Πώς να βελτιώσετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε μικρούς οργανισμούς;

Η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος ενός συστήματος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για μια μικρή επιχείρηση
Η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος ενός συστήματος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για μια μικρή επιχείρηση δεν χρειάζεται να είναι απαγορευτικό.

Οι ιστορίες των παραβιάσεων δεδομένων στα συστήματα υπολογιστών μεγάλων εταιρειών κάνουν τα πρωτοσέλιδα πολύ συχνά. Ο όγκος των πληροφοριών που διατηρούν αυτές οι επιχειρήσεις σε υπολογιστές είναι συγκλονιστικός και η παραβίαση του συστήματος ασφαλείας των υπολογιστών τους μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τους τίτλους της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι απαλλαγμένες από παρόμοια προβλήματα.

Μέρος 1 από 3: κατανόηση του προβλήματος

 1. 1
  Αναγνωρίστε το ενδεχόμενο παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη προστασίας δεδομένων. Οι μικρές επιχειρήσεις μπορεί να μην έχουν τα χρήματα για να εγκαταστήσουν τους ίδιους τύπους συστημάτων ασφαλείας που κάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να αφήσουν τις πληροφορίες που έχουν αποθηκεύσει στα συστήματα υπολογιστών τους χωρίς ασφάλεια και χωρίς προστασία. Αντ 'αυτού, σημαίνει ότι πρέπει να είναι πιο έξυπνοι για το πώς διαχειρίζονται τα συστήματα ασφαλείας του υπολογιστή τους. Πρέπει να ακολουθήσουν βήματα που θα κρατήσουν τις πληροφορίες που έχουν αποθηκεύσει τόσο ασφαλείς όσο περιμένουν οι πελάτες, οι πελάτες και οι υπάλληλοί τους.
 2. 2
  Καταγράψτε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η μικρή σας επιχείρηση. Οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα συστήματα υπολογιστών τους μπορούν να μολυνθούν από ιούς και κακόβουλα προγράμματα που επιβραδύνουν τους υπολογιστές τους. Τα συστήματά τους μπορούν επίσης να παραβιαστούν από χάκερ που αναζητούν ιδιωτικές πληροφορίες που μπορεί να διατηρεί μια μικρή επιχείρηση. Ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, ο αριθμός των προσωπικών πληροφοριών για πελάτες και πελάτες μπορεί να είναι εκτεταμένος.
  • Διευθύνσεις, διευθύνσεις email και άλλες πληροφορίες σχετικά με πελάτες και πελάτες.
  • Πληροφορίες πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιούνται για αγορές.
  • Ευαίσθητοι ιδιωτικοί αριθμοί ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και αριθμοί φορολογικού μητρώου. (Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης.)
 3. 3
  Εξετάστε τις συνέπειες των χαμένων δεδομένων. Εάν μια μικρή επιχείρηση δεν προστατεύει τις πληροφορίες που τους έχουν ανατεθεί, μπορεί εύκολα να χάσει την εμπιστοσύνη, τα έσοδα και να αντιμετωπίσει πρόστιμα και κυρώσεις.
Ο μεγαλύτερος λόγος που οι μικρές επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν για να μην κάνουν τίποτα για την ασφάλεια
Ο μεγαλύτερος λόγος που οι μικρές επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν για να μην κάνουν τίποτα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι το κόστος.

Μέρος 2 από 3: επίλυση του προβλήματος

 1. 1
  Εγκαταστήστε ένα antivirus σε κάθε υπολογιστή γραφείου. Κάθε πρέπει να διαθέτει λογισμικό προστασίας από ιούς που είναι ενημερωμένο και είναι ενεργοποιημένο. Αυτή είναι η πιο βασική προστασία και είναι απαραίτητη.
 2. 2
  Δημιουργήστε επίπεδα ασφάλειας. Το απαιτούμενο ποσό ασφάλειας εξαρτάται από την ευαισθησία των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή. Πρέπει να υπάρχει επιπλέον ασφάλεια για πιο ευαίσθητες πληροφορίες.
 3. 3
  Επενδύστε στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρόκειται για ένα αρκετά νέο προϊόν που μπορεί να βοηθήσει μια εταιρεία να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες εάν παραβιαστούν τα συστήματα υπολογιστών τους.
 4. 4
  Παρακολουθήστε τη χρήση υπολογιστή εργαζομένων. Είναι σημαντικό να μην παρακολουθείτε μόνο τους υπαλλήλους για να βεβαιωθείτε ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο τους υπολογιστές, αλλά είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τυχόν ιδιωτικές συσκευές που μπορεί να χρησιμοποιεί ένας εργαζόμενος στο επιχειρηματικό δίκτυο.
 5. 5
  Ενημερώστε τους υπαλλήλους για την ανάγκη ασφάλειας. Κάθε επιχείρηση πρέπει να εφαρμόζει πολιτικές για την προστασία των συστημάτων υπολογιστών τους. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να υπογράψουν μια φόρμα που να δείχνει ότι έχουν διαβάσει τις πολιτικές και θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες όταν οι εργαζόμενοι παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές.
Δεν θα συμφωνήσουν όλοι σχετικά με τον τύπο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή ακόμη
Δεν θα συμφωνήσουν όλοι σχετικά με τον τύπο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή ακόμη και πόση ασφάλεια χρειάζεται μια μικρή επιχείρηση.

Μέρος 3 από 3: στάθμιση κινδύνων και κόστους

 1. 1
  Αναλύστε το κόστος δημιουργίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ο μεγαλύτερος λόγος που οι μικρές επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν για να μην κάνουν τίποτα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι το κόστος. Η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος ενός συστήματος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για μια μικρή επιχείρηση δεν χρειάζεται να είναι απαγορευτικό. Το κόστος ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, για παράδειγμα, δεν είναι τόσο μεγάλο που πιστεύουν ορισμένες επιχειρήσεις. Πολλά από τα άλλα βήματα για τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν κοστίζουν καθόλου - αν κάτι.
 2. 2
  Αναλύστε το κόστος της μη εφαρμογής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το κόστος της παραβίασης ενός συστήματος υπολογιστή είναι συχνά πολύ υψηλότερο από το κόστος για την εξασφάλιση του. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το κόστος των παραβιάσεων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για όλες τις επιχειρήσεις θα μπορούσε να φτάσει τα 2,20 τρισεκατομμύρια ευρώ. Κάθε περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε χαμένη παραγωγικότητα, απώλεια δεδομένων που πρέπει να αναδημιουργηθούν και απώλεια εσόδων.
 3. 3
  Ζυγίστε το κόστος και τον κίνδυνο πιθανής απώλειας για τη συγκεκριμένη σας κατάσταση. Δεν θα συμφωνήσουν όλοι σχετικά με τον τύπο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή ακόμη και πόση ασφάλεια χρειάζεται μια μικρή επιχείρηση. Ένα πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν είναι ότι οι απειλές για όλους τους υπολογιστές είναι πραγματικές ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης. Γνωρίζουν επίσης ότι οι απειλές θα συνεχίσουν να αυξάνονται και μια μικρή επιχείρηση πρέπει να δράσει πριν είναι πολύ αργά.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail