Πώς να τιμολογήσετε έναν πελάτη;

Όταν στέλνετε ένα τιμολόγιο σε έναν πελάτη, πρέπει να φαίνεται επαγγελματίας και να περιγράφει με σαφήνεια τις υπηρεσίες που παρέχονται. Για να φαίνεται επαγγελματικό, φροντίστε να συμπεριλάβετε βασικές πληροφορίες. Χρησιμοποιήστε τη λέξη "τιμολόγιο" στη φόρμα, έχετε έναν αριθμό τιμολογίου, την ημερομηνία του τιμολογίου και τον αριθμό αγοράς εάν το τιμολόγιο αντιστοιχεί σε ένα. Θα μπορούσατε επίσης να συμπεριλάβετε τον αριθμό φορολογικού μητρώου σας ή το TIN. Για να περιγράψετε τις υπηρεσίες, διευκρινίστε ρητά στο τιμολόγιο ποια υπηρεσία παρέχεται για τα απαιτούμενα χρήματα. Αναφέρετε τυχόν πρόσθετα κόστη, όπως φόρους ή χρεώσεις διαχείρισης, στο κάτω μέρος του τιμολογίου. Συμπεριλάβετε την τιμή ανά μονάδα, καθώς και τη συνολική τιμή, ώστε οι πελάτες σας να γνωρίζουν από πού προέρχονται όλες οι χρεώσεις. Για συμβουλές σχετικά με το πώς να εξατομικεύσετε το τιμολόγιο, συνεχίστε να διαβάζετε!

Έχετε έναν αριθμό τιμολογίου
Χρησιμοποιήστε τη λέξη "τιμολόγιο" στη φόρμα, έχετε έναν αριθμό τιμολογίου, την ημερομηνία του τιμολογίου και τον αριθμό αγοράς, εάν το τιμολόγιο αντιστοιχεί σε ένα.

Πρέπει να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε; Η αποστολή καλών τιμολογίων μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία σας πληρώνεται από περισσότερους πελάτες, επομένως η τιμολόγηση είναι πολύ σημαντική για μικρές επιχειρήσεις ή άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες. Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό τιμολόγιο για να βελτιώσετε τις απαιτήσεις.

Μέρος 1 από 3: δημιουργία μιας λεπτομερούς φόρμας τιμολογίου

 1. 1
  Κάντε το να φαίνεται επαγγελματικό. Όταν στέλνετε στον πελάτη ένα τιμολόγιο, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε βασικά στοιχεία, και όχι απλώς να γράφετε το οφειλόμενο ποσό σε ένα χαρτί.
  • Χρησιμοποιήστε τη λέξη "τιμολόγιο". Μην υποθέσετε ότι ο πελάτης θα γνωρίζει ότι το τιμολόγιο είναι τιμολόγιο εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη λέξη.
  • Δώστε έναν αριθμό στο τιμολόγιο. Θα θελήσετε να παρακολουθείτε το τιμολόγιο. Για να το κάνετε πιο εύκολα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης στο τιμολόγιο.
  • Ορισμένες επιχειρήσεις συνήθως προσθέτουν έναν αριθμό φορολογικού μητρώου (γνωστό ως ΑΦΜ) στα τιμολόγια. Επικοινωνήστε με έναν λογιστή σχετικά με το εάν έχετε έναν ή πρέπει να το κάνετε. Για παράδειγμα, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και οργανισμοί παιδικής μέριμνας είναι ορισμένοι οργανισμοί που συνήθως περιλαμβάνουν αριθμούς φορολογικού μητρώου στα τιμολόγια.
 2. 2
  Αριθμήστε το τιμολόγιο. Η αρίθμηση των τιμολογίων που στέλνετε θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε καλύτερα αυτά, ειδικά επειδή πρέπει να διατηρείτε ένα αντίγραφο κάθε τιμολογίου.
  • Με αυτόν τον τρόπο, τα τιμολόγια πρέπει να είναι κατά σειρά με βάση την ημερομηνία αποστολής τους. Μπορείτε είτε να αγοράσετε τιμολόγια που έχουν ήδη αριθμηθεί, να χρησιμοποιήσετε λογισμικό που τα δημιουργεί για εσάς, είτε να δημιουργήσετε τα δικά σας και να τα αριθμήσετε.
  • Συμπεριλάβετε τον αριθμό αγοράς στο οποίο αντιστοιχεί το τιμολόγιο εάν υπάρχει. Αυτό θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε καλύτερες λογιστικές μεθόδους στην εταιρεία σας.
  • Προσαρμόστε το τιμολόγιο ρωτώντας στη διεπαφή εάν οι πελάτες χρειάζονται ειδικές πληροφορίες, όπως έναν αριθμό αναγνώρισης εργοδότη ή μια εντολή αγοράς. Ρωτήστε σε ποιον θα πρέπει να απευθύνεται το τιμολόγιο, εάν έχετε να κάνετε με έναν πελάτη.
 3. 3
  Ημερομηνία του τιμολογίου. Εάν θέλετε να πληρώσετε εγκαίρως, θα πρέπει να ενημερώσετε το τιμολόγιο, αλλά επίσης να σημειώσετε τους όρους πληρωμής που περιμένετε να ακολουθήσει ο πελάτης. Αυτοί οι όροι πρέπει επίσης να διατυπωθούν κατά τη στιγμή της αγοράς.
  • Για παράδειγμα, το τιμολόγιο πρέπει να φέρει την ημερομηνία έκδοσης του ίδιου του τιμολογίου, καθώς και την ημερομηνία αγοράς των αγαθών ή των υπηρεσιών.
  • Κατά την καταχώριση των όρων πληρωμής, καταστήστε σαφές στον καταναλωτή πόσο σύντομα αναμένεται να πληρώσει ο πελάτης. Για παράδειγμα, ίσως η πληρωμή οφείλεται εντός 30 ημερών.
  • Ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να προσφέρουν εκπτώσεις. Εάν το κάνετε, γράψτε τους επίσης με σαφήνεια στο τιμολόγιο. Για παράδειγμα, ενδέχεται να προσφέρετε έκπτωση 1 τοις εκατό εάν ο πελάτης πληρώσει το τιμολόγιο εντός 30 ημερών.
  Μην υποθέσετε ότι ο πελάτης θα γνωρίζει ότι το τιμολόγιο είναι τιμολόγιο εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη
  Μην υποθέσετε ότι ο πελάτης θα γνωρίζει ότι το τιμολόγιο είναι τιμολόγιο εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη λέξη.
 4. 4
  Διατηρήστε ένα αντίγραφο όλων των τιμολογίων. Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να διατηρούν αρχεία όλων των τιμολογίων που αποστέλλονται για τουλάχιστον έξι χρόνια. Αυτό είναι σημαντικό για φορολογικούς σκοπούς και μόνο καλή επιχειρηματική λογιστική.
  • Ένας λογιστής μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τους κανόνες και κανονισμούς σχετικά με την τήρηση αρχείων.
  • Είναι δυνατή η τήρηση ηλεκτρονικών αρχείων. Ωστόσο, εάν το κάνετε, διατηρήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Δημοσιεύστε αμέσως τις αποδείξεις μετρητών, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε με λογαριασμούς να παραμένουν εκκρεμείς, ποιοι πελάτες έχουν στείλει κάποια χρήματα και που δεν στέλνουν καθόλου.
  • Οι τιμολογημένες πληρωμές ουσιαστικά προσφέρετε πίστωση σε έναν πελάτη και ο νόμος θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ακάλυπτο δάνειο, που σημαίνει ότι δεν είχε εξασφαλιστεί με ασφάλεια, καθιστώντας πιο δύσκολη την ανάκτηση των χρημάτων από έναν πελάτη εάν δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει.
 5. 5
  Μειώστε τα τιμολόγια στο ελάχιστο. Στην αρχή, μπορεί να υπάρχει μικρότερο περιθώριο σφάλματος για μια μικρή επιχείρηση όσον αφορά τα έσοδα, επομένως κάθε πληρωμή μπορεί να έχει σημασία.
  • Προσπαθήστε να κρατήσετε την τιμολόγηση στο ελάχιστο κατά την έναρξη και λάβετε την πληρωμή εκ των προτέρων σε μετρητά όποτε είναι δυνατόν.
  • Για πολλές μικρές επιχειρήσεις, δεν είναι ασυνήθιστο το ένα τρίτο των απαιτήσεων σας να είναι καθυστερημένο.
  • Εξετάστε αν αξίζει να προσφέρετε υπηρεσίες για κατ 'αποκοπή κατ' αποκοπή τιμή αντί για μια πιο δαπανηρή ωριαία τιμή, καθώς ενδέχεται να μην αντισταθμίσετε αυτά που σας οφείλουν.
 6. 6
  Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ηλεκτρονικού τιμολογίου. Τέτοιες υπηρεσίες, αν και κοστίζουν χρήματα, μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε και να οργανώσετε τα τιμολόγιά σας και να τα κάνετε πιο επαγγελματικά.
  • Ορισμένες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να στέλνετε τιμολόγια μέσω email, για παράδειγμα. Μπορείτε να δείτε ποια τιμολόγια έχουν πληρωθεί και να στείλετε υπενθυμίσεις σε όσους δεν είναι. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που θα στέλνουν τιμολόγια μέσω τηλεφώνου.
  • Ορισμένες από τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν ένα πλήρες ιστορικό του λογαριασμού του πελάτη. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους πελάτες, καθώς και τις πληρωμές.
  • Ορισμένες από τις υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να προσθέσετε το λογότυπο της εταιρείας σας στο τιμολόγιο και απλώς απαιτούν από εσάς να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά κουτιά για να ενημερώσετε το ποσό. Υπάρχουν πολλές από αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Διαδικτύου.

Μέρος 2 από 3: συμπεριλαμβανομένου του σωστού περιεχομένου

 1. 1
  Περιγράψτε με σαφήνεια την υπηρεσία. Πρέπει να καταστήσετε σαφές ποια υπηρεσία παρέχεται για τα απαιτούμενα χρήματα στο ίδιο το τιμολόγιο. Να είστε συγκεκριμένοι, όχι ασαφείς.
  • Ένα καλό τιμολόγιο θα πρέπει να καθιστά πολύ σαφές τι παραγγέλνει ο πελάτης. Αναφέρετε τυχόν πρόσθετα κόστη, όπως φόρο, έξοδα διαχείρισης ή άλλα πρόσθετα. Στο κάτω μέρος του τιμολογίου, παρουσιάστε το συνολικό οφειλόμενο ποσό.
  • Εκτός από την περιγραφή λεπτομερώς για τον οποίο χρεώνεται ο πελάτης, θα πρέπει να συμπεριλάβετε την ποσότητα αγαθών ή υπηρεσιών που αγοράσατε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να χρεώνεται ώρες.
  • Συμπεριλάβετε την τιμή ανά μονάδα, εκτός από τη συνολική τιμή. Μερικές φορές, οι πελάτες χρεώνονται κατ 'αποκοπή για πολλές ώρες ή μονάδες και μερικές φορές αγοράζουν μόνο μία μονάδα κάτι.
 2. 2
  Συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να συμπεριλάβετε σε ένα τιμολόγιο είναι πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία σας και πού πρέπει να στείλει ο πελάτης τα χρήματα.
  • Μην υποθέσετε ότι ο πελάτης γνωρίζει τι είναι το τιμολόγιο. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα της εταιρείας σας είναι αναγραφόμενο, καθώς και τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Ο πελάτης μπορεί να θέλει να καλέσει την εταιρεία με ερωτήσεις σχετικά με τον λογαριασμό, οπότε συμπεριλάβετε έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών εάν είναι δυνατόν επίσης.
  • Συμπεριλάβετε τις πληροφορίες του πελάτη. Είναι πολύ σημαντικό να καταστεί σαφές ποιος αγόρασε τα αγαθά και τις υπηρεσίες και του ζητείται να πληρώσει. Γι 'αυτό φροντίστε να συμπεριλάβετε και τα στοιχεία του πελάτη και να λαμβάνετε καλές πληροφορίες από τον πελάτη στο μπροστινό μέρος, ώστε να μην χρειάζεται να τα αναζητήσετε.
  • Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να νομιμοποιήσετε την παραγγελία συμπεριλαμβάνοντας το όνομα της μεμονωμένης επαφής που την πραγματοποίησε ή εξουσιοδότησε την αγορά σε περίπτωση που έχετε διαπραγμάτευση με μια εταιρεία. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας στην εταιρεία σας που έλαβε την παραγγελία.
  Όταν στέλνετε ένα τιμολόγιο σε έναν πελάτη
  Όταν στέλνετε ένα τιμολόγιο σε έναν πελάτη, πρέπει να φαίνεται επαγγελματίας και να περιγράφει με σαφήνεια τις υπηρεσίες που παρέχονται.
 3. 3
  Σκεφτείτε να προσθέσετε μια προσωπική σημείωση. Τελικά, θέλετε ο πελάτης να επιστρέψει για να αγοράσει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες, επομένως μπορείτε να σκεφτείτε να εξατομικεύσετε το τιμολόγιο.
  • Ορισμένες επιχειρήσεις προσθέτουν κουτιά μηνυμάτων στα τιμολόγιά τους, όπου μπορούν να ευχαριστήσουν τους πελάτες για την προστασία τους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η προσθήκη "παρακαλώ" ή "ευχαριστώ" σε ένα τιμολόγιο αυξάνει τις πιθανότητες να καταβληθεί κατά 5 τοις εκατό.
  • Ένα απλό, ευχαριστώ για την επιχείρησή σας ή εκτιμούμε την ευκαιρία να σας βοηθήσουμε να συμβάλλετε σημαντικά στη δημιουργία ισχυρών συνδέσεων με τους πελάτες.
  • Μερικές φορές οι εταιρείες χρησιμοποιούν ένα πλαίσιο μηνύματος τιμολογίου για να σημειώσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό ενός πελάτη ή για να συμπεριλάβουν στοιχεία προσφοράς.
 4. 4
  Βάλτε το χρονικό πλαίσιο για την πληρωμή στο τιμολόγιο. Κατά προτίμηση, συμπεριλάβετε αυτό με έντονη γραμματοσειρά ή όφσετ γράμματα, ώστε να είναι δύσκολο να το χάσετε. Συνήθως τα παράθυρα πληρωμής είναι 30, 60 ή 90 ημέρες.
  • Καταστήστε σαφές πώς ο πελάτης πρέπει να πραγματοποιήσει την πληρωμή, πού να το στείλει και σε ποιον πρέπει να το στείλει. Θέλετε να συμπεριλάβετε όλες τις λεπτομέρειες που ένας πελάτης θα χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία για να μην πληρώσει.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση των λέξεων "κατά την παραλαβή" όταν ζητάτε πληρωμή σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ορισμένοι πελάτες μπορεί να ισχυριστούν ότι δεν έλαβαν το τιμολόγιο. Καταχωρίστε την ημερομηνία παροχής των αγαθών ή της υπηρεσίας. Ημερομηνία του τιμολογίου με την ημερομηνία αποστολής.
  • Συμπεριλάβετε κάτι όπως " πληρωμή εντός 30 ημερών". Αποδεχτείτε τους όρους πληρωμής στη διεπαφή προτού παραδώσετε το προϊόν ή την υπηρεσία.

Μέρος 3 από 3: αύξηση των πιθανοτήτων των πελατών να πληρώνουν το τιμολόγιο

 1. 1
  Εξετάστε την ηλεκτρονική παράδοση. Είναι πιθανό αυτές τις μέρες να παραδίδονται τιμολόγια ηλεκτρονικά καθώς και έντυπα. Ορισμένοι πελάτες το προτιμούν και μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες πληρωμές.
  • Ορισμένες μελέτες διαπίστωσαν ότι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν πληρωμές γρηγορότερα εάν αποστέλλουν ηλεκτρονικά τιμολόγια. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα μειώνοντας το κόστος χαρτιού και συμβάλλουν στην εξάλειψη της απάτης που μπορεί να σχετίζεται με επιταγές βάσει χαρτιού.
  • Ορισμένες εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να επιλέξουν. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές δεν θα λειτουργούν για ορισμένους πελάτες, όπως εκείνοι με προβλήματα όρασης ή που δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν υπολογιστές, οπότε δώστε στους πελάτες επιλογές.
  • Οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι επίσης βολικές για ορισμένους πελάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν το χρόνο να αγοράσουν γραμματόσημα, να μεταβούν στο ταχυδρομείο ή να χειριστούν με άλλο τρόπο τιμολόγια σε χαρτί. Είναι επίσης πιο δύσκολο να υποστηρίξουν ότι δεν έλαβαν ποτέ το τιμολόγιο.
 2. 2
  Εξετάστε το ενδεχόμενο χρέωσης καθυστερημένων τελών ή τόκων. Εάν δεν το κάνετε ήδη, ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξαναγκάσετε τους πελάτες να πληρώσουν είναι να χρεώσετε τόκους υπερημερίας ή να χρεώσετε καθυστερημένα τέλη.
  • Οι πελάτες μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στα τιμολόγια που χρεώνουν τόκους και καθυστερημένα τέλη έναντι εκείνων που δεν το κάνουν, στέλνοντας το τιμολόγιό σας στην κορυφή του σωρού πληρωμής τους.
  • Να είστε εξαιρετικά σαφείς στο τιμολόγιο (και στο μπροστινό μέρος κατά τη στιγμή της αγοράς) πόσο θα χρεώσετε με τόκους ή καθυστερημένες χρεώσεις και πότε.
  • Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ενημερώσετε τον πελάτη ότι αυτός ή αυτή θα χρεώνεται 2% τόκος ανά μήνα για καθυστερημένες πληρωμές. Ελέγξτε με νόμους και κανονισμούς στην περιοχή σας σχετικά με τη χρέωση τόκων.
 3. 3
  Προσφέρετε κίνητρα. Είναι δυνατό να παρακινήσετε τους πελάτες να πληρώσουν τα τιμολόγιά τους χρησιμοποιώντας αρνητική ενίσχυση (όπως χρεώσεις τόκων ή καθυστερημένα τέλη), αλλά είναι επίσης δυνατό να τους ενθαρρύνετε να το κάνουν χρησιμοποιώντας θετική ενίσχυση.
  • Για παράδειγμα, το τιμολόγιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει έκπτωση 1 ή 2 τοις εκατό στη συνολική πληρωμή εάν ο πελάτης πληρώσει νωρίτερα (καθορίστε το χρονικό πλαίσιο πολύ καθαρά). Προσφέρετε πράγματα όπως δωροεπιταγές, εμπορεύματα, πιστώσεις ή μελλοντικές εκπτώσεις σε προϊόντα, εάν ο πελάτης πληρώσει με ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Τα θετικά κίνητρα συμβάλλουν στη δημιουργία πιστότητας και θετικών συναισθημάτων στους πελάτες. Λάβετε υπόψη ότι κανείς δεν απολαμβάνει τη λήψη λογαριασμού στο ταχυδρομείο και, τελικά, θέλετε ο πελάτης να αγοράσει ξανά από εσάς.
  • Μερικές φορές οι επιχειρήσεις προσφέρουν στους πελάτες πρόωρες διευθετήσεις για να φροντίσουν το ποσό, καθώς μπορεί να είναι καλύτερο από το να μην πάρει τίποτα. Βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης έχει λάβει πραγματικά το τιμολόγιο ελέγχοντας τη διεύθυνση του πελάτη.
  Οπότε συμπεριλάβετε έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών εάν είναι δυνατόν επίσης
  Ο πελάτης μπορεί να θέλει να καλέσει την εταιρεία με ερωτήσεις σχετικά με τον λογαριασμό, οπότε συμπεριλάβετε έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών εάν είναι δυνατόν επίσης.
 4. 4
  Προσδιορίστε τον κίνδυνο μη πληρωμής των πελατών. Πριν από την παροχή αγαθών και υπηρεσιών σε έναν πελάτη εκ των προτέρων, καθορίστε εάν ο πελάτης είναι πιθανό να πληρώσει.
  • Ζητήστε μετρητά εκ των προτέρων από άτομα που διατρέχουν κίνδυνο μη πληρωμής. Ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι εάν ο πελάτης έχει ένα μακροχρόνιο πρότυπο πληρωμής των τιμολογίων εγκαίρως.
  • Πόσο μεγάλος είναι ο πελάτης; Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αμφότερα. Εάν η εταιρεία με την οποία ασχολείστε είναι πολύ μεγάλη, ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να πληρώσουν τους λογαριασμούς της. Ωστόσο, ο κίνδυνος απώλειας για εσάς είναι μεγαλύτερος εάν η εταιρεία δεν πληρώσει.
  • Προσδιορίστε πόσο ρίσκο μπορείτε να αναλάβετε και αν είστε σε θέση να παίξετε σε έναν πιο ριψοκίνδυνο πελάτη. Σκεφτείτε εάν καλλιεργείτε τον πελάτη σε μακροπρόθεσμη βάση ή εάν αυτό είναι πιθανό να είναι μια εφάπαξ πώληση.

Συμβουλές

 • Να γνωρίζετε την ορολογία τιμολόγησης: Το Net 30 σημαίνει ότι όλα τα χρήματα οφείλονται 30 ημέρες μετά την ημερομηνία του τιμολογίου, αλλά οι πελάτες πιθανώς δεν θα εξοικειωθούν με αυτούς τους επιχειρηματικούς όρους.

Προειδοποιήσεις

 • Η ατημέλητη τιμολόγηση μπορεί να σας κοστίσει χρήματα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς λέτε ένα τιμολόγιο εάν θέλετε να πληρωθεί αμέσως;
  Πρέπει απλώς να πείτε ότι θέλετε το τιμολόγιο να πληρωθεί αμέσως. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό να παρέχεται στον καταναλωτή κάποιο παράθυρο, ακόμα κι αν είναι "παρακαλώ πληρώστε το τιμολόγιο εντός 5 ημερών." Εξετάστε το ενδεχόμενο χρέωσης τόκων ή καθυστερημένων τελών για μη πληρωμή.
 • Ποιο αντίγραφο του τιμολογίου απευθύνεται στους πελάτες;
  Δώστε στον πελάτη το πρωτότυπο και διατηρείτε το (συχνά κίτρινο ή ροζ) αντίγραφο. Ορισμένα τιμολόγια περιλαμβάνουν ένα τρίτο έγχρωμο φύλλο που δίνετε στον λογιστή σας.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Είναι ένας αριθμός εγγραφής εταιρείας μια νομική απαίτηση στα τιμολόγια πελατών;
 • Ποιες επεκτάσεις αρχείων είναι αποδεκτές κατά την εισαγωγή του λογότυπου της επιχείρησης; Προσπάθησα να κάνω ένα δείγμα με το λογότυπο, αλλά, κατά τον έλεγχο του απεσταλμένου τιμολογίου, το λογότυπο δεν εμφανίζεται.

Σχόλια (1)

 • paulajames
  Ήταν χρήσιμο. Μου αρέσει η βήμα προς βήμα μορφή και ότι δεν προϋποθέτει ότι ο αναγνώστης γνωρίζει τίποτα για την τιμολόγηση. Ευχαριστώ!
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail