Πώς να αποκτήσετε πελάτες;

Από στόμα σε στόμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέους πελάτες
Από στόμα σε στόμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέους πελάτες και δεν σας κοστίζει τίποτα.

Εάν έχετε ξεκινήσει τη δική σας επιχείρηση αλλά ανησυχείτε για την έλλειψη πελατών σας, μην ανησυχείτε. Αυτό σημαίνει απλώς ότι θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να προσελκύσετε περισσότερα άτομα στην επιχείρησή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό μέσω του μάρκετινγκ, της δικτύωσης και της λήψης παραπομπών.

Μέρος 1 από 3: μάρκετινγκ της επιχείρησής σας

Το MARKETING της επιχείρησής σας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή των υποψήφιων πελατών. Στην εποχή των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, μπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα από ποτέ, αλλά οι δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι δεν πρέπει να έχουν έκπτωση.

 1. 1
  Ελάτε με μια ελκυστική διαφημιστική καμπάνια. Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες είναι να πουλήσετε την επιχείρησή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκεφτείτε μερικές ιδέες για διαφορετικές διαφημίσεις και εκτελέστε τις από φίλους ή συγγενείς για να δείτε αν τους αρέσουν. Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας και πόσα προτίθεστε να ξοδέψετε στις διαφημίσεις σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να θέλετε να προσλάβετε έναν υπεύθυνο μάρκετινγκ ή έναν εξειδικευμένο διαφημιστή που μπορεί να επιβλέπει την παραγωγή της διαφήμισής σας.
  • Κοιτάξτε τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων στον τομέα εργασίας σας. Λάβετε ιδέες και διαμορφώστε τη δική σας διαφήμιση ειδικά για την εικόνα της επιχείρησής σας.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε την εκτύπωση για να ενημερώσετε τους πελάτες για την επιχείρησή σας. Τα μέσα εκτύπωσης περιλαμβάνουν περιοδικές, εφημερίδες, βιβλία κουπονιών και διαφημίσεις περιοδικού εμπορίου / βιομηχανίας. Εξετάστε το κοινό-στόχο σας όταν αποφασίζετε για μια δημοσίευση για την προβολή της διαφήμισής σας.
  • Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων, θα θέλατε να αγοράσετε διαφημιστικό χώρο σε περιοδικά μόδας, ενώ κάποιος που κατέχει κατάστημα μηχανικών θα επέλεγε να διαφημιστεί σε ένα περιοδικό auto club.
 3. 3
  Στείλτε διαφημίσεις μέσω ταχυδρομείου. Επίσης, ονομάζεται διαφήμιση άμεσης αλληλογραφίας, αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αποστολή έντυπου υλικού μάρκετινγκ όπως καρτ-ποστάλ και φυλλάδια απευθείας στα κουτιά αλληλογραφίας των παραληπτών. Για μια καμπάνια άμεσης αλληλογραφίας, οι επιχειρήσεις αγοράζουν λίστες αλληλογραφίας που στοχεύουν στον τομέα της αγοράς τους. Το άμεσο ταχυδρομείο συνοδεύεται από το κόστος εκτύπωσης, αλληλογραφίας και αγοράς λιστών αλληλογραφίας, και επομένως είναι λιγότερο οικονομικό και δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως όσο το μάρκετινγκ Διαδικτύου. Ωστόσο, το άμεσο μάρκετινγκ αλληλογραφίας είναι ιδανικό για πράγματα όπως χειροποίητα μηνύματα και χάρτινα κουπόνια.
  • Για παράδειγμα, μια επιχείρηση οικιακού συστήματος ασφαλείας θα στέλνει αλληλογραφία μόνο στους ιδιοκτήτες σπιτιού και όχι στους ενοικιαστές.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο για την αγορά της επιχείρησής σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να περιηγούνται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο. Η ύπαρξη ιστότοπου βοηθά επίσης στην προώθηση της επιχείρησής σας μέσω κοινωνικών μέσων. Δημιουργήστε σελίδες για την επιχείρησή σας σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Yelp και το Instagram. Άλλα διαδικτυακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνουν:
  • Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), διαφημίσεις banner, διαφημίσεις πληρωμής ανά κλικ, μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ, λίστες καταλόγων, ιστολόγια και προγράμματα συνεργατών.
 5. 5
  Εκτυπώστε μερικά φυλλάδια. Παρόλο που φαίνεται ότι είναι παλιό σχολείο, τα φυλλάδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενημερώσετε την επιχείρησή σας. Κρεμάστε τα φυλλάδια ή διανείμετέ τα με το χέρι. Περάστε φυλλάδια σε δημόσιους χώρους όπου μαζεύονται πολλοί άνθρωποι, όπως εμπορικά κέντρα, εμπορικές εκθέσεις, λιανοπωλητές, πολυσύχναστα πεζοδρόμια και σεμινάρια βιομηχανίας.
  • Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε νέους πελάτες τοποθετώντας φυλλάδια σε αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης ή παραδίδοντας φυλλάδια σε πόρτα σε συγκροτήματα διαμερισμάτων και σε γειτονιές.
 6. 6
  Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Μια άλλη δυνατότητα μάρκετινγκ είναι η δημιουργία μιας διαφήμισης που μπορεί να μεταδοθεί στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο. Φυσικά, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τον προϋπολογισμό σας. Εάν πρόκειται να κάνετε μια διαφήμιση, θα θελήσετε να φαίνεται επαγγελματική και όχι γοητευτική. Για να κάνετε μια πειστική διαφήμιση, θα χρειαστεί να ξοδέψετε λίγα χρήματα. Εξαιτίας αυτού, οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις ταιριάζουν καλύτερα σε μεγάλες, εκτεταμένες εταιρείες που έχουν τον προϋπολογισμό για ένα τέτοιο κόστος.
  • Αν θέλετε να εξερευνήσετε έναν εμπορικό ιστότοπο, αναζητήστε ιστότοπους με ελεύθερο επαγγελματικό προσανατολισμό, όπως το Thumbtack για ανεξάρτητους παραγωγούς βίντεο, οι οποίοι γενικά θα πυροβολήσουν την διαφήμισή σας για λιγότερο από μεγάλες εταιρείες παραγωγής.
 7. 7
  Σκεφτείτε να αγοράσετε κάποια σήμανση. Εάν έχετε ρίξει μια ματιά σε μια πινακίδα και σας ενδιαφέρει η επιχείρηση που διαφημίζεται εκεί, τότε γνωρίζετε ότι η σήμανση λειτουργεί πραγματικά. Οι διαφημίσεις πινάκων διαφημίσεων, οι πλακέτες μαρκών και οι πινακίδες βιτρίνας μπορούν να προσελκύσουν πελάτες στην επιχείρησή σας. Αν έχετε μασκότ ή λογότυπο για το κατάστημά σας, μπορείτε επίσης να προσλάβετε κάποιον να χορέψει στο κοστούμι της μασκότ σας και μια πινακίδα μπροστά από το κατάστημά σας για να προσελκύσετε την προσοχή των πελατών.
 8. 8
  Ξεκινήστε το μάρκετινγκ για κινητά. Αυτό περιλαμβάνει το μάρκετινγκ μέσω κειμένου, γραφικών και φωνητικών μηνυμάτων μέσω φορητών ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να είναι κινητά τηλέφωνα, έξυπνα τηλέφωνα και προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί (PDA).
  • Γενικά μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο εάν οι πελάτες σας εγγραφούν οικειοθελώς για να λαμβάνουν μηνύματα από την επιχείρησή σας.
 9. 9
  Προσκαλέστε τη βοήθεια μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων. Εάν έχετε δοκιμάσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα των πελατών μόνοι σας και πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια, αναζητήστε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων χειρίζονται δελτία τύπου και ειδήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας. Οι ειδικοί PR μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε πιο πειστικές διαφημιστικές καμπάνιες.
Εάν έχετε ξεκινήσει τη δική σας επιχείρηση αλλά ανησυχείτε για την έλλειψη πελατών σας
Εάν έχετε ξεκινήσει τη δική σας επιχείρηση αλλά ανησυχείτε για την έλλειψη πελατών σας, μην ανησυχείτε.

Μέρος 2 από 3: δικτύωση

ΟΤΑΝ ΔΙΚΤΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, δημιουργείτε σχέσεις με άλλους ηγέτες επιχειρήσεων, προκειμένου να διαδώσετε τη συνειδητοποίηση της επιχείρησής σας και να διευρύνετε την προσέγγισή σας σε νέους πελάτες μέσω της συνεργασίας. Μόλις κάνετε μια σύνδεση, κάντε ό, τι μπορείτε για να βοηθήσετε τη γνωριμία να εξελιχθεί σε μια αμοιβαία επωφελής σχέση.

 1. 1
  Παρακολουθήστε επιχειρηματικές εκδηλώσεις δικτύωσης. Όπως σε οποιαδήποτε σχέση, βοηθάει να συναντηθούμε με πρόσωπο (ακόμα κι αν τυχαίνει να τους ψάχνετε στο διαδίκτυο εκ των προτέρων). Οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις δικτύωσης ενδέχεται να έχουν τη μορφή σεμιναρίων, εμπορικών εκθέσεων, συνεδριάσεων επιμελητηρίου ή συναντήσεων βιομηχανικών συλλόγων. Ερευνήστε την εκδήλωση πριν παρευρεθείτε για να μάθετε τι θα συζητηθεί στην εκδήλωση και, εάν είναι δυνατόν, ποιος θα παρευρεθεί.
  • Είναι επίσης καλή ιδέα να φτάσετε νωρίς, ώστε να έχετε χρόνο να συναντηθείτε και να συναναστραφείτε με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.
 2. 2
  Εγγραφείτε σε μια εικονική κοινότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν είστε νεοσύστατη επιχείρηση. Οι εικονικές κοινότητες μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε επαφές σε ευρύτερη κλίμακα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ αν η εκκίνησή σας δεν επικεντρώνεται απαραίτητα στην τοπική αγορά.
 3. 3
  Αγορά επαγγελματικών καρτών. Ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε και να διατηρήσετε επαφή με άτομα που συναντάτε κατά τη δικτύωση είναι μέσω επαγγελματικών καρτών. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες μέσω των οποίων μπορείτε να παραγγείλετε επαγγελματικές κάρτες ή μπορείτε να μεταβείτε στο τοπικό κατάστημα εκτύπωσης και να τους ζητήσετε να προσαρμόσουν τις επαγγελματικές κάρτες για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι εκτυπώνετε τουλάχιστον εκατό, αν όχι περισσότερα - ποτέ δεν ξέρετε πότε η διανομή μιας επαγγελματικής κάρτας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εξαιρετική επιχειρηματική σύνδεση.
 4. 4
  Γνωρίστε τον εαυτό σας με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Στον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι σημαντικό να είστε εξερχόμενοι. Μην φοβάστε να μεταβείτε σε μια συνομιλία. Εάν έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σας, τότε προσπαθήστε να βρείτε έναν κοινό γνωστό για να σας συστήσει και να σας δώσει μια καλή λέξη για εσάς. Μερικές εξαιρετικές συμβουλές δικτύωσης περιλαμβάνουν:
  • Κρατώντας το ποτό ή το φαγητό σας στο αριστερό σας χέρι. Με αυτόν τον τρόπο, είστε πάντα έτοιμοι να σφίξετε τα χέρια όταν το απαιτεί η ώρα.
  • Προσεγγίστε άτομα σε ομάδες ή στέκονται μόνα τους. Αποφύγετε να προσεγγίσετε δύο άτομα που μιλούν (εκτός αν τα γνωρίζετε) επειδή ενδέχεται να διακόψετε μια ιδιωτική συνομιλία.
  • Όταν λάβετε μια επαγγελματική κάρτα, κοιτάξτε την πριν την τοποθετήσετε - αυτό είναι ένα σημάδι σεβασμού.
 5. 5
  Διανείμετε επαγγελματικές κάρτες. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε και να διατηρήσετε συνδέσεις είναι να δώσετε την επαγγελματική σας κάρτα και να ζητήσετε μία σε αντάλλαγμα. Μπορεί να βρείτε έναν άλλο ιδιοκτήτη επιχείρησης που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί και να προωθήσει ο ένας τον άλλον. Θα ήταν ενοχλητικό εάν δεν λάβατε την επαγγελματική τους κάρτα και έπρεπε να ψάξετε τρόπους για να επικοινωνήσετε μαζί τους.
  • Μην κολλήσετε με τις επαγγελματικές σας κάρτες. Εάν κάποιος που συναντήσετε ζητά πολλά από αυτά (ίσως να προωθήσει τη δουλειά σας στο κατάστημά του) δώστε του ευχαρίστως.
 6. 6
  Εστίαση στην ανάπτυξη σχέσεων. Όταν σε μια εκδήλωση δικτύωσης, μπορείτε να περιμένετε να μιλήσετε για τη δική σας επιχείρηση και να ακούσετε πολλούς άλλους να μιλούν για τη δική τους, πολύ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να εξηγήσετε τι παρέχει η επιχείρησή σας και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε άλλες επιχειρήσεις. Πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για το είδος της σχέσης που αναζητάτε από τις επιχειρηματικές σας σχέσεις. Να είστε ευπαρουσίαστοι και γνήσιοι, και να θυμάστε ότι η δικτύωση έχει να κάνει με το να γνωρίσετε τους άλλους, όπως και με το να αφήσετε τους άλλους να σας γνωρίσουν.
  • Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναπτύξετε σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης. Αντί να κοιτάζετε ο ένας τον άλλον ως ανταγωνιστές, σκεφτείτε τις νέες σας σχέσεις ως έναν τρόπο να ενωθείτε ενάντια σε μεγαλύτερες εταιρείες. Για παράδειγμα, εάν είστε ιδιοκτήτης υδραυλικών εγκαταστάσεων, συναντήστε έναν ξυλουργό και συμφωνείτε να προτείνετε ο ένας τον άλλον όταν σας ρωτήσουν οι πελάτες σας.
 7. 7
  Κρατήστε σημειώσεις. Ενώ οι επαγγελματικές κάρτες λειτουργούν ως μίνι διοργανωτής για στοιχεία επικοινωνίας, μερικές φορές ίσως χρειαστεί να γράψετε επιπλέον πληροφορίες, ιδέες ή παραπομπές όταν μιλάτε σε κάποιον σε μια εκδήλωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει ένα σημειωματάριο ή διοργανωτή όπου μπορείτε να σημειώσετε επιπλέον πληροφορίες, όπως προτάσεις για άλλες εκδηλώσεις δικτύωσης, εναλλακτικά στοιχεία επικοινωνίας ή ημερομηνίες συναντήσεων.
 8. 8
  Συνέχεια με τη νέα σας σύνδεση. Όταν έρχεστε σε επαφή με μια χρήσιμη επιχειρηματική σύνδεση, ακολουθήστε μια τηλεφωνική κλήση, ένα email ή μια επιστολή για να ζητήσετε επιπλέον πρόσωπο-χρόνο για να τους πείτε ότι σας άρεσε να τους συναντάτε και ότι θέλετε να συνεχίσετε τη σύνδεση. Ίσως έχετε κάποιες ιδέες για το πώς οι δύο επιχειρήσεις μπορούν να αλληλοβοηθούνται. Ζητήστε είτε να προγραμματίσετε μια σύντομη συνάντηση στο γραφείο είτε να μιλήσετε κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους πελάτες σας να δώσουν παραπομπές στην επιχείρησή σας είναι να τους
Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους πελάτες σας να δώσουν παραπομπές στην επιχείρησή σας είναι να τους δώσετε ένα κίνητρο να το κάνουν.

Μέρος 3 από 3: ζητώντας παραπομπές

Μπορείτε να αποκτήσετε νέους πελάτες τοποθετώντας φυλλάδια σε αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης ή παραδίδοντας
Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε νέους πελάτες τοποθετώντας φυλλάδια σε αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης ή παραδίδοντας φυλλάδια σε πόρτα σε συγκροτήματα διαμερισμάτων και σε γειτονιές.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΤΕ μια ΝΕΑ επιχειρηματική σύνδεση ή έχετε έναν ικανοποιημένο πελάτη, κάντε το σημείο να ζητήσετε παραπομπές - μια πρόταση για την εταιρεία σας. Από στόμα σε στόμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέους πελάτες και δεν σας κοστίζει τίποτα.

 1. 1
  Ρωτήστε τους πελάτες σας ότι παραπέμπουν την επιχείρησή σας σε φίλους και συγγενείς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν γνωρίζετε ότι έχετε κάνει τον πελάτη εξαιρετικά χαρούμενο. Κάντε το μέρος της ρουτίνας παρακολούθησης για να ζητήσετε παραπομπές από τους πελάτες. Καλέστε, στείλτε email ή στείλτε μια ταχυδρομική κάρτα στους πελάτες για να ρωτήσετε σχετικά με την εμπειρία τους με την επιχείρησή σας και, εάν είναι ικανοποιημένοι, ζητήστε να παραπέμψουν την επιχείρησή σας σε έναν φίλο.
 2. 2
  Προσφέρετε κίνητρα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους πελάτες σας να δώσουν παραπομπές στην επιχείρησή σας είναι να τους δώσετε ένα κίνητρο να το κάνουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια έκπτωση από την επόμενη αγορά τους, ένα είδος freebie ή μια μικρή επιστροφή χρημάτων σε μετρητά. Για παράδειγμα:
  • Εάν διαθέτετε σαλόνι νυχιών, μπορείτε να προσφέρετε μια συμφωνία όπου εάν ένας πελάτης λέει στον φίλο της να πάει στην επιχείρησή σας και ο φίλος σας λέει το όνομα των πελατών, ο πελάτης που έδωσε την παραπομπή θα πάρει το επόμενο μανικιούρ της δωρεάν.
 3. 3
  Κάντε τη διαδικασία απλή. Όσο λιγότερο απαιτείται από τον πελάτη να κάνει για να σας στείλει μια παραπομπή, τόσο περισσότερες παραπομπές θα λάβετε. Δοκιμάστε να διανείμετε εισιτήρια που οι πελάτες μπορούν να συμπληρώσουν με το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να δώσετε στα άτομα που αναφέρονται, τα οποία στη συνέχεια θα τα επιστρέψουν σε εσάς.
 4. 4
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να εκτελέσετε μια προσφορά για να ζητήσετε παραπομπές. Προσεγγίστε την προώθηση παραπομπών, όπως μια καμπάνια πωλήσεων. Διαφημίστε την προσφορά παραπομπής, καθορίστε μια χρονική περίοδο και προσφέρετε προηγμένα κίνητρα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι τρέχοντες πελάτες σας γνωρίζουν για την προώθηση τοποθετώντας αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικών μέσων, κρεμώντας αφίσες στα παράθυρα και μοιράζοντας φυλλάδια.

Συμβουλές

 • Μην φοβάστε να είστε τολμηροί όταν ζητάτε παραπομπές ή συναντάτε νέες επιχειρηματικές συνδέσεις. Το να ντρέπεσαι στον επιχειρηματικό κλάδο μπορεί να κάνει την εύρεση συνδέσεων πιο δύσκολη.
 • Ζητήστε από τους συχνούς πελάτες σας να συμμετάσχουν σε μια λίστα email, ώστε να μπορείτε να τους στείλετε προσφορές ή ενημερώσεις.

Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail