Πώς να ανοίξετε ένα Franchise;

Για να ανοίξετε ένα franchise, επικοινωνήστε με τις επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν και ρωτήστε τους για τους τύπους εκπαίδευσης και υποστήριξης που διατίθενται στους νέους ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια, εργαστείτε για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου που περιλαμβάνει την προτεινόμενη τοποθεσία σας, τους οικονομικούς πόρους και τις προβλεπόμενες αποδόσεις. Μόλις ολοκληρώσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο, παρουσιάστε το σε τράπεζες ή ιδιώτες επενδυτές για να συγκεντρώσετε κεφάλαια για την αρχική επένδυση. Αφού εξασφαλίσετε αρκετή χρηματοδότηση, υπογράψτε ένα συμβόλαιο με τον δικαιοπάροχο για να ανοίξετε το franchise σας. Για να μάθετε πώς να διαφημίζετε το άνοιγμα του franchise σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Πώς μπορώ να ξέρω αν η εταιρεία προσφέρει franchise εάν δεν μπορώ να βρω πληροφορίες στο Διαδίκτυο;
Πώς μπορώ να ξέρω αν η εταιρεία προσφέρει franchise εάν δεν μπορώ να βρω πληροφορίες στο Διαδίκτυο;

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί ανοίγουν χιλιάδες νέα franchise σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Οι επιχειρήσεις franchise έχουν το πλεονέκτημα μιας καθιερωμένης, γνωστής μάρκας και της υποστήριξης μιας επιτυχημένης μητρικής εταιρείας. Ωστόσο, παρά αυτά τα πλεονεκτήματα και τη δημοφιλή αντίληψη ότι τα franchise είναι μια "ασφαλέστερη" επένδυση από τις παραδοσιακές μικρές επιχειρήσεις, το ποσοστό επιτυχίας και των δύο παραμένει το ίδιο. Ακόμη και με την υποστήριξη μιας έμπειρης εταιρείας πίσω σας, θα χρειαστείτε σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο, πολλή σκληρή δουλειά και μια έξυπνη επιχειρηματική αίσθηση για να αποκομίσετε κέρδος ως δικαιοδόχος.

Μέρος 1 από 3: να γίνετε κάτοχος franchise

 1. 1
  Επικοινωνήστε με τις επιχειρήσεις franchise που επιθυμείτε. Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην ιδιοκτησία franchise συναντώντας με επιχειρήσεις franchise που σας ενδιαφέρουν. Προγραμματίστε ραντεβού με εκπροσώπους από τα επιλεγμένα franchise σας για να μάθετε τις απαιτήσεις για να ανοίξετε το δικό σας franchise. Ζητήστε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις λειτουργίες του franchise και μάθετε τα είδη εκπαίδευσης, μάρκετινγκ και επιχειρησιακής υποστήριξης που μπορεί να σας προσφέρει ο εκπρόσωπος franchise.
  • Οι υπεύθυνοι, νόμιμοι δικαιοδόχοι θα χαρούν να μοιραστούν πληροφορίες μαζί σας. Να είστε προσεκτικοί με τις επιχειρήσεις που φαίνεται απρόθυμες να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τα franchise τους (ειδικά ποσοστά επιτυχίας / αποτυχίας) ή υπερβολικά πρόθυμοι να σας «πουλήσουν» σε καυτές, πολύ καλές και αληθινές προσφορές.
 2. 2
  Κάντε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Ελέγξτε όλες τις πληροφορίες που σας προσφέρθηκαν από τους υποψήφιους δικαιοπάροχους καθώς και τη δική σας έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς. Ενσωματώστε αυτές τις πληροφορίες σε ένα λεπτομερές, καλογραμμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Βεβαιωθείτε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο περιλαμβάνει εκτιμώμενο επενδυτικό κόστος και προβλεπόμενες αποδόσεις. Η ποιότητα και η νομιμότητα του επιχειρηματικού σας σχεδίου μπορεί να υπαγορεύσει όχι μόνο εάν σας επιτρέπεται να ανοίξετε το δικό σας franchise, αλλά και εάν έχετε εγκριθεί για τυχόν δάνεια που μπορεί να χρειαστείτε.
 3. 3
  Ζητήστε επαγγελματική οικονομική βοήθεια. Οι μυριάδες νόμοι σχετικά με το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης μπορεί να είναι εξαιρετικά περίπλοκοι - για τους ιδιοκτήτες για πρώτη φορά, ακόμη και απαγορευτικά. Εκτός αν έχετε έμπειρη νομική ή λογιστική γνώση, εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να βρείτε δικηγόρο ή / και λογιστή για να σας βοηθήσουμε να ελέγξετε τις λεπτομέρειες της νέας επιχείρησής σας. Η αμοιβή που σχετίζεται με τη λήψη αυτού του τύπου βοήθειας αξίζει μακροπρόθεσμα, ειδικά εάν σας εμποδίζει να συνάψετε μια εκμετάλλευση συμβόλαιο ή να κάνετε παράλογες επενδύσεις.
 4. 4
  Αύξηση επενδυτικού κεφαλαίου. Εάν είστε ανεξάρτητα αρκετά πλούσιοι για να πληρώσετε για το άνοιγμα του δικού σας franchise εντελώς εκτός τσέπης, είστε ένας από τους λίγους τυχερούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας για να καλύψουν μέρος της αρχικής επένδυσης του franchise τους. Παρουσιάστε το επιχειρηματικό σας σχέδιο και τυχόν σχετικές πληροφορίες από εκπροσώπους franchise σε τράπεζες ή ιδιώτες επενδυτές για να τους δείξετε ότι η επιχειρηματική σας ευκαιρία είναι βιώσιμη.
  • Εάν δεν μπορείτε να λάβετε δάνειο από τράπεζα ή εμπορικό δανειστή, μπορείτε να βρείτε επιτυχία με κρατικό δάνειο από την κυβέρνηση Small Business Association (SBA). Αυτά τα δάνεια είναι μερικώς εγγυημένα από την κυβέρνηση και θεωρούνται γενικά χαμηλότερου κινδύνου από τα παραδοσιακά δάνεια.
  Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην ιδιοκτησία franchise συναντώντας με επιχειρήσεις franchise που σας ενδιαφέρουν
  Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην ιδιοκτησία franchise συναντώντας με επιχειρήσεις franchise που σας ενδιαφέρουν.
 5. 5
  Υπογράψτε τη σύμβασή σας με τον κάτοχο του franchise. Όταν είστε βέβαιοι ότι πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις για την ιδιοκτησία franchise και ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι μια συνταγή επιτυχίας, μπορείτε να προχωρήσετε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με τον δικαιοπάροχο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει από τον πληρεξούσιό σας να ελέγξει τη σύμβαση πριν την υπογράψετε. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, φροντίστε να λάβετε ικανοποιητικές απαντήσεις από εκπροσώπους franchise προτού αποδεχτείτε κάτι.
  • Αυτό είναι ένα άλλο μέρος της διαδικασίας κατά την οποία θα θέλετε να έχετε πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη ενός οικονομικού επαγγελματία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει από τον πληρεξούσιό σας να ελέγξει το κύριο συμβόλαιο και άλλα δεσμευτικά έγγραφα πριν τα υπογράψετε.
 6. 6
  Εγγραφείτε στο εσωτερικό πρόγραμμα κατάρτισης / προσανατολισμού του δικαιοπάροχου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις franchise απαιτούν από τους νέους ιδιοκτήτες να λάβουν εκπαίδευση για να τους προετοιμάσουν να διευθύνουν τη νέα τους επιχείρηση σύμφωνα με τις πολιτικές της μητρικής εταιρείας. Ακολουθήστε όλες τις διαδικασίες εκπαίδευσης που προσφέρει ο κάτοχος του franchise για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως την επιχειρηματική στρατηγική του νέου σας franchisor.
  • Λάβετε υπόψη ότι, δυστυχώς, ορισμένα από αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενδέχεται να απαιτούν ταξίδια, διαμονή, υλικό και τα παρόμοια που καταβάλλονται με δικά σας έξοδα. Προσπαθήστε να λάβετε μια εκτίμηση αυτών των δαπανών πριν ξεκινήσετε το νέο σας πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Μέρος 2 από 3: προετοιμασία για το άνοιγμα του franchise σας

 1. 1
  Νοικιάστε ή αγοράστε μια τοποθεσία για το franchise σας. Όσον αφορά τα franchise, η τοποθεσία είναι το παν - θέλετε ένα σημείο για το franchise σας που είναι ορατό, προσβάσιμο και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία σε μια περιοχή με μια αγορά για τη νέα σας επιχείρηση. Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε προσεκτικά την τοποθεσία του franchise σε σχέση με τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Συνήθως δεν θέλετε να οργανώσετε πολύ κοντά σε έναν ανταγωνιστή, ειδικά αν αυτός ο ανταγωνιστής είναι το ίδιο franchise με το δικό σας!
  • Για το σκοπό αυτό, πολλοί κάτοχοι franchise έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τοποθεσίες franchise που λαμβάνουν υπόψη την τοποθεσία των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, οπότε φροντίστε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε και όλες αυτές τις οδηγίες.
 2. 2
  Συνέντευξη, πρόσληψη και εκπαίδευση εργαζομένων. Μια μικρή επιχείρηση ζει και πεθαίνει από τις προσπάθειες του προσωπικού της. Μερικά (σχετικά ασυνήθιστα) επαγγελματικά franchise ενδέχεται να αναζητούν αιτούντες υψηλής ειδίκευσης για μακροχρόνια εργασία, αλλά οι μέσες επιχειρήσεις franchise με μπλε κολάρο συνήθως ασχολούνται με ανειδίκευτες, σχετικά χαμηλού μισθού πηγές εργασίας. Ως εκ τούτου, το ποσοστό κύκλου εργασιών σας είναι πιθανό να είναι υψηλό. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βελτιώσετε τη διαδικασία αίτησης και πρόσληψης για να προσεγγίσετε μια μεγάλη ομάδα ανειδίκευτων αιτούντων.
  • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο για να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες. Ιστότοποι δημοσίευσης θέσεων εργασίας όπως το Craigslist είναι ιδανικά μέρη για να προσεγγίσετε τους ντόπιους για αναζήτηση εργασίας.
 3. 3
  Παραγγελία εξοπλισμού και απογραφής. Πολλές επιχειρήσεις franchise, ειδικά εστιατόρια, απαιτούν σημαντική αρχική επένδυση όσον αφορά τον εξοπλισμό (για παράδειγμα, φούρνους, καταψύκτες μεγάλης κλίμακας κ.λπ.) Τα περισσότερα franchise θα απαιτήσουν να αγοράσετε απευθείας από τη μητρική εταιρεία ή από εγκεκριμένο προμηθευτή - αυτό είναι σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε όλες τις τοποθεσίες franchise όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες και επίσης, προφανώς, να κερδίσουμε χρήματα για τη μητρική εταιρεία.
  • Εκτός από την αρχική επένδυση, θα πρέπει να κανονίσετε να λαμβάνετε τακτικές αποστολές αποθέματος (στην περίπτωση εστιατορίων, για παράδειγμα, φαγητού). Και πάλι, αυτό αγοράζεται συνήθως από τη μητρική εταιρεία.
 4. 4
  Διαφημίστε το άνοιγμα του franchise σας. Συνήθως, επειδή θέλουν να βγάλουν λεφτά, οι δικαιοπάροχοι θα βοηθήσουν στο μάρκετινγκ και θα προσθέσουν το franchise σας στον κύριο ιστότοπό τους. Ωστόσο, πιθανότατα θα θελήσετε επίσης να καταβάλλετε επιπλέον προσπάθειες για να προωθήσετε το franchise σας. Προσπαθήστε να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βάση πελατών. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να μοιράζεστε φυλλάδια στην τοπική περιοχή, να κάνετε μια προσθήκη στην εφημερίδα, να προσφέρετε έκπτωση για την έναρξη της ημέρας ή / και να συντονίζετε μια προώθηση μάρκετινγκ στο διαδίκτυο.
  • Φροντίστε να διαφημίσετε τη νέα σας επιχείρηση με οποιοδήποτε τυποποιημένο διαφημιστικό υλικό που έχετε λάβει από τη μητρική εταιρεία. Συνήθως, θα σας ζητηθεί να εμφανίσετε αυτά τα υλικά στο μπροστινό παράθυρο, στο χώρο στάθμευσης κ.λπ.
  Προγραμματίστε ραντεβού με εκπροσώπους από τα επιλεγμένα franchise σας για να μάθετε τις απαιτήσεις
  Προγραμματίστε ραντεβού με εκπροσώπους από τα επιλεγμένα franchise σας για να μάθετε τις απαιτήσεις για να ανοίξετε το δικό σας franchise.
 5. 5
  Ανοίξτε το franchise σας. Να είστε καλά προετοιμασμένοι για το άνοιγμα της ημέρας - έχετε όλα όσα χρειάζεστε (και περισσότερα) όσον αφορά τον εξοπλισμό και το απόθεμα για την ημέρα έναρξης. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει αρκετό προσωπικό για να καλύψετε την αρχική σας ζήτηση. Το πιο σημαντικό, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι είστε εστιασμένοι, παρόντες και έτοιμοι να εργαστείτε την πρώτη ημέρα. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλύτερο να είστε υπερβολικά προετοιμασμένοι για το άνοιγμα της επιχείρησής σας παρά να είστε λιγότερο προετοιμασμένοι.
  • Προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη βουτιά! Φροντίστε να προσκαλέσετε τον τύπο και να λάβετε καλά γράμματα σε τοπικές εφημερίδες και διαδικτυακά.

Μέρος 3 από 3: αποφασίζοντας αν ένα franchise είναι κατάλληλο για εσάς

 1. 1
  Έρευνα, έρευνα, έρευνα. Μια συμφωνία franchise δεν είναι κάτι που πρέπει να συνάψει ελαφρά. Οι επιχειρήσεις δικαιόχρησης είναι σοβαρές επενδύσεις για τους ιδιοκτήτες τους - αντιπροσωπεύουν ένα πολύ πραγματικό σενάριο κινδύνου / ανταμοιβής για τον δικαιοδόχο. Έξυπνα, μπορούν να παρέχουν εισόδημα και ασφάλεια για χρόνια. Ωστόσο, μπορούν επίσης να χάσουν πολλά χρήματα στον ιδιοκτήτη. Πριν λάβετε σοβαρά μέτρα για να ανοίξετε ένα franchise, ερευνήστε εκτενώς τη διαδικασία. Παρακάτω είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα θέλατε να μπορείτε να απαντήσετε οριστικά:
  • Πόσο μεγάλο μέρος της επένδυσης θα μπορώ να κάνω με ασφάλεια;
  • Ο επιλεγμένος δικαιοπάροχος μου έχει ιστορία καλών επιχειρηματικών σχέσεων με τους δικαιοδόχους του;
  • Έχω επιχειρηματικό σχέδιο που λαμβάνει υπόψη την τοποθεσία, τους πόρους και τις ικανότητές μου;
  • Είμαι πραγματικά παθιασμένος με το είδος των ευθυνών που θα έχω;
 2. 2
  Ερευνήστε τον δικαιοπάροχο σας. Σήμερα, λόγω της τεράστιας κλίμακας πολλών διεθνών επιχειρήσεων, οι υποψήφιοι δικαιοδόχοι έχουν μια ποικιλία επιλογών όσον αφορά την επιλογή ενός δικαιοπάροχου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ανοίξετε ένα franchise γρήγορου φαγητού, θα διαπιστώσετε ότι ορισμένα franchise (όπως Burger King, McDonald's κ.λπ.) που μπορεί να είναι πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί σας. Ανεξάρτητα από τον δικαιοπάροχο που επιλέγετε τελικά, θα θελήσετε να μάθετε περισσότερα για τις επιχειρηματικές στρατηγικές, τις ετήσιες αποδόσεις και τις φιλοσοφίες κάθε εταιρείας για την οποία σκέφτεστε να εργαστείτε.
  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πόση υποστήριξη θα λάβετε από τη μητρική σας εταιρεία ως κάτοχος franchise. Σε γενικές γραμμές, θα χρειαστείτε όσο περισσότερη βοήθεια μπορείτε να λάβετε όσον αφορά την εκπαίδευση, τη ρύθμιση, το μάρκετινγκ και τις αρχικές λειτουργίες, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επένδυσή σας σε όρους χρόνου και χρήματος και, συνεπώς, τον κίνδυνο.
  • Οι επιχειρήσεις δικαιόχρησης απαιτούνται από το νόμο για να σας παρέχουν σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες προτού γίνετε ιδιοκτήτης. Αυτό περιλαμβάνει το Uniform Franchise Offering Circular (UFOC), το οποίο περιέχει πληροφορίες σχετικά με το νόμιμο, οικονομικό και ιστορικό προσωπικού του franchise που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας.
 3. 3
  Αναλύστε την επιχειρηματική ικανότητα της τοποθεσίας σας. Ακριβώς επειδή μια επιχείρηση δικαιόχρησης έχει ιστορία επιτυχίας αλλού δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα επιτυχία στην περιοχή σας. Εξετάστε τα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά του επιδιωκόμενου τομέα δραστηριοτήτων σας - πόσο μεγάλη αγορά υπάρχει για την επιχείρησή σας και τι είδους αγορά είναι; Υπάρχει πολλή πεζοπορία στην περιοχή σας; Η περιοχή συχνάζει από πλούσια "yuppies" ή δυσκαμψία εργασίας; Υπάρχουν ορισμένες πολιτιστικές ομάδες πιο διαδεδομένες από άλλες; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις (και πολλές άλλες) είναι βασικές για να καθοριστεί εάν το franchise σας έχει τις δυνατότητες επιτυχίας σας.
  • Πολλά franchise περιορίζουν τις λειτουργίες των ιδιοκτητών τους σε ορισμένες "περιοχές" - οι ιδιοκτήτες ενδέχεται να μην επιτρέπεται καν να διαφημίζουν εκτός της επικράτειάς τους. Εξαιτίας αυτού, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι η περιοχή σας είναι κατάλληλη για την επιχείρηση του franchise σας.
 4. 4
  Σκεφτείτε τις προτεραιότητες της σταδιοδρομίας σας. Η κατοχή ενός franchise μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητική για ορισμένους επιχειρηματίες και να αποστραγγίζεται πάρα πολύ για άλλους βάσει των προτεραιοτήτων του κάθε διαχειριστή. Άτομα που τους αρέσει η σκληρή, πρακτική δουλειά που δεν ποικίλλει πολύ με την πάροδο του χρόνου μπορεί να λατρεύουν να είναι δικαιοδόχος, ενώ άτομα που προτιμούν τη διανοητική διέγερση, ποικίλη, δημιουργική εργασία μπορεί να βαριούνται.
  • Αν και όλα τα franchise διαφέρουν, τα περισσότερα δεν θα απαιτούν τους τύπους πνευματικών και αναλυτικών ικανοτήτων υψηλού επιπέδου που προσφέρονται από μεταπτυχιακά πτυχία. Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, είναι απολύτως δυνατό να είναι υπερβολικά προσόντα για ιδιοκτησία franchise. Άτομα με πτυχία νομικής, διδακτορικά, κ.λπ., μπορεί να θεωρήσουν ότι οι δεξιότητές τους είναι πιο κατάλληλες για ρόλο σε επαγγελματικό επίπεδο franchise (για παράδειγμα, στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών) παρά σε ένα franchise του κλάδου των υπηρεσιών.
  Για να ανοίξετε ένα franchise
  Για να ανοίξετε ένα franchise, επικοινωνήστε με τις επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν και ρωτήστε τους για τους τύπους εκπαίδευσης και υποστήριξης που διατίθενται στους νέους ιδιοκτήτες.
 5. 5
  Σκεφτείτε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας ως διευθυντής. Οι ιδιοκτήτες δικαιόχρησης πρέπει πάντα να αναλαμβάνουν έναν προσωπικό, ενεργό ρόλο στις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησής τους. Οι δικαιοδόχοι πρέπει να είναι άνετοι να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους σε περιστασιακές καταστάσεις, καθώς και έντονες, αγχωτικές. Πρέπει να είναι ενεργητικοί, πειθαρχημένοι και προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια. Πρέπει να είναι υπερήφανοι για τη δουλειά τους. Δεν πρέπει να συρρικνωθούν από το να βρώσουν τα χέρια τους. Ουσιαστικά, πρέπει να είναι άνετα με ένα πρακτικό, αυτοκινούμενο στυλ διαχείρισης.
 6. 6
  Λάβετε υπόψη τα μελλοντικά σας σχέδια σταδιοδρομίας. Τα franchise (ακόμη και επιτυχημένα) μπορούν να περιορίσουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του ιδιοκτήτη, οπότε είναι σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να επιτύχετε τους επιδιωκόμενους στόχους σταδιοδρομίας σας στο εγγύς έως μεσοπρόθεσμο διάστημα εντός του συστήματος franchise προτού μπείτε σε αυτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή πολλές συμφωνίες franchise είναι δεσμευτικές για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα - πέντε χρόνια, δέκα χρόνια, κλπ. Μόλις ξεκινήσετε, συνήθως, ο μόνος τρόπος είναι να πουλήσετε το franchise σας σε μια πρόθυμη αντικατάσταση. Σκέψου τα ακόλουθα:
  • Έχω σχέδια να σπουδάσω στο μέλλον;
  • Ενδιαφέρομαι να αναζητήσω εταιρική δουλειά στο μέλλον;
  • Έχω χόμπι ή δευτερεύουσες επιχειρήσεις στις οποίες θέλω να αφιερώσω χρόνο;
 7. 7
  Λάβετε ένα ακριβές σύνολο για το κόστος λειτουργίας του franchise σας. Τα καλύτερα franchise θα σας δώσουν ακριβείς εκτιμήσεις για τα έξοδα που θα προκύψουν κατά το άνοιγμα του franchise σας. Δυστυχώς, τα λιγότερο αξιόπιστα franchise μπορεί να προσπαθήσουν να κρύψουν μερικά από αυτά τα κόστη από εσάς για να σας παρασύρουν στην ιδιοκτησία. Βεβαιωθείτε ότι το οικονομικό σας πρόγραμμα για το πρώτο έτος λειτουργίας λαμβάνει υπόψη όλα τα πιθανά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων (αλλά δεν περιορίζονται σε) τα ακόλουθα:
  • Απόθεμα και εξοπλισμός (σημειώστε ότι πολλά franchise θα απαιτήσουν να αγοράσετε αποκλειστικά από τη μητρική εταιρεία)
  • Κατάσταση μισθοδοσίας
  • Ενοικίαση, υποθήκη κ.λπ.
  • Νομικά (και συναφή) τέλη.
  • Πληρωμές τόκων για τυχόν δάνεια.
  • Επιχειρηματική ασφάλιση
  • Παροχές σε εργαζομένους

Συμβουλές

 • Επιλέξτε έναν κάτοχο franchise του οποίου η επωνυμία σας αρέσει και μπορείτε να υποστηρίξετε.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Επιχειρηματικό σχέδιο
 • Κεφάλαιο
 • Σύμβαση franchise
 • Εξοπλισμός
 • Καταγραφή εμπορευμάτων

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να προσδιορίσω την αξία ενός καθιερωμένου franchise;
  Βασίζεται συνήθως στο εισόδημά του και στο ΑΕΠ. Μόνο η Apple έχει υψηλότερο ΑΕγχΠ από ορισμένες κομητείες.
 • Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τα καταστήματα franchising;
  Η καλύτερη μέθοδος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το franchising είναι να μάθετε από τον ίδιο τον franchiser. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια που περιστρέφονται γύρω από αυτόν τον τύπο επιχείρησης. απλώς αποφύγετε τις αλυσίδες franchising από πολυεπίπεδη έμποροι.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν η εταιρεία προσφέρει franchise εάν δεν μπορώ να βρω πληροφορίες στο Διαδίκτυο;
 • Ποιο είναι το πρώτο οικονομικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά το άνοιγμα ενός franchise;

Σχόλια (4)

 • zach28
  Πολύ ενημερωτικό υπόβαθρο και πεδίο κάλυψης για να ξεκινήσει μια επιχείρηση franchise!
 • nicole62
  Αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για το νέο επιχειρηματικό μου σχέδιο.
 • sigrid07
  Τα βασικά στοιχεία της κατοχής ενός franchise καλύπτονται καλά. Ευχαριστώ.
 • garnet40
  Ναι, αυτό το άρθρο ήταν απολύτως χρήσιμο. Σας ευχαριστώ.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail