Πώς να δημιουργήσετε μια σχέση με έναν πιθανό πελάτη;

Η δημιουργία σχέσης με έναν πελάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πραγματοποιήσετε μια πώληση
Η δημιουργία σχέσης με έναν πελάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πραγματοποιήσετε μια πώληση και να διατηρήσετε τον πελάτη για τα επόμενα χρόνια.

Η σχέση είναι ένας άλλος όρος για την οικοδόμηση μιας γνήσιας σύνδεσης και της αίσθησης φιλίας με ένα άλλο άτομο. Η δημιουργία σχέσης με έναν πελάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πραγματοποιήσετε μια πώληση και να διατηρήσετε τον πελάτη για τα επόμενα χρόνια. Η οικοδόμηση της σχέσης μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μόλις αποκτήσετε την τεχνική της σχέσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες σας.

Μέρος 1 από 3: εξάσκηση αποτελεσματικής επικοινωνίας

 1. 1
  Προσεγγίστε τον πελάτη με ένα ενδιαφέρον εκκινητή συνομιλίας. Τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα με έναν πελάτη, αυτοπροσώπως ή στο τηλέφωνο, είναι απαραίτητα για τη δημιουργία σχέσεων. Αντί να ανοίξετε με ένα γενικό "πώς είσαι;" ή "πώς είναι η μέρα σου;" πηγαίνετε για έναν πιο ενδιαφέρον εκκινητή συνομιλίας που κρατά τον πελάτη σας αφοσιωμένο
  • Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε ρωτώντας, "Πώς φτάνει η Δευτέρα (ή η πραγματική ημέρα της εβδομάδας);" ή "Πώς πηγαίνει το πρωί σας (ή η πραγματική ώρα της ημέρας);" Το να είσαι συγκεκριμένος στο χαιρετισμό σου μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πελάτη και να δείξει στον πελάτη ότι είσαι προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια και στην μπάλα.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι ο πελάτης περιηγείται στο κατάστημα, μπορείτε να ρωτήσετε, "Τι μπορώ να σας βοηθήσω σήμερα;" ή "Μπορώ να βοηθήσω;"
  • Εάν εξοικειωθείτε με έναν πελάτη σε μια επαγγελματική συνάντηση, μπορείτε να υποβάλετε περισσότερες ερωτήσεις. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μακρύτερη συζήτηση όπου προσπαθείτε να συνδεθείτε με τον πελάτη ως άτομο. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε, "Πώς ήταν το σαββατοκύριακο σας; Κάνατε κάτι ενδιαφέρον;" ή "Είστε από αυτήν την περιοχή;" ή "Έχετε μια καλή επίσκεψη; Πού μένετε;"
 2. 2
  Πρακτική ενεργή ακρόαση. Μόλις εισαγάγετε τον εαυτό σας σε έναν πελάτη και τον εμπλέξετε σε συνομιλία, θα πρέπει να κάνετε ανοιχτές ερωτήσεις και να εξασκήσετε ενεργή ακρόαση. Κάντε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι ψάχνει ο πελάτης και να μην υποθέσετε ποτέ ότι γνωρίζετε μια απάντηση ή να διακόψετε τον πελάτη. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακούτε ενεργά για να δείξετε στον πελάτη ότι είστε αφοσιωμένοι και να ακούτε τι έχουν να πουν.
  • Για παράδειγμα, μπορείτε να σχολιάσετε ένα στοιχείο που ο πελάτης βλέπει ως έναν τρόπο για να ανοίξει τη συνομιλία. Εάν ο πελάτης κοιτάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε λέγοντας, "Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο ή τύπο κάμερας;" Αυτή η ερώτηση θα ωθήσει τότε τον πελάτη να σας πει τι ψάχνει.
  • Ακούστε ενεργά κουνώντας το κεφάλι σας καθώς ο πελάτης μιλάει και διατηρώντας την επαφή με τα μάτια καθώς μιλάει. Αποφύγετε τη διακοπή του πελάτη ή την παρεμβολή. Για παράδειγμα, μπορεί να πει, "Δεν ξέρω πολλά για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αλλά ψάχνω για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που μου επιτρέπει να κάνω ζουμ κοντά σε λεπτομέρειες σε μια σκηνή και είναι εύκολο να το κρατήσετε."
  • Μόλις ολοκληρώσει την απάντησή σας, μπορεί να της δείξετε ότι ακούτε απαντώντας, "Τέλεια, επιτρέψτε μου να σας δείξω μερικά μοντέλα που έχουν καλές δυνατότητες ζουμ, είναι ελαφριά και έχουν καλά προσκολλητικά κράτημα." Αυτό θα δείξει ότι δώσατε προσοχή σε αυτό που αναζητούσε και επεξεργάστηκε τις πληροφορίες.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις παρακολούθησης που θα σας βοηθήσουν να προτείνετε προϊόντα που θα προσελκύσουν τον πελάτη. Για παράδειγμα, μόλις μάθετε τι είδους προϊόν αναζητά ο πελάτης, μπορείτε να ρωτήσετε, "Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;" ή "Πόσα θα θέλατε να ξοδέψετε στην κάμερα;"
  • Η ενεργή ακρόαση είναι επίσης σημαντική αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε σχέσεις με πιθανούς πελάτες. Για παράδειγμα, ίσως είστε μια μαμά σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που προσπαθεί να δικτυωθεί με άλλες μαμάδες σχετικά με την εσωτερική σας διακόσμηση. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ρωτώντας τις άλλες μητέρες εάν έχουν σκεφτεί ποτέ να διακοσμήσουν ξανά ένα δωμάτιο στο σπίτι τους ή αν έχουν ένα αγαπημένο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού που τους αρέσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ακούσετε ενεργά καθώς απαντούν στις ερωτήσεις σας και να υποβάλουν ερωτήσεις παρακολούθησης που θα τους κρατήσουν να μιλούν μαζί σας.
 3. 3
  Ανταποκριθείτε στις ανάγκες του πελάτη. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για την οικοδόμηση της σχέσης, καθώς θέλετε πάντα να είστε σίγουροι ότι ανταποκρίνεστε στον πελάτη και όχι το αντίστροφο. Αποφύγετε να πιέζετε ή να πωλείτε υπερβολικά στον πελάτη, καθώς δεν θέλετε να συναντήσετε τόσο σφιχτά ή μόνο προς πώληση. Αντί να προσφέρετε στους πελάτες υπηρεσίες ή προϊόντα που μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν, εστιάστε πρώτα στην απάντηση στις άμεσες ανάγκες του πελάτη.
  • Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης λέει ότι ψάχνει μια ελαφριά ψηφιακή φωτογραφική μηχανή εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών, μην προσπαθήσετε να την ζητήσετε να κοιτάξει φωτογραφικές μηχανές ή βιντεοκάμερες. Αυτό θα δείξει ότι δεν ακούτε τι ψάχνει ο πελάτης ή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της.
  • Εάν μιλάτε με έναν πελάτη στο τηλέφωνο και προσπαθείτε να τον κάνετε να ενδιαφέρεται για ένα προϊόν που πουλάτε, μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση που σας επιτρέπει επίσης να παρουσιάσετε τη θέση σας. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να καθορίσετε τις ανάγκες του πελάτη. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε, "Βλέπω στον ιστότοπό σας ότι διαθέτετε εσωτερικό τμήμα πωλήσεων και ήμουν περίεργος πόσο συχνά συνεργάζεστε με εξωτερικούς εκπαιδευτές ή συμβούλους; Έχετε σκεφτεί να το κάνετε αυτό για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας;"
  • Εάν είστε η μαμά εσωτερικού σχεδιασμού που προσπαθεί να συνδεθεί με άλλες μητέρες ως πιθανή βάση πελατών, μπορεί να σημειώσετε ότι ορισμένες μητέρες φαίνεται να προτιμούν τους εσωτερικούς σχεδιαστές που γνωρίζουν πώς να σχεδιάσουν έναν οικογενειακό χώρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες αυτών των μητέρων ρωτώντας τους πώς θα οραματίστηκαν έναν οικογενειακό χώρο και θα προσαρμόσουν τις δικές σας σχεδιαστικές ιδέες για να έχουν περισσότερες επιλογές φιλικές προς την οικογένεια.
  Μόλις μάθετε τι είδους προϊόν αναζητά ο πελάτης
  Για παράδειγμα, μόλις μάθετε τι είδους προϊόν αναζητά ο πελάτης, μπορείτε να ρωτήσετε, "Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;"
 4. 4
  Μοιραστείτε τις γνώσεις σας για το προϊόν. Δείξτε στον πελάτη ότι γνωρίζετε τα προϊόντα που πουλάτε ως τρόπο ανάπτυξης της εξουσίας και της εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Αυτό θα δείξει στον πελάτη ότι είστε πωλητής που είναι καλά ενημερωμένος και αξιόπιστος. Θέλετε ο πελάτης να αισθάνεται ότι μπορεί να βασιστεί στην εμπειρία σας για να κάνει μια τεκμηριωμένη επιλογή, ειδικά αν ξοδεύει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο προϊόν σας.
  • Για παράδειγμα, ίσως ένας πελάτης αποφασίζει μεταξύ δύο μοντέλων ψηφιακής κάμερας. Θα μπορούσατε να προσφέρετε κάποιες γνώσεις για κάθε μοντέλο και στη συνέχεια να προτείνετε ένα από τα μοντέλα με βάση τις ανάγκες του πελάτη. Μπορείτε να πείτε, "Ενώ αυτό το μοντέλο είναι ελαφρύ και συμπαγές, αυτό το μοντέλο είναι εξίσου ελαφρύ και έχει καλύτερες δυνατότητες ζουμ." Μπορείτε επίσης να σημειώσετε τις προσωπικές σας εμπειρίες με το προϊόν, εάν ισχύει. Μπορείτε να πείτε, "Στην πραγματικότητα έχω το δεύτερο μοντέλο και ταξίδεψα μαζί της στη Νοτιοανατολική Ασία. Πλήρωσε καλά, ήταν εύκολο να τραβήξει γρήγορα και να χρησιμοποιήσει και έβγαλε λεπτομερείς φωτογραφίες από κοντά και μακριά."
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε το χιούμορ. Το γέλιο και το χαμόγελο είναι καλά σημάδια επικοινωνίας και σύνδεσης. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη συνομιλία ελαφριά και χιουμοριστική όταν μιλάτε στον πελάτη, καθώς αυτό συχνά δείχνει ότι μπορείτε να παρέχετε εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών. Με πολλούς τρόπους, οι άνθρωποι θα αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα που βλέπουν σε άλλους. Εάν προσεγγίσετε τον πελάτη με χιούμορ και καλή φύση, συνήθως θα ανταποκρίνονται σε είδος.
  • Αντί να ρίχνετε τυχαία αστεία ή χτυπήματα, στοχεύστε στο ελαφρύ χιούμορ που εξακολουθεί να σχετίζεται με αυτό που μιλάτε. Για παράδειγμα, εάν συζητάτε για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με έναν πελάτη, μπορείτε να κάνετε ένα αστείο σχόλιο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κάμερα έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει άτομα που δεν είναι τεχνολογικά καταλαβαίνοντα ή "luddites" όταν πρόκειται για ψηφιακά οτιδήποτε. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε ένα χαμόγελο και μια ευχάριστη συμπεριφορά καθ 'όλη τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης με τον πελάτη για να τους δείξετε ότι είστε ευχάριστοι και αφοσιωμένοι.
 6. 6
  Πείτε "παρακαλώ" και "ευχαριστώ". Μην υποτιμάτε τη δύναμη να είστε ευγενικοί όταν αλληλεπιδράτε με έναν πελάτη. Σημειώστε τις δηλώσεις και τις ερωτήσεις σας με παρακαλώ και ευχαριστώ. Αυτό θα δείξει στον πελάτη που έχετε ευγνωμοσύνη και επαγγελματισμό.
  • Θα πρέπει πάντα να ευχαριστείτε τον πελάτη για τον χρόνο του στο τέλος της συνομιλίας, ακόμη και αν η πώληση δεν πραγματοποιηθεί. Ο τερματισμός της συνομιλίας σε μια ευγενική σημείωση θα αφήσει πιθανώς μια καλή εντύπωση στον πελάτη, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση από τον πελάτη την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσετε μαζί του ή την επόμενη φορά που θα μπουν στο κατάστημα.
 7. 7
  Επικεντρωθείτε στα πράγματα που έχετε κοινό με τον πελάτη. Για να δημιουργήσετε μια ουσιαστική σύνδεση με έναν πιθανό πελάτη, είναι σημαντικό να εστιάσετε στις ομοιότητες που μοιράζεστε με τον πελάτη. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα από έναν πωλητή με τον οποίο μπορούν να συσχετιστούν και να συνδεθούν. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να προωθήσετε μια αίσθηση κοινής σχέσης μεταξύ εσάς και του πελάτη.
  • Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο παρατηρώντας ότι ο πελάτης υποστηρίζει την ίδια αθλητική ομάδα που κάνετε ή σημειώνοντας ότι ο πελάτης ζει στη γειτονιά σας. Αυτές οι μικρές συνδέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο εκκίνησης για συνομιλία και σχέση.
  • Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε βαθύτερες συνδέσεις με το άτομο που βασίζεται σε αξίες και πεποιθήσεις. Εάν προσπαθείτε να συνδεθείτε με άλλες μαμάδες, για παράδειγμα, μπορείτε να εστιάσετε στους τρόπους που μεγαλώνετε και τα δύο παιδιά σας και να συμμετέχετε σε σχολικές εκδηλώσεις. Αυτό θα σας δώσει κοινό έδαφος με πιθανούς πελάτες που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ως τρόπο για να δημιουργήσετε μια σύνδεση.

Μέρος 2 από 3: Δράση αποτελεσματικά για την οικοδόμηση σχέσης

 1. 1
  Φαίνονται καλά ντυμένοι και καλλωπισμένοι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν πραγματοποιείτε προσωπική πώληση με έναν πελάτη. Το να είστε καλά ντυμένοι και καλλωπισμένοι θα δείξουν στον πελάτη ότι σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε μια επαγγελματική εμφάνιση. Θα σηματοδοτήσει επίσης ότι αφιερώσατε χρόνο για να συναντηθείτε πριν βγείτε στο επίπεδο πωλήσεων. Συχνά, οι πελάτες θα σας αναλύσουν με βάση μια πρώτη εντύπωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει καλό παρουσιάζοντας μια καθαρή, αξιόπιστη εμφάνιση.
  • Αυτό σημαίνει να βεβαιωθείτε ότι μυρίζετε ευχάριστα, τα μαλλιά σας είναι καλά περιποιημένα και τα νύχια σας είναι καθαρά. Οι άνδρες μπορούν επίσης να φροντίζουν τα γένια τους, ώστε να είναι καλλωπισμένοι και καθαροί.
  • Μπορείτε επίσης να ντύσετε επαγγελματικά με κοστούμι και γραβάτα ή μπλούζα και μακριά φούστα. Η ιδέα είναι να ντύσετε με τρόπο που να δείχνει επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση.
  Να δημιουργήσετε μια σχέση
  Κάνοντας μια επίδειξη προϊόντων θα σας επιτρέψει να προσελκύσετε τον πελάτη σας, επιτρέποντάς σας στη συνέχεια να αλληλεπιδράσετε μαζί τους και να δημιουργήσετε μια σχέση.
 2. 2
  Εμφάνιση ανοιχτής γλώσσας σώματος. Παρουσιάστε τον εαυτό σας στους πελάτες προσωπικά δείχνοντας ανοιχτή γλώσσα σώματος, καθώς αυτό θα ενθαρρύνει τον πελάτη να δημιουργήσει μια σχέση μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετείτε το σώμα σας προς τον πελάτη, με τα πόδια σας και το άνω μέρος του σώματός σας στραμμένο προς αυτά. Πρέπει επίσης να κρατάτε τα χέρια σας στα πλάγια σας. Αποφύγετε να περάσετε τα χέρια σας πάνω από το στήθος σας ή να ταλαιπωρήσετε με τα χέρια σας ή με τα ρούχα σας, καθώς αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει νευρικότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης.
  • Θα πρέπει επίσης να διατηρείτε οπτική επαφή με τον πελάτη όταν μιλάτε σε αυτόν και σας μιλάει. Χαμογελάστε και κρατήστε το πρόσωπό σας χαλαρό για να δείξετε ότι είστε αφοσιωμένοι και ενδιαφέρονται για αυτά που έχουν να πουν.
 3. 3
  Κάντε επίδειξη προϊόντων. Λάβετε την προσοχή του πελάτη δείχνοντάς τους πώς λειτουργεί το προϊόν. Αυτή η ενέργεια είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα ακριβό ή υψηλό είδος προϊόντος, καθώς ο πελάτης πιθανότατα θα θέλει να δει το προϊόν σε δράση πριν επενδύσει. Κάνοντας μια επίδειξη προϊόντων θα σας επιτρέψει να προσελκύσετε τον πελάτη σας, επιτρέποντάς σας στη συνέχεια να αλληλεπιδράσετε μαζί τους και να δημιουργήσετε μια σχέση.
  • Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να πουλήσετε μια ψηφιακή κάμερα σε έναν πελάτη, μπορείτε να βάλετε μια κάρτα μνήμης στην κάμερα και να τραβήξετε μερικές εικόνες γύρω από το κατάστημα για να δείξετε στον πελάτη πώς φαίνονται οι εικόνες. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στον πελάτη να τραβήξει μερικές φωτογραφίες μόνος του, ώστε να έχει την αίσθηση του πώς αισθάνεται το κράτημα και τη λήψη με την κάμερα.
 4. 4
  Εστιάστε την προσοχή σας στον πελάτη. Απομακρύνετε το κινητό σας τηλέφωνο και απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας όταν επικοινωνείτε με έναν πελάτη. Αυτό θα δείξει στον πελάτη ότι έχει την πλήρη προσοχή σας και ότι δεν αποσπάται με κανέναν τρόπο. Κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει επίσης τον πελάτη να αλληλεπιδράσει μαζί σας και να δημιουργήσει την ευκαιρία για μια σχέση ή εμπρός και πίσω με τον πελάτη.
 5. 5
  Ακολουθήστε τον πελάτη εάν είναι ανοιχτοί για να συνδεθείτε ξανά. Αν και δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε πώληση κατά την πρώτη σας αλληλεπίδραση με τον πελάτη, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια σχέση μαζί τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσφέρετε να επικοινωνήσετε με τον πελάτη, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε ξανά μαζί του. Στην επόμενη αλληλεπίδρασή σας με τον πελάτη, μπορείτε να βασιστείτε στη σχέση που έχετε ήδη μαζί τους και ενδεχομένως να τους ζητήσετε να εξετάσουν σοβαρά ένα προϊόν ή να αγοράσουν ένα προϊόν. Οι σχέσεις με τους πελάτες χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν, οπότε είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να δείχνετε επιμονή στις αλληλεπιδράσεις σας με τους πελάτες σας
  • Μπορείτε να τερματίσετε μια συνομιλία μέσω τηλεφώνου, ευχαριστώντας τον πελάτη για τον χρόνο του και, στη συνέχεια, ρωτώντας εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του αργότερα για να συζητήσετε ξανά το προϊόν. Μπορείτε να πείτε, "Σας ευχαριστώ πολύ που αφιερώσατε χρόνο να μιλήσετε μαζί μου σήμερα. Ξέρω ότι δεν βρήκαμε ένα προϊόν που να ταιριάζει στις ανάγκες σας σήμερα, αλλά θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσουμε μαζί σας αργότερα;"
  • Μπορείτε να τερματίσετε μια προσωπική συνομιλία πωλήσεων ευχαριστώντας τον πελάτη για τον χρόνο του και προσφέροντας να σφίξει το χέρι του, ακόμη και αν δεν πουλήσατε τίποτα στον πελάτη. Αυτό θα δείξει καλή θέληση και θα δείξει ότι σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε μια σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα αντί να προσγειωθείτε σε μια γρήγορη πώληση.

Μέρος 3 από 3: σύνδεση με πιθανούς πελάτες

 1. 1
  Δημιουργήστε μια θετική παρουσία στο διαδίκτυο. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, θα πρέπει να σκεφτείτε να τους δημιουργήσετε. Δημιουργήστε μια διαδικτυακή παρουσία που προβάλλει εμπειρία και προσβασιμότητα. Χρησιμοποιήστε μια φωτογραφία του εαυτού σας όπου φαίνεται να χαμογελάτε και να είστε σίγουροι. Διατηρήστε τα προφίλ σας γεμάτα θετική γλώσσα που δείχνει πόσο αφοσιωμένοι και ενεργοποιημένοι είστε για αυτό που κάνετε.
  • Στην τρέχουσα ψηφιακή εποχή μας, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν μια αναζήτηση Google για το όνομά σας και να σημειώσουν την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες βλέπουν μια πλευρά σας στο διαδίκτυο που είναι συμπαθητική και σχετική.
  Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες σας
  Η οικοδόμηση της σχέσης μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μόλις αποκτήσετε την τεχνική της σχέσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες σας.
 2. 2
  Αντιμετωπίστε όλους σαν να είναι δυνητικός πελάτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βλέπετε κάθε άτομο ως ευκαιρία. Αντίθετα, αυτό σημαίνει να αντιμετωπίζετε κάθε άτομο με σεβασμό και φιλικότητα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Να είστε ευγενικοί και να δείχνετε ενδιαφέρον σε όλους όσους συναντάτε, καθώς ποτέ δεν ξέρετε πότε ένας ξένος μπορεί να μετατραπεί σε πελάτη.
 3. 3
  Ρωτήστε τους τρέχοντες πελάτες για παραπομπές και προτάσεις. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες μέσω των υπαρχόντων πελατών σας. Εάν διαθέτετε ήδη μια υγιή πελατειακή βάση ή τουλάχιστον πολλούς πελάτες που πιστεύουν ιδιαίτερα για εσάς, θα πρέπει να τους ζητήσετε να σας παραπέμψουν σε άλλους που μπορεί επίσης να επωφεληθούν από τις δεξιότητές σας.
  • Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους τρέχοντες πελάτες να γράψουν θετικά σχόλια στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δώσουν μια θετική μαρτυρία για τις υπηρεσίες σας στον ιστότοπό σας.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail