όπου μπορείτε να υποβάλετε εγγραφή σε πολλές πολιτείες ταυτόχρονα, θα πρέπει να κοιτάξετε στον ιστότοπο του φιλανθρωπικού υπαλλήλου κάθε πολιτείας για να μάθετε τις λεπτομέρειες αυτής της πολιτείας για εγγραφή.
  • Χρησιμοποιήστε τη λίστα κρατικών φιλανθρωπικών υπαλλήλων στη διεύθυνση https://nasconet.org/resources/state-government/ για να μάθετε με ποια γραφεία πρέπει να επικοινωνήσετε.
 3. 3
  Συμπληρώστε τα έντυπα εγγραφής σας για κάθε πολιτεία όπου σκοπεύετε να ζητήσετε δωρεές. Οι φόρμες εγγραφής συνήθως απαιτούν πολλές από τις ίδιες πληροφορίες που θα βάλατε στην ετήσια φόρμα αναφοράς IRS, έντυπο 990. Σε πολλές πολιτείες, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής στο διαδίκτυο. Ορισμένες πολιτείες δέχονται μόνο διαδικτυακή εγγραφή.
  • Ελέγξτε εκ των προτέρων τις πληροφορίες εγγραφής κάθε πολιτείας και συγκεντρώστε τυχόν φόρμες που θα χρειαστείτε για να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

  Συμβουλή: Πολλές πολιτείες απαιτούν υπογραφές από περισσότερα από ένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες υπογραφές πριν από την προθεσμία για την εγγραφή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σας.

  Αυτό το άρθρο καλύπτει την εγγραφή μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις ΗΠΑ
  Αυτό το άρθρο καλύπτει την εγγραφή μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις ΗΠΑ. Εάν βρίσκεστε σε άλλη χώρα, η διαδικασία ενδέχεται να είναι διαφορετική.
 4. 4
  Υποβάλετε τα έντυπα και τα τέλη εγγραφής σας. Εάν ολοκληρώνετε τη διαδικασία εγγραφής στο διαδίκτυο, συνήθως υποβάλλετε τις φόρμες σας ηλεκτρονικά και πληρώνετε τυχόν χρεώσεις χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Εάν πρέπει να στείλετε μήνυμα με τα έντυπα, δημιουργήστε ένα αντίγραφο για τα αρχεία του οργανισμού σας προτού τα στείλετε.
  • Εάν η επιλογή είναι διαθέσιμη, στείλτε τις φόρμες σας χρησιμοποιώντας πιστοποιημένη αλληλογραφία με την απόδειξη επιστροφής που ζητήθηκε, ώστε να γνωρίζετε πότε λαμβάνεται η φόρμα εγγραφής σας από την κρατική υπηρεσία. Εάν στέλνετε τις φόρμες σας σε ένα πλαίσιο PO, συνήθως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή.
  • Κατά την υποβολή των φορμών σας στο διαδίκτυο, εκτυπώστε οποιαδήποτε οθόνη επιβεβαίωσης ή email που λαμβάνετε για τα αρχεία του οργανισμού σας.
 5. 5
  Προσδιορίστε τις ευθύνες σας για την ανανέωση της εγγραφής σας. Σε πολλές πολιτείες, όχι μόνο πρέπει να ολοκληρώσετε την αρχική εγγραφή σας, αλλά πρέπει επίσης να ανανεώνετε κάθε χρόνο και να ενημερώνετε τα στοιχεία σας. Συνήθως, θα πρέπει επίσης να αναφέρετε το ποσό των δωρεών που λάβατε από άτομα σε αυτήν την πολιτεία.
  • Ορίστε μια υπενθύμιση μερικές εβδομάδες πριν από την ανανέωση της εγγραφής. Μην περιμένετε να λάβετε υπενθύμιση από την κρατική υπηρεσία γιατί συχνά δεν θα λάβετε μια υπενθύμιση.
  • Εάν χάσετε την προθεσμία για την ανανέωση της εγγραφής σας, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε ένα επιπλέον καθυστερημένο τέλος.
 6. 6
  Συντάξτε τη δήλωση αποκάλυψης. Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από εσάς να δημοσιεύσετε μια συγκεκριμένη δήλωση αποκάλυψης που να ενημερώνει τους δωρητές ότι είστε εγγεγραμμένοι στην πολιτεία. Οι καταστάσεις που απαιτούν δηλώσεις αποκάλυψης έχουν συνήθως συγκεκριμένη διατύπωση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
  • Ορισμένες πολιτείες έχουν επίσης πρόσθετες απαιτήσεις σχετικά με το μέγεθος της γραμματοσειράς και όπου η δήλωση αποκάλυψης πρέπει να εμφανίζεται σε γραπτό υλικό ή στον ιστότοπό σας.

Προειδοποιήσεις

 • Αυτό το άρθρο καλύπτει την εγγραφή μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις ΗΠΑ. Εάν βρίσκεστε σε άλλη χώρα, η διαδικασία ενδέχεται να είναι διαφορετική. Ενδεχομένως θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε διαφορετικούς κανόνες εάν έχετε μη κερδοσκοπικό οργανισμό και σκοπεύετε να λειτουργήσετε και να ζητήσετε δωρεές διεθνώς. Συζητήστε με έναν πληρεξούσιο που ειδικεύεται στη βοήθεια μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail