Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση περίπτερο;

Το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι ο χάρτης πορείας για την επιχείρησή σας
Το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι ο χάρτης πορείας για την επιχείρησή σας.

Μια επιχείρηση περίπτερο μπορεί να προσφέρει φανταστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είτε νοικιάζετε είτε αγοράζετε, πρέπει να ξεκινήσετε με ένα μικρό καλάθι και να εργαστείτε μέχρι ένα μεγαλύτερο, πιο μόνιμο περίπτερο. Ό, τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία σας βρίσκεται σε περιοχή με υψηλή κίνηση και διαθέτει επαρκή χώρο. Ψωνίστε πριν αποφασίσετε πού ακριβώς θα βρείτε το περίπτερο σας. Εάν είναι απαραίτητο, υποβάλετε αίτηση για επιχειρηματικά δάνεια στην τράπεζα ή στην πιστωτική σας ένωση.

Μέθοδος 1 από 4: δημιουργία της επιχείρησής σας στο περίπτερο

 1. 1
  Αποφασίστε τι θέλετε να πουλήσετε. Τα περίπτερα μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν κάθε είδους επιχείρηση. Τα είδη ένδυσης, τα τρόφιμα και τα ηλεκτρονικά είδη - ειδικά τα κινητά τηλέφωνα - είναι μερικές από τις πιο κοινές επιχειρήσεις περίπτερο. Ό, τι κι αν επιλέξετε, προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι και να προσφέρετε ποικιλία.
  • Για παράδειγμα, εάν είστε περίπτερο τροφίμων, μην προσφέρετε απλώς χοτ ντογκ. Προσφέρετε τσίλι σκύλους, τηγανητές πατάτες, σόδα κ.λπ.
  • Ένα περίπτερο τηλεφώνου μπορεί να προσφέρει θήκες τηλεφώνου, φορτιστές και άλλα είδη εξοπλισμού εκτός από την πώληση τηλεφώνων.
  • Σκεφτείτε μερικές καινοτόμες ιδέες είτε μόνες είτε με έναν φίλο. Αναζητήστε ευκαιρίες που θα μπορούσαν να προσφερθούν καλά στη μικρή κλίμακα που προσφέρουν τα καροτσάκια και τα περίπτερα.
 2. 2
  Μάθετε πόσο χώρο χρειάζεστε. Το προϊόν που πουλάτε θα καθορίσει όχι μόνο εάν θέλετε ένα καλάθι ή περίπτερο, αλλά και το μέγεθος του καλαθιού ή του περιπτέρου που χρειάζεστε. Ελέγξτε άλλες επιχειρήσεις καλαθιού αγορών είτε στο διαδίκτυο είτε αυτοπροσώπως για να πάρετε μια ιδέα για τα μεγέθη τους. Σκεφτείτε τι στυλ είναι πιο κατάλληλο για την επιχείρησή σας.
  • Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε τρόφιμα, προσδιορίστε εάν χρειάζεστε ψύξη, ψησταριά, φούρνο ή κάποια άλλη δυνατότητα που ταιριάζει στο προϊόν σας.
  • Όταν επιλέγετε ένα καλάθι ή περίπτερο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν θα χρειαστείτε αποθηκευτικό χώρο.
 3. 3
  Ξεκινήστε το μικρό. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με ένα μικρό καλάθι. Εάν η επιχείρησή σας συναντηθεί με επιτυχία, προχωρήστε σε μεγαλύτερο περίπτερο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να διαπραγματευτείτε την καμπύλη μάθησης που έρχεται με οποιαδήποτε νέα επιχείρηση σε μικρότερη κλίμακα. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα και θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να λειτουργείτε πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε αυτήν την περίοδο για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα και να απλοποιήσετε τις επιχειρηματικές σας διαδικασίες.
 4. 4
  Μίσθωση προσωπικού. Διαφημιστείτε ανοιχτές θέσεις στο περίπτερο σας online στο Monster.com και το LinkedIn. Θα μπορούσατε επίσης να διαφημιστείτε για τη θέση στην τοπική εφημερίδα ή στο ενημερωτικό δελτίο της κοινότητας.
  • Αναζητήστε άτομα με ιστορικό στον κλάδο στον οποίο εργάζεστε. Για παράδειγμα, εάν δημιουργείτε περίπτερο με καπέλο, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που έχει εργαστεί σε κατάστημα καπέλων, κατάστημα αθλητικών ειδών ή πωλήσεις ενδυμάτων.
  • Επιλέξτε τους καλύτερους υποψηφίους και πάρτε τους συνέντευξη. Εάν τα πάει καλά στη συνέντευξη, προσλάβετε τους.
  • Σκεφτείτε πόσους εργαζομένους θα χρειαστείτε. Θα χρειαστεί πιθανώς να προσλάβετε τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε.
  • Τα περισσότερα περίπτερα χρειάζονται μόνο έναν ή δύο υπαλλήλους που εργάζονται κάθε φορά και συνεπώς έχουν χαμηλό κόστος εργασίας.
 5. 5
  Λάβετε επιχειρηματική ασφάλιση. Όπως μια παραδοσιακή βιτρίνα, τα περίπτερα πρέπει να καλύπτονται κατάλληλα από την ασφάλιση. Θα πρέπει να καλυφθείτε για ζημιές σε ακίνητα και ανάλογα με το τι πουλάτε, ίσως χρειαστεί περαιτέρω κάλυψη. Συναντηθείτε με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να προσδιορίσετε ποια κάλυψη είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας.
 6. 6
  Προσέξτε πιθανές τοποθεσίες. Κάντε μια βόλτα γύρω από το τοπικό σας κέντρο ή το εμπορικό κέντρο για περιοχές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα καλάθι ή περίπτερο. Προσέξτε για κενά περίπτερα σε εμπορικά κέντρα ή αχρησιμοποίητο χώρο κοντά σε αθλητικούς χώρους, χώρους στάθμευσης και δημόσια πάρκα. Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα φαίνεται το περίπτερο ή το καλάθι σας σε κάθε χώρο. Μιλήστε με άλλους ιδιοκτήτες περιπτέρων και καλαθιών για να πάρετε μια ιδέα για το τι πληρώνουν κάθε μήνα σε ενοίκιο.
Μια επιχείρηση περίπτερο μπορεί να προσφέρει φανταστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες
Μια επιχείρηση περίπτερο μπορεί να προσφέρει φανταστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Μέθοδος 2 από 4: χρηματοδότηση

 1. 1
  Υπολογίστε πόσα χρήματα θα χρειαστείτε. Επικοινωνήστε με το εμπορικό κέντρο ή το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται το περίπτερο για να μάθετε ακριβώς πόσα χρήματα θα χρειαστείτε. Οι τιμές ποικίλλουν συχνά ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο της επιχείρησής σας.
  • Εάν νοικιάζετε ένα μικρό καλάθι, έχετε πιθανώς το απαραίτητο κεφάλαιο εκκίνησης, το οποίο συνήθως κυμαίνεται περίπου 450€ την εβδομάδα. Το κόστος ενοικίασης μπορεί επίσης να είναι το 15% του μηνιαίου ακαθάριστου, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.
  • Τα τέλη ενοικίασης καλαθιών συχνά διαφέρουν εποχιακά.
  • Η αγορά ενός καλαθιού μπορεί να είναι καλή ιδέα εάν, μετά την ενοικίαση για λίγο, νομίζετε ότι δεν χρειάζεται να κλιμακώσετε ένα πλήρες περίπτερο. Φροντίστε να περάσετε προσεκτικά το περίπτερο πριν αγοράσετε, για να αποφύγετε να αγοράσετε κάτι ανεπαρκές για τις ανάγκες σας.
  • Εάν νοικιάζετε ένα μεγαλύτερο περίπτερο, ίσως χρειαστείτε ένα δάνειο για να καλύψετε τα έξοδά σας τους πρώτους μήνες. Η ενοικίαση περιπτέρου μπορεί να είναι 6720€-7460€ το μήνα.
  • Εάν αγοράζετε κιόσκι ίσως χρειαστείτε 18700€-22400€
 2. 2
  Λάβετε την απαραίτητη άδεια και εγγραφή για την εκκίνηση της επιχείρησής σας. Οι κανονισμοί που διέπουν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία σας και τι είδους περίπτερο χρησιμοποιείτε. Ένα περίπτερο εμπορικών κέντρων θα σας βοηθήσει πιθανώς με την απαραίτητη άδεια και τις άδειες.
  • Εάν μισθώνετε ή αγοράζετε φορητό κιόσκι, μπορεί να χρειαστείτε ειδική άδεια οχήματος για τη μεταφορά.
  • Εάν εργάζεστε με φαγητό, θα χρειαστείτε μια επιπλέον άδεια. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το διοικητικό συμβούλιο της πολιτείας ή του νομού σας.
 3. 3
  Αναπτύξτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι ο χάρτης πορείας για την επιχείρησή σας. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο πρέπει να περιγράφει το όραμα και την αποστολή της επιχείρησής σας, την οργανωτική σας δομή, το νομικό σας πλαίσιο, τα οικονομικά σας δεδομένα και το ιστορικό της επιχείρησής σας. Με ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο στο χέρι, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην εξασφάλιση δανείου. Για τους σκοπούς της χρηματοδότησης, τα πιο σημαντικά τμήματα του επιχειρηματικού σχεδίου περιλαμβάνουν:
  • Μια ανάλυση αγοράς που περιγράφει την αγορά-στόχο σας, τον ανταγωνισμό σας και τυχόν πιθανά εμπόδια στην επιτυχία της επιχείρησής σας
  • Πόσα χρήματα περιμένετε να εισάγετε
  • Πώς σκοπεύετε να εξοφλήσετε το δάνειο
  • Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποπληρωμή του δανείου
 4. 4
  Δώστε τις απαραίτητες πληροφορίες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα προγράμματα δανείων πρέπει να βλέπουν κάτι περισσότερο από ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο. Θα πρέπει επίσης να υποβάλετε προσωπικά οικονομικά στοιχεία - φορολογικές δηλώσεις, οικονομικές καταστάσεις και τραπεζικές καταστάσεις - για να αποδείξετε ότι είστε οικονομικά υπεύθυνοι.
  • Δώστε μια δήλωση σχετικά με το είδος της ασφάλειας που μπορείτε να προσφέρετε έναντι του δανείου, εάν είναι απαραίτητο.
  • Ο υπεύθυνος δανείου μπορεί επίσης να ζητήσει νομικά έγγραφα και άδειες που να αποδεικνύουν ότι η επιχείρησή σας είναι νόμιμη ιδιοκτησία και λειτουργία.
  • Ίσως χρειαστεί επίσης να παράσχετε ένα βιογραφικό για να δείξετε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να διευθύνετε μια επιχείρηση περίπτερο.
  • Επικοινωνήστε με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή το πρόγραμμα δανείου στο οποίο υποβάλλετε αίτηση για μια λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείψετε τίποτα από την αίτησή σας.
 5. 5
  Πάρτε ένα δάνειο. Οι τράπεζες και τα πιστωτικά σωματεία είναι οι πιο κοινές πηγές δανείων. Η συγκεκριμένη διαδικασία εξασφάλισης δανείου ποικίλλει ανάλογα με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο υποβάλλετε αίτηση. Ωστόσο, πρέπει πάντα να στοχεύετε σε ένα δάνειο με μακρά περίοδο αποπληρωμής, χαμηλό επιτόκιο και χαμηλή ελάχιστη μηνιαία πληρωμή.
  • Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με τη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (SBA) για βοήθεια σχετικά με τη χρηματοδότηση.
  • Το SBA διαθέτει πολλά προγράμματα δανείων και επιχορηγήσεων διαθέσιμα στο διαδίκτυο στη διεύθυνση https://sba.gov/loans-grants. Εξερευνήστε τις δυνατότητες που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας.
 6. 6
  Λάβετε επιχορήγηση. Εάν δεν θέλετε δάνειο, μπορείτε να δοκιμάσετε επιχορήγηση. Η επιχορήγηση είναι καλύτερη από ένα δάνειο επειδή δεν χρειάζεται να επιστρέψετε τα χρήματα, αλλά είναι επίσης πιο δύσκολο να εξασφαλιστεί.
  • Πιθανότατα δεν θα πληροίτε τις προϋποθέσεις για κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά θα πρέπει να διερευνήσετε τη δυνατότητα τοπικών επιχορηγήσεων και χρηματοδότησης για το περίπτερο σας. Πολλοί δήμοι διαθέτουν κεφάλαια οικονομικής ανάπτυξης που μπορεί να σας βοηθήσουν να βγείτε από το περίπτερο.
Ίσως χρειαστεί επίσης να παράσχετε ένα βιογραφικό για να δείξετε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες
Ίσως χρειαστεί επίσης να παράσχετε ένα βιογραφικό για να δείξετε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να διευθύνετε μια επιχείρηση περίπτερο.

Μέθοδος 3 από 4: επιλογή της σωστής τοποθεσίας

 1. 1
  Γνωρίστε τον ανταγωνισμό σας. Μην εγκαταστήσετε ένα καλάθι ή περίπτερο όταν είστε ακριβώς δίπλα σε μια μεγάλη βιτρίνα που ασχολείται με το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα, η πώληση τηλεφώνων από περίπτερο στο ίδιο εμπορικό κέντρο με το κατάστημα Verizon ή Boost Mobile είναι πιθανώς κακή ιδέα. Εάν καταλήξετε να λειτουργείτε πολύ κοντά σε έναν σημαντικό ανταγωνιστή, επωφεληθείτε από το γεγονός ότι είστε ένας μικρός λιανοπωλητής προσφέροντας μια ανώτερη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.
 2. 2
  Προσδιορίστε τους κύριους πελάτες σας. Πρέπει να εντοπίσετε την επιχείρησή σας κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η κύρια βάση πελατών σας. Για παράδειγμα, εάν οι πελάτες-στόχοι σας είναι αναβάτες μοτοσικλετών, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε το καλάθι σας σε ένα ράλι μοτοσυκλέτας ή μια παράσταση.
  • Ίσως βρείτε νέο κοινό-στόχο όταν ξεκινήσετε να λειτουργεί η επιχείρησή σας ή, ίσως να συνειδητοποιήσετε ότι το κοινό-στόχος σας δεν είναι αυτό που νομίζατε ότι ήταν. Σε αυτήν την περίπτωση, προσαρμόστε το επιχειρηματικό σας σχέδιο ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό το νέο δημογραφικό στοιχείο αγορών.
  • Θυμηθείτε, εάν δεν μπορείτε να προσελκύσετε άτομα που ενδιαφέρονται για το προϊόν σας, δεν θα πετύχετε.
 3. 3
  Εντοπίστε ένα μέρος για ρύθμιση. Τα περισσότερα περίπτερα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εμπορικά κέντρα. Ωστόσο, συχνά μπορούν να δημιουργηθούν κιόσκια σε τοπικές εκθέσεις, αγορές αγροτών ή φεστιβάλ. Συμβουλευτείτε τις αρχές της χώρας ή των δημοτικών αρχών πριν εκδώσετε τα προϊόντα σας σε αυτές τις τοποθεσίες για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με όλους τους κανονισμούς και ότι πληροίτε τις απαιτήσεις.
  • Άλλες τοποθεσίες όπως τα αεροδρόμια είναι κορυφαία ακίνητη περιουσία για περίπτερα. Επικοινωνήστε με το επιχειρηματικό τμήμα του τοπικού σας αεροδρομίου για περισσότερες πληροφορίες.
  • Τα λόμπι σε ορισμένα κτίρια γραφείων μπορεί επίσης να φιλοξενήσουν περίπτερα ή καροτσάκια. Μιλήστε με τη διαχείριση κτιρίων για λεπτομέρειες.
 4. 4
  Ψωνίστε για την καλύτερη τοποθεσία. Ανάλογα με το πού δημιουργήσατε, θα πληρώσετε υψηλότερα ή χαμηλότερα ποσοστά ενοικίου και ενδέχεται να χρειαστείτε διαφορετικές άδειες. Εάν βρίσκεστε σε εσωτερική τοποθεσία, βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ανοιχτή κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες. Πριν υπογράψετε μια μίσθωση, διαβάστε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία και μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της σύμβασης. Τα κοινά κρυφά κόστη περιλαμβάνουν:
  • τέλη ασφαλείας
  • ένα ποσοστό των μηνιαίων πωλήσεών σας
  • απαιτούμενη συμμετοχή σε πρόγραμμα πιστοποίησης πίστης ή δώρου
  • απαιτούμενη συμμετοχή σε μια εκδήλωση κοινοτικής υπηρεσίας
Το επιχειρηματικό σας σχέδιο πρέπει να περιγράφει το όραμα
Το επιχειρηματικό σας σχέδιο πρέπει να περιγράφει το όραμα και την αποστολή της επιχείρησής σας, την οργανωτική σας δομή, το νομικό σας πλαίσιο, τα οικονομικά σας δεδομένα και το ιστορικό της επιχείρησής σας.

Μέθοδος 4 από 4: καλή διαχείριση της επιχείρησής σας

 1. 1
  Αξιοποιήστε τον χώρο σας. Τα περίπτερα, σε αντίθεση με τα κανονικά καταστήματα, προσφέρουν ελάχιστο χώρο. Μεγιστοποιήστε τη χρήση του περιπτέρου, επενδύοντας σε tablet με ψηφιακές ταμειακές μηχανές αντί για clunky countertop register. Χρησιμοποιήστε τον αποθηκευμένο χώρο για να εμφανίσετε περισσότερα εμπορεύματα.
  • Χρησιμοποιήστε το Square, Shopkeep ή άλλη εφαρμογή ψηφιακής ταμειακής μηχανής για να σας βοηθήσουμε να διεκπεραιώσετε τις πληρωμές και να ελέγξετε τους πελάτες σας.
 2. 2
  Τακτοποιήστε τα εμπορεύματά σας όμορφα. Η μεγαλύτερη δύναμη ενός περιπτέρου - η ικανότητά του να διαφημίζει και να εμφανίζει εμπορεύματα από όλες τις πλευρές - μπορεί επίσης να είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του. Εάν δεν παρουσιάσετε τα προϊόντα σας με όμορφο, ομαλό τρόπο, οι πελάτες δεν θα προσελκύονται στο περίπτερο σας. Μην δημιουργήσετε μια ακατάστατη οθόνη σε μια προσπάθεια να βγάλετε όλα τα προϊόντα σας για να δουν οι πελάτες. Τραβήξτε τα επιλεγμένα αντικείμενα και τοποθετήστε τα μπροστά και στο κέντρο. Εκθέστε μια σειρά προϊόντων. Προσελκύστε τους πελάτες σας με ένα καλά σχεδιασμένο παράθυρο προβολής.
 3. 3
  Κλιμακωθούν. Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών κιβωτίων ξεκινούν με λίγα καροτσάκια και, στη συνέχεια, αυξάνονται σε ένα κιόσκι. Ή, ξεκινούν με μερικά τοπικά περίπτερα, στη συνέχεια διακλαδίζονται και αποκτούν περισσότερα περίπτερα σε άλλα εμπορικά κέντρα στην περιοχή, την πολιτεία ή την περιοχή τους.
  • Αναζητήστε ευκαιρίες για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας προσθέτοντας νέες τοποθεσίες.
  • Ρίξτε τα κέρδη πίσω στην επιχείρησή σας πληρώνοντας στους μισθωτούς σας έναν μισθό και προσφέροντας νέα προϊόντα ή υπηρεσίες.
  • Παρακολουθήστε τις τελευταίες τάσεις της επιχείρησής σας στο περίπτερο.
 4. 4
  Προσαρμόστε γρήγορα. Στον κόσμο των επιχειρήσεων για σκύλους-σκύλους, το να είσαι γρήγορος στα δάχτυλα των ποδιών σου είναι ζωτικής σημασίας για να μείνεις μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ευτυχώς, οι μικρές επιχειρήσεις τείνουν να είναι καλύτερες από τις μεγάλες στην προσαρμογή στις αλλαγές, και δεν γίνεται πολύ μικρότερη από μια επιχείρηση περίπτερων. Παρακολουθήστε τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά σας ευκολότερη.
  • Αναζητήστε νέους τρόπους για να μειώσετε το κόστος βρίσκοντας παρόμοια ή πανομοιότυπα προϊόντα με χαμηλότερο κόστος.
  • Προσέξτε για νέα προϊόντα που μπορεί να θέλουν οι πελάτες σας.
  • Προσδιορίστε υπαλλήλους που δείχνουν υπόσχεση. Δώστε τους πρόσθετες ευθύνες και αυξημένο μισθό. Η ανταμοιβή της ευφυΐας και της πίστης θα κάνει την επιχείρησή σας ισχυρή.
  • Όταν η επιχείρησή σας είναι αρκετά μεγάλη, επενδύστε σε τοπικές διαφημίσεις. Οι τοπικές εφημερίδες και οι πινακίδες είναι καλοί χώροι για διαφημίσεις μικρών επιχειρήσεων.
  • Δημιουργήστε έναν ιστότοπο σε λειτουργία, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε πωλήσεις ακόμη και όταν το περίπτερο σας είναι κλειστό ή ο πελάτης σας δεν βρίσκεται κοντά σας γεωγραφικά. Επιπλέον, δημιουργήστε ιστότοπους κοινωνικών μέσων έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μιλούν για την επιχείρησή σας.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail