Πώς να εργαστείτε ως μάγειρας;

Σεφ ανώτερου επιπέδου εάν είστε προετοιμασμένος μάγειρας
Προετοιμασία υλικών για μάγειρες και σεφ ανώτερου επιπέδου εάν είστε προετοιμασμένος μάγειρας.

Οι μάγειρες, επίσης γνωστοί ως μάγειρες προετοιμασίας ή γραμμής, εργάζονται υπό την επίβλεψη για την προετοιμασία ασφαλών και καλών γευμάτων τροφίμων για τους καταναλωτές. Οι προετοιμασμένοι μάγειρες είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία συστατικών για πιάτα. Οι μάγειροι της γραμμής, οι οποίοι είναι ένα βήμα στην αλυσίδα διοίκησης της κουζίνας, είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία των συστατικών και τη συναρμολόγηση πιάτων για την κάλυψη των παραγγελιών. Αυτές οι θέσεις απαιτούν γνώση της προετοιμασίας φαγητού και των πρακτικών υγιεινής κουζίνας, καθώς και προθυμία να ακολουθήσουν οδηγίες και να εργαστούν σε μια ομάδα. Για όσους έχουν πάθος για το μαγείρεμα, αυτές μπορεί να είναι εξαιρετικές δουλειές πρώιμης σταδιοδρομίας στον κόσμο των εστιατορίων.

Μέρος 1 από 3: πρόσληψη ως μάγειρας

 1. 1
  Παρακολουθήστε ένα μαγειρικό πρόγραμμα δύο ή τεσσάρων ετών. Τα πτυχία των μαγειρικών τεχνών μπορούν να ληφθούν στις περισσότερες τοπικές κοινότητες ή σε τεχνικά σχολεία, καθώς και σε διαπιστευμένα ιδιωτικά ιδρύματα. Αυτά τα προγράμματα παρέχουν οδηγίες σχετικά με την προετοιμασία διαφόρων πιάτων χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού κουζίνας, οδηγίες ασφαλείας και διαχείριση κουζίνας. Ενώ αυτά τα πτυχία δεν απαιτούνται για τις περισσότερες θέσεις, πολλά εστιατόρια φαίνονται ευγενικά σε υποψήφιους μαγειρικής προετοιμασίας και γραμμής που έχουν τόσο εμπειρία εστιατορίου όσο και πτυχίο μαγειρικής.
 2. 2
  Ανεβείτε σε προετοιμασία ή σε γραμμή μάγειρας από θέσεις χαμηλότερου επιπέδου. Μερικοί μάγειρες μπορεί να είναι σε θέση να βρουν τις δουλειές τους δουλεύοντας πρώτα ως πλυντήριο πιάτων στην κουζίνα. Αυτή η δουλειά επιτρέπει στους εργαζόμενους να εξοικειωθούν με τη ρουτίνα της κουζίνας και την ομάδα και μπορεί να οδηγήσει σε προαγωγή σε μια θέση ως προετοιμασία και στη συνέχεια σε έναν μάγειρα γραμμής. Αυτή η μακροχρόνια εμπειρία παρέχει έναν τρόπο για την πρόσληψη έμπειρων εργαζομένων σε εστιατόρια χωρίς πτυχίο.
  • Ενώ αυτή η επιλογή απαιτεί αρκετά χρόνια αφοσίωσης, θα μπορούσε να είναι λιγότερο δαπανηρή. Αν και πιθανότατα θα έχετε δεσμευτεί για αρκετά χρόνια εργασίας με χαμηλούς μισθούς καθώς ανεβαίνετε αργά στον κόσμο των εστιατορίων, μπορείτε επίσης να αποφύγετε να πληρώσετε δίδακτρα για να αποκτήσετε πτυχίο.
 3. 3
  Εκτελέστε αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο και στην περιοχή σας. Τα εστιατόρια μπορούν να διαφημίσουν τις θέσεις εργασίας τους σε διάφορα φόρουμ, οπότε σχεδιάστε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση τόσο διαδικτυακά όσο και προσωπικά. Ξεκινήστε με το Indeed.com για διαδικτυακές αναζητήσεις. Για προσωπικές αναζητήσεις, επισκεφθείτε τις κύριες γειτονιές της περιοχής σας και μιλήστε με τους σεφ σχετικά με τα τρέχοντα ανοίγματα για προετοιμασίες και / ή μάγειρες.
 4. 4
  Επισημάνετε τις δεξιότητες που απαιτούνται από τη θέση στο βιογραφικό σας. Συντάξτε ένα βιογραφικό μίας σελίδας κατάλληλο είτε για προετοιμασία είτε για άνοιγμα γραμμής μάγειρας. Αυτές οι θέσεις έχουν πολλά επικαλυπτόμενα καθήκοντα, αλλά διαφέρουν ελαφρώς.
  • Για προπαρασκευαστικούς μάγειρες, βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας δείχνει τις γνώσεις σας για την προετοιμασία φαγητού και διάφορα συστατικά, τη σωστή χρήση μαγειρικών σκευών και μαχαιριών, πρακτικών ανανέωσης και γενικής ασφάλειας τροφίμων.
  • Για μάγειρες γραμμής, δείξτε ότι μπορείτε να παράγετε τρόφιμα υψηλής ποιότητας ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες συνταγών και σεφ ανώτερου επιπέδου. Αποδείξτε επίσης την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε καλές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και πολλαπλών εργασιών κατά την προετοιμασία φαγητού, τη συναρμολόγηση πιάτων, τον καθαρισμό του σταθμού σας και τη λειτουργία τυπικού εξοπλισμού κουζίνας.
  Ως μάγειρας προετοιμασίας ή γραμμής
  Ως μάγειρας προετοιμασίας ή γραμμής, θα είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της κουζίνας καθαρή.
 5. 5
  Εξοικειωθείτε με τα εστιατόρια που προσλαμβάνουν σήμερα μάγειρες. Οι επόπτες εστιατορίων θα εξετάσουν ευγενικά τους υποψηφίους που μπορούν να αποδείξουν τη γνώση του μενού και της κουλτούρας των εστιατορίων. Θα θέλουν να γνωρίζουν ότι μπορείτε να ταιριάξετε στην κουζίνα τους, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε το μενού και να ελέγξετε οποιαδήποτε κάλυψη τύπου που έχει λάβει το εστιατόριο. Αυτό θα εντυπωσιάσει τους σεφ κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε συνομιλιών ή συνεντεύξεων που πραγματοποιούν μαζί σας.
  • Ορισμένα εστιατόρια, για παράδειγμα, μπορούν να μαγειρεύουν μόνο με τοπικά τρόφιμα. Εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται για συνομιλίες με τους ερευνητές σας, μπορείτε να συζητήσετε τη δέσμευσή σας για αυτήν την αποστολή.

Μέρος 2 από 3: εκτέλεση των καθηκόντων σας ως μάγειρας

 1. 1
  Αφιερώστε τον εαυτό σας στη δημιουργία τροφίμων υψηλής ποιότητας. Η πιο σημαντική αποστολή ενός μάγειρα είναι να παρέχει καλό φαγητό στους πελάτες σας. Για κάθε ενέργεια που εκτελείτε, θυμηθείτε ότι όλα είναι στην παροχή ενός πεινασμένου ατόμου κάτι ευχάριστου φαγητού. Αυτό θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίζετε κάθε εργασία με υπομονή και προσοχή.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι ο σταθμός σας είναι καθαρός στην αρχή και στο τέλος των αλλαγών. Ως μάγειρας προετοιμασίας ή γραμμής, θα είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της κουζίνας καθαρή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο τέλος των αλλαγών, όταν πρέπει να βγάλετε τα σκουπίδια και να καθαρίσετε τα υλικά και τις επιφάνειες μαγειρέματος. Ίσως χρειαστεί επίσης να απορρίψετε τα αχρησιμοποίητα συστατικά και τα πιάτα, να τα επιστρέψετε στις κατάλληλες θέσεις αποθήκευσης, να δωρίσετε αντικείμενα ή να τα πετάξετε.
 3. 3
  Μάθετε και ακολουθήστε τις κατάλληλες οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων. Οι παραβιάσεις της ασφάλειας των τροφίμων μπορούν να οδηγήσουν σε ανθυγιεινούς πελάτες και τιμωρητικές επιπτώσεις για το εστιατόριο. Δεδομένου ότι θα χειρίζεστε τρόφιμα, θα πρέπει να γνωρίζετε τις σωστές οδηγίες χειρισμού, αποθήκευσης και απόρριψης. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε επίσης τις αναμενόμενες οδηγίες καθαρισμού.
  • Κάθε πολιτεία, νομός, ακόμη και μεμονωμένη πόλη ή πόλη θα έχει πιθανώς μοναδικές απαιτήσεις ασφάλειας. Ρωτήστε τον σεφ και τους επόπτες σας για τις συγκεκριμένες πολιτικές του εστιατορίου σας.
  • Ορισμένες πολιτείες ενδέχεται να απαιτούν έναν ή περισσότερους υπαλλήλους που απασχολούνται σε μεμονωμένα εστιατόρια να είναι επίσημα πιστοποιημένοι από επαγγελματίες ασφάλειας τροφίμων. Το εστιατόριό σας θα σας ενημερώσει για τυχόν απαραίτητα πιστοποιητικά που ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε.
  • Η σωστή ασφάλεια των τροφίμων απαιτεί από τους μάγειρες να διατηρούν καλή προσωπική υγιεινή. Μπορεί να σας ζητηθεί να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο μακριά με δίχτυα μαλλιών ή καπέλα σεφ. Πρέπει επίσης να κάνετε ντους πριν και μετά από κάθε βάρδια.
 4. 4
  Προετοιμασία υλικών για μάγειρες και σεφ ανώτερου επιπέδου εάν είστε προετοιμασμένος μάγειρας. Τα κύρια καθήκοντα των μαγειρευτών περιλαμβάνουν την προετοιμασία όλων των απαραίτητων υλικών και συστατικών για τα πιάτα του εστιατορίου. Αυτό πιθανότατα θα συνίσταται σε πλύσιμο και τεμαχισμό λαχανικών, κοπή ή άλεση κρέατος, καθαρισμός ψαριών και άλλων θαλασσινών και ζύγιση και μέτρηση ξηρών και υγρών συστατικών. Οι προετοιμασμένοι μάγειρες θα πρέπει επίσης να οργανώνουν και να αποθηκεύουν αυτά τα είδη, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα για σεφ ανώτερου επιπέδου.
 5. 5
  Προετοιμάστε υλικά και συναρμολογήστε πιάτα εάν είστε μάγειρας γραμμής. Τα καθήκοντα των μάγειρων γραμμής θα περιλαμβάνουν πιθανώς τα καθήκοντα των μαγειρευτών, μαζί με την πρόσθετη ευθύνη της συναρμολόγησης γευμάτων. Οι μάγειροι γραμμής θα δημιουργήσουν μεμονωμένα πιάτα ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από συνταγές ή / και σεφ ανώτερου επιπέδου. Μπορεί να τους ζητηθεί να εργαστούν σε ομάδες με άλλους μάγειρες γραμμής για να δημιουργήσουν ένα πλήρες στοιχείο μενού.
  Επίσης γνωστοί ως μάγειρες προετοιμασίας ή γραμμής
  Οι μάγειρες, επίσης γνωστοί ως μάγειρες προετοιμασίας ή γραμμής, εργάζονται υπό την επίβλεψη για την προετοιμασία ασφαλών και καλών γευμάτων τροφίμων για τους καταναλωτές.
 6. 6
  Διατηρήστε πλήρως την κουζίνα. Ενδέχεται να χρειαστούν και οι μάγειρες προετοιμασίας και γραμμής για να παρακολουθούν τα αποθέματα της κουζίνας τους. Αυτό θα περιλαμβάνει την εκφόρτωση και τον έλεγχο των παραδόσεων από διάφορους πωλητές τροφίμων, τον έλεγχο σε όλα τα ντουλάπια και τα ψυγεία και καταψύκτες, καθώς και την καταγραφή λεπτομερούς αποθέματος για σεφ ανώτερου επιπέδου.
 7. 7
  Αναμένεται να πληρώσετε μεταξύ περίπου 6,70€-13€ ανά ώρα. Οι προπαρασκευαστικοί μάγειρες πληρώνονται κατά μέσο όρο περίπου 6,70€ ανά ώρα, ενώ οι μάγειροι γραμμής κάνουν κατά μέσο όρο 10€ ανά ώρα. Σε μεγαλύτερες πόλεις με πιο ισχυρή βιομηχανία εστιατορίων, αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι υψηλότεροι. Οι θέσεις εργασίας με υψηλότερες αποδοχές θα είναι επίσης πιο ανταγωνιστικές και ενδέχεται να απαιτούν περισσότερη εμπειρία.
 8. 8
  Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να παραμείνετε απότομοι στη δουλειά. Το να είσαι μάγειρας είναι μια απαιτητική, συχνά φυσική θέση. Απαιτεί ο εργαζόμενος να είναι στα πόδια του και να είναι ενεργός για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν τρώτε καλά, ασκείστε τακτικά και παίρνετε αρκετή ξεκούραση, το σώμα σας θα είναι σε θέση να χειριστεί αυτόν τον τρόπο ζωής με υψηλές επιπτώσεις χωρίς να σας προκαλέσει πόνο.

Μέρος 3 από 3: προώθηση της καριέρας σας

 1. 1
  Προσπαθήστε για αριστεία ζητώντας κριτικές απόδοσης. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πώς χειρίζεστε την τρέχουσα θέση σας είναι να λάβετε σχόλια. Ο επόπτης σας θα χαρεί να σας δώσει σχόλια και κριτικές για την εργασία σας. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές τους για συνεχή επίτευξη καλύτερης απόδοσης κατά την εργασία. Αυτό θα δείξει την αφοσίωσή σας και μπορεί να κάνει τους επόπτες σας πιο πιθανό να σας θεωρήσουν για προαγωγή.
 2. 2
  Παρατηρήστε τις απαιτήσεις εργασίας των σεφ ανώτερου επιπέδου. Όταν ετοιμάζεστε να ανεβείτε σε υψηλότερη θέση στην κουζίνα, προσέξτε τους συναδέλφους σας. Δημιουργήστε μια διανοητική λίστα των καθηκόντων τους και κατανοήστε πώς προσεγγίζουν αυτές τις εργασίες. Σημειώστε πότε οι προσεγγίσεις τους λειτουργούν καλά και πότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη βελτίωση.
  • Κάντε αυτήν την παρατήρηση στο off-time σας. Μην εγκαταλείψετε τις δικές σας ευθύνες, καθώς αυτό δεν θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να εντυπωσιάσετε τον επόπτη σας και να προωθήσετε την καριέρα σας.
 3. 3
  Εθελοντισμός για σκιά και βοήθεια σεφ ανώτερου επιπέδου. Κάντε το χρόνο παρατήρησής σας πιο επίσημο δημιουργώντας ένα καθορισμένο πρόγραμμα παρακολούθησης και μάθησης από τους συναδέλφους σας. Θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε αργά με τις διάφορες εργασίες που επιτελούν σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν τα καθήκοντά τους μαζί σας, προσφέροντας κριτικές και μεθόδους βελτίωσης καθώς εκτελείτε αυτά τα καθήκοντα.
  Δείξτε ότι μπορείτε να παράγετε τρόφιμα υψηλής ποιότητας ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες συνταγών
  Για μάγειρες γραμμής, δείξτε ότι μπορείτε να παράγετε τρόφιμα υψηλής ποιότητας ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες συνταγών και σεφ ανώτερου επιπέδου.
 4. 4
  Ζητήστε από τους σεφ ανώτερου επιπέδου να επεκτείνουν τις ευθύνες σας. Οι επόπτες σας θα εντυπωσιαστούν από την αφοσίωσή σας στη δουλειά και την προθυμία σας να αναλάβετε επιπλέον δουλειά. Ζητήστε από τους σεφ να προσανατολίσουν τα πρόσθετα καθήκοντά σας προς τη θέση στην οποία θέλετε τελικά να προχωρήσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμοστείτε αργά στον νέο ρόλο.
  • Μην αναλάβετε περισσότερα καθήκοντα από όσα μπορείτε να χειριστείτε. Ο πιο σημαντικός στόχος σας θα πρέπει να είναι να παρέχετε σταθερά υψηλής ποιότητας τρόφιμα στους επόπτες και τους πελάτες σας.
 5. 5
  Ρωτήστε τους επόπτες σας για πιθανά ανοίγματα υψηλότερου επιπέδου. Μπορεί να είναι ευκολότερο να ανεβείτε τη σκάλα της κουζίνας στον τρέχοντα τόπο εργασίας σας. Οι επόπτες σας είναι εξοικειωμένοι με τη δουλειά σας και θα ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς μόλις προωθηθείτε. Ωστόσο, εάν όλοι οι σημερινοί σεφ ανώτερου επιπέδου φαίνονται ικανοποιημένοι με τις θέσεις τους και δεν έχουν εκφράσει σχέδια για αποχώρηση, ίσως χρειαστεί να είστε πρόθυμοι να περιμένετε ή να αναζητήσετε αλλού ευκαιρίες.
 6. 6
  Μεταβείτε σε ένα νέο εστιατόριο με καλύτερες δυνατότητες προόδου. Εάν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε εστιατόρια, ενδέχεται να μπορείτε να ανεβείτε πιο γρήγορα σε θέσεις υψηλότερου επιπέδου. Μόλις αισθανθείτε ότι έχετε αποκτήσει αρκετή εμπειρία στην τρέχουσα θέση σας, ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας στο επόμενο επίπεδο της ιεραρχίας της κουζίνας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση σε μια πιο βαριά περιοχή, όπως μια μεγάλη πόλη.
  • Φροντίστε να παραμείνετε στην τρέχουσα εργασία σας για μεγάλο χρονικό διάστημα για να δημιουργήσετε μια θετική σχέση με τους επόπτες σας. Χρειάζεστε καλές αναφορές για να προσληφθείτε σε άλλα εστιατόρια. Συνήθως, πρέπει να παραμείνετε στη δουλειά για τουλάχιστον ένα έως δύο χρόνια.

Συμβουλές

 • Συνεχίστε να παρακολουθείτε προχωρημένη εκπαίδευση στις μαγειρικές τέχνες ενώ εργάζεστε ως μάγειρας για να προχωρήσετε στον τομέα. Η επίσημη εκπαίδευση στις μαγειρικές τέχνες μπορεί να οδηγήσει σε θέση σεφ. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε εξειδικευμένα προγράμματα για διαφορετικά είδη σεφ, όπως μαθήματα που προορίζονται να εκπαιδεύσουν σεφ ζαχαροπλαστικής.

Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail