Πώς να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;

Για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ξεκινήστε καταχωρίζοντας ένα όνομα τομέα που είναι σύντομο, ελκυστικό και εύκολο να θυμάστε. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού και σχεδιάστε τον ιστότοπό σας ή προσλάβετε κάποιον για να το σχεδιάσετε για εσάς. Στη συνέχεια, ερευνήστε και επιλέξτε λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου για τον ιστότοπό σας, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν και να αγοράζουν το προϊόν σας. Τέλος, δημιουργήστε λογαριασμό σε τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπως το PayPal, ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να πληρώνουν για τα προϊόντα σας με πιστωτική κάρτα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προσέλκυσης και διατήρησης πελατών, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα
Για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ξεκινήστε καταχωρίζοντας ένα όνομα τομέα που είναι σύντομο, ελκυστικό και εύκολο να θυμάστε.

Η εκκίνηση ενός διαδικτυακού καταστήματος έχει πλεονεκτήματα από το να έχει μια φυσική βιτρίνα: δεν υπάρχει ενοίκιο για πληρωμή και μπορείτε να προσεγγίσετε εκατομμύρια πελάτες από την άνεση του σπιτιού σας. Ωστόσο, για να πετύχετε την επιτυχία, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όσο θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Θα χρειαστείτε ένα εξαιρετικό προϊόν, έναν φιλικό προς τον χρήστη ιστότοπο και ένα σταθερό σχέδιο μάρκετινγκ. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε.

Μέρος 1 από 4: ανάπτυξη του προϊόντος και του επιχειρηματικού σας σχεδίου

 1. 1
  Αποφασίστε τι θέλετε να πουλήσετε. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πιθανότατα έχετε ήδη μια ιδέα να πουλήσετε ένα υπέροχο προϊόν. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα πράγματα συμβάλλουν στην καλή πώληση στο διαδίκτυο, ενώ άλλα είδη ενδέχεται να είναι πιο δύσκολο να πωληθούν όταν δεν μπορούν να προβληθούν αυτοπροσώπως. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πιστεύετε με πάθος στην αξία του προϊόντος σας - διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να συνδεθείτε με τους πελάτες. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη:
  • Είναι ένα φυσικό προϊόν που πρέπει να αποσταλεί ή είναι ένα ψηφιακό προϊόν που μπορεί να σταλεί μέσω του Διαδικτύου;
  • Πρόκειται να έχετε ένα απόθεμα (περισσότερα από ένα) για κάθε προϊόν ή θα είναι μοναδικό (π.χ. έργα τέχνης, vintage αντικείμενα);
  • Θέλετε να πουλήσετε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων ή σκοπεύετε να ειδικευτείτε, όπως η πώληση μόνο μπλουζών ή βιβλίων;
  • Δημιουργείτε μόνοι σας το προϊόν; Εάν ναι, βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στη ζήτηση. Δημιουργήστε μια σχέση με έναν αξιόπιστο προμηθευτή.
  • Εάν δεν σκοπεύετε να φτιάξετε το προϊόν μόνοι σας, θα χρειαστείτε έναν καλό κατασκευαστή. Ερευνήστε διάφορες εταιρείες για να βρείτε αυτήν που λειτουργεί για την επιχειρηματική σας ιδέα.
  • Αποφασίστε πώς θα αποσταλεί το προϊόν σας. Δημιουργήστε ένα σχέδιο αποστολής του προϊόντος από το σπίτι σας αποτελεσματικά ή επεξεργαστείτε ένα σχέδιο αποθήκευσης και αποστολής με μια αποθήκη. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε την αποστολή εάν το προϊόν κατασκευάζεται από τρίτο μέρος.
  • Πρόκειται να ασχοληθείτε στενά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Προκειμένου να διαδώσετε αποτελεσματικά τη λέξη και να διαθέσετε στην αγορά το κατάστημά σας, θα πρέπει να συναναστρέφεστε με ανθρώπους από αυτόν τον κλάδο. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι κάτι που μπορείτε να μείνετε πίσω για μεγάλες αποστάσεις.
 2. 2
  Βρείτε μια θέση. Η γνώση του προϊόντος που θέλετε να πουλήσετε είναι μόνο μέρος της δημιουργίας ενός επιτυχημένου διαδικτυακού καταστήματος. Θα πρέπει να καταλάβετε τι διαφοροποιεί τις υπηρεσίες σας από όλες τις άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που μπορούν να επιλέξουν οι άνθρωποι, είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά. Γιατί ένας πελάτης πρέπει να αγοράσει τα πλεκτά πουλόβερ σας όταν έχουν 100 άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα για να διαλέξετε;
  • Μεγέθυνση του ανταγωνισμού. Μην πηδήσετε απλώς στην πώληση μιας συγκεκριμένης σειράς προϊόντων μέχρι να δείτε τους ιστότοπους με τους οποίους θα ανταγωνιστείτε. Εξετάστε τις κύριες διαδικτυακές αγορές που σκοπεύετε να διαφημίσετε τα προϊόντα σας. και ελέγξτε τον ανταγωνισμό σε αυτές τις πύλες.
  • Προσφέρετε κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Εάν πουλάτε χειροποίητα χειροτεχνήματα ή έργα τέχνης, η πρωτοτυπία του έργου σας μπορεί να είναι η ίδια η κλήρωση που ξεχωρίζει το προϊόν σας. Προσπαθήστε να επιτύχετε μια ισορροπία ανάμεσα σε κάτι που είναι πολύ πρωτότυπο και έχει επίσης γενική απήχηση.
  • Προσφορά εμπειρογνωμοσύνης. Ίσως η ποιότητα που ξεχωρίζει την εταιρεία σας από τα υπόλοιπα θα είναι η εμπειρία σας σχετικά με τον τύπο του προϊόντος που πουλάτε. Ίσως είστε πρώην επαγγελματίας μπέιζμπολ που πουλάει μια σειρά γαντιών του μπέιζμπολ, για παράδειγμα. Κάντε το πάθος και τις γνώσεις σας ως μέρος του πακέτου.
  • Προσφέρετε μια φιλική προς τον χρήστη διαδικασία αγοράς. Ακόμα κι αν το προϊόν σας μοιάζει πολύ με άλλα πράγματα προς πώληση στο διαδίκτυο, μπορείτε να ξεχωρίσετε το κατάστημά σας κάνοντας την εμπειρία αγορών διασκεδαστική και εύκολη. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εύκολος στην πλοήγηση και είναι διασκεδαστικός για κοινή χρήση. Να ανταποκρίνεστε και να παρέχετε εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών όπου οι άλλοι δεν το κάνουν.
 3. 3
  Δοκιμάστε τα νερά με την πώληση των αντικειμένων σας σε μικρή κλίμακα. Στον πραγματικό κόσμο, θα ήταν καλό να δοκιμάσετε να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω άλλων, χαμηλής δέσμευσης δρόμων (αποστολή, υπαίθριες εκθέσεις, παραστάσεις χειροτεχνίας κ.λπ.) πριν πάρετε τη βουτιά και ξεκινήσετε ένα ολόκληρο κατάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τις διαδικτυακές πωλήσεις. Δοκιμάστε να πουλήσετε τα αντικείμενά σας ξεχωριστά στο eBay, το Craigslist, το Half.com και τα παρόμοια. Δείτε τι θέλετε να αναζητήσετε:
  • Ποιος αγοράζει το προϊόν σας; Προσφέρετε ένα κουπόνι έκπτωσης ή ένα δωρεάν δώρο εάν απαντήσουν σε μια σύντομη έρευνα. Μάθετε πού αλλού ψωνίζουν στο διαδίκτυο.
  • Πόσα είναι διατεθειμένα να πληρώσουν; Πειραματιστείτε με διαφορετικές τιμές.
  • Πώς είναι η ικανοποίηση των πελατών; Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε πόσο καλά μπορείτε να μεταφέρετε το προϊόν σας στον πελάτη. Χρησιμοποιείτε καλή συσκευασία; Είναι αξιόπιστη η μέθοδος αποστολής; Είναι ευχαριστημένοι με το προϊόν τους; Το περιγράψατε καλά;
 4. 4
  Κάντε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανοίγματος του διαδικτυακού σας καταστήματος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συντάξετε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο, είτε σκοπεύετε είτε να λάβετε εξωτερική χρηματοδότηση από επενδυτές. Θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τα βήματα που θα χρειαστείτε για να κάνετε την επιχείρησή σας επιτυχημένη. Υπολογίστε το κόστος λειτουργίας σας και χαρτογραφήστε μια στρατηγική μάρκετινγκ. Θα θελήσετε να λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες:
  • Κόστος παραγωγής, είτε δημιουργείτε μόνοι σας το προϊόν σας είτε συμβιβάζεστε με έναν κατασκευαστή.
  • Εξοδα αποστολής.
  • Φόροι
  • Μισθοί εργαζομένων, εάν υπάρχουν.
  • Τέλη για την κράτηση του ονόματος domain σας και της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 5. 5
  Καταχωρήστε την επιχείρησή σας σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας σας. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε τα πράγματα επίσημα, θα πρέπει να βρείτε ένα όνομα επιχείρησης και να συμπληρώσετε τα απαραίτητα νομικά και φορολογικά έγγραφα για την εγγραφή της επιχείρησής σας.
Η γνώση του προϊόντος που θέλετε να πουλήσετε είναι μόνο μέρος της δημιουργίας ενός επιτυχημένου
Η γνώση του προϊόντος που θέλετε να πουλήσετε είναι μόνο μέρος της δημιουργίας ενός επιτυχημένου διαδικτυακού καταστήματος.

Μέρος 2 από 4: δημιουργία του δικού σας διαδικτυακού καταστήματος

 1. 1
  Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα. Επιλέξτε ένα όνομα που είναι σύντομο, ελκυστικό και εύκολο να θυμάστε. Θα πρέπει επίσης να είναι μοναδικό, αφού έχουν ήδη ληφθεί τα πιο εμφανή ονόματα. Αναζητήστε μια εταιρεία εγγραφής τομέα και δοκιμάστε διαφορετικά ονόματα έως ότου βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί και δεν χρησιμοποιείται ήδη.
  • Εάν το όνομα στο οποίο έχει οριστεί η καρδιά σας έχει ήδη ληφθεί, δημιουργήστε δημιουργικό. Ορίστε αριθμούς, προσθέστε μια μικρή επιπλέον λέξη ή δοκιμάστε παύλα.
  • Η υπηρεσία εγγραφής τομέα θα παρέχει προτάσεις για στενές εναλλακτικές λύσεις εάν ληφθεί το όνομα που θέλετε.
 2. 2
  Επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού. Αξίζει να βρείτε μια καλή υπηρεσία για τον ιστότοπό σας, καθώς ο ιστότοπος είναι η ραχοκοκαλιά του διαδικτυακού σας καταστήματος. Εάν είναι ασταθές, οι πωλήσεις σίγουρα θα υποφέρουν. Διατίθενται δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά επειδή πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να πληρώσετε για μια υπηρεσία που προσφέρει τις επιλογές που χρειάζεστε.
  • Θα χρειαστείτε αρκετό χώρο για ανάπτυξη εάν η επιχείρησή σας τα πάει καλά.
  • Επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας που επιτρέπει προσαρμογή εάν σκοπεύετε να κάνετε τον δικό σας προγραμματισμό.
 3. 3
  Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας. Σχεδιάστε τον ιστότοπο μόνοι σας ή προσλάβετε έναν σχεδιαστή Ιστού για να τον δημιουργήσετε για εσάς. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην προβολή του προϊόντος σας και στο να καταστεί όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους πελάτες να κάνουν μια αγορά. Μην πέσετε στην παγίδα να κάνετε τον ιστότοπο πολύ φανταχτερό - όσο πιο απλός, τόσο καλύτερος όταν πρόκειται για online αγορές.
  • Συμπεριλάβετε έναν τρόπο συλλογής διευθύνσεων email, ώστε να μπορείτε να στέλνετε διαφημίσεις και ειδικές προσφορές.
  • Ο πελάτης θα πρέπει να κάνει όχι περισσότερα από δύο κλικ για να κάνει check out με ένα προϊόν.
  • Επιλέξτε μόνο μερικά χρώματα και γραμματοσειρές για χρήση.
 4. 4
  Επιλέξτε λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν προϊόντα και να κάνουν μια ασφαλή αγορά. Το λογισμικό αποθηκεύει πληροφορίες πελατών και οικονομικές πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου επηρεάζει το μάρκετινγκ, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή email σε πελάτες. Αφιερώστε πολύ χρόνο για να ερευνήσετε εταιρείες πριν κάνετε μια επιλογή, καθώς αυτή που θα επιλέξετε θα παίξει τεράστιο ρόλο στην εμπειρία των πελατών σας και στην επιτυχία της εταιρείας σας.
 5. 5
  Δημιουργήστε έναν λογαριασμό εμπόρου. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα τράπεζας, έτσι ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες. Η μετάβαση με μια τράπεζα μπορεί να είναι ακριβή, τόσο πολλοί μικροί ιδιοκτήτες καταστημάτων στο διαδίκτυο πηγαίνουν με το PayPal ως μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή.
Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα
Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πιθανότατα έχετε ήδη μια ιδέα να πουλήσετε ένα υπέροχο προϊόν.

Μέρος 3 από 4: χρήση μιας υπηρεσίας ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς αποκλεισμούς

 1. 1
  Ερευνήστε όλες τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς αποκλεισμούς. Εάν δεν έχετε την τάση να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο από το μηδέν, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν μια πλατφόρμα για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που μπορείτε να δημιουργήσετε σε λίγες ώρες, με πολύ χαμηλό κόστος. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε ή να προσλαμβάνετε έναν σχεδιαστή Ιστού και θα έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε αμέσως την πώληση του προϊόντος σας.
  • Οι υπηρεσίες all-inclusive συνήθως λαμβάνουν μια μικρή έκπτωση από κάθε πώληση που πραγματοποιείτε.
  • Οι υπηρεσίες έχουν οφέλη, αλλά υπάρχουν επίσης περιορισμοί, καθώς πρέπει να λειτουργείτε εντός των συστημάτων τους. Εξοικειωθείτε με τις διάφορες υπηρεσίες προτού επιλέξετε μία. Εάν δεν βρείτε αυτό που να ταιριάζει στο επιχειρηματικό μοντέλο που έχετε στο μυαλό σας, επανεξετάστε τη δημιουργία ενός νέου διαδικτυακού καταστήματος μόνοι σας.
 2. 2
  Εξετάστε τις γενικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Εταιρείες όπως το Shopify και το Yahoo! Τα καταστήματα θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε διαδικτυακές βιτρίνες με επαγγελματική εμφάνιση όταν στέλνετε το δικό σας απόθεμα. Οι φιλοξενούμενες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου προχωρούν περισσότερο για να παρέχουν σχεδιασμό στο κατάστημα, ασφαλή πληρωμή, φιλοξενία, λίστες αλληλογραφίας, στατιστικά πωλήσεων, υποστήριξη πελατών. Αυτό είναι ελκυστικό για όσους δεν θέλουν να κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό.
 3. 3
  Εξετάστε τα προϊόντα μεταπώλησης για κέρδος. Οι υπηρεσίες καταστημάτων θυγατρικών όπως το Amazon eStores LLC σάς επιτρέπουν να μεταπωλήσετε προϊόντα που μεταφέρονται από το Buy.com και άλλους εμπόρους γράφοντας κριτικές προϊόντων και εστιάζοντας σε ένα θέμα που διευκολύνει τη ζωή των καταναλωτών. Τα καταστήματα Amazon eStores σάς επιτρέπουν να τρέχετε γρήγορα, αλλά δεν σας επιτρέπουν να μεταφέρετε το δικό σας φυσικό απόθεμα.
 4. 4
  Πάρτε το ebay στο επόμενο επίπεδο. Εάν έχετε ήδη πουλήσει κάποια πράγματα στο eBay και είστε βέβαιοι ότι το μεγαλύτερο μέρος της πελατειακής σας βάσης θα σας βρει εκεί, τότε μπορείτε να "αποφοιτήσετε" σε ένα κατάστημα eBay για να εξοικονομήσετε χρήματα από τις χρεώσεις καταχώρισης.
  • Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το eBay στο παρελθόν, αυτή η προσέγγιση μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς, καθώς είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μια υπάρχουσα βάση πελατών. Οι πελάτες σας θα πρέπει να είναι αρκετά ενημερωμένοι για το Διαδίκτυο για να αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας το eBay
  • Σημειώστε ότι το eBay τείνει να προσελκύει άτομα που αναζητούν ευκαιρίες και μοναδικά είδη.
 5. 5
  Εξετάστε συμβουλές για γενικές πωλήσεις. Το Tips είναι μια διαδικτυακή αγορά όπου μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα στοιχείο ή να δημιουργήσετε έναν ολόκληρο κατάλογο δωρεάν. Ανεβάζετε μερικές φωτογραφίες, περιγράφετε τα αντικείμενα και τις τιμές για πώληση. Είναι δωρεάν να δημοσιεύετε προϊόντα για μήνες χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσετε την καταχώριση. Όταν το προϊόν πουλάει και είναι 26€ ή λιγότερο, ισχύει χρέωση 5%. Εάν το προϊόν είναι 26€ ή περισσότερο, η χρέωση είναι 3%. Εκτός από την πώληση εμπορευμάτων, μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο, να κάνετε blog σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και να συνδεθείτε δωρεάν στο λογαριασμό σας στο Twitter από τον ιστότοπο.
 6. 6
  Δοκιμάστε το Cafepress εάν πουλάτε προσαρμοσμένα αντικείμενα. Το Cafepress είναι μια υπηρεσία που αξίζει να εξεταστεί αν πουλάτε κυρίως μπλουζάκια και άλλα πράγματα μπορείτε να "σφραγίσετε" με τα μοναδικά σας σχέδια, όπως κούπες, αυτοκόλλητα και κουμπιά. Οι πελάτες περιηγούνται στο κατάστημά σας, παραγγέλνουν τα προϊόντα τους και το Cafepress επεξεργάζεται την παραγγελία και τα αντικείμενα για εσάς. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα βασικό κατάστημα δωρεάν και να πληρώσετε μια μηνιαία συνδρομή για περισσότερες δυνατότητες.
 7. 7
  Πουλήστε χειροτεχνίες στο etsy. Το Etsy είναι μια δημοφιλής επιλογή για άτομα που κάνουν αυτά που πουλάνε. Υπάρχει μια χρέωση 20 σεντ για κάθε είδος που αναφέρεται και το Etsy διατηρεί το 3,5% της τιμής πώλησής σας εάν το προϊόν πωληθεί. Πληρώνεστε άμεσα και είστε υπεύθυνοι για την αποστολή του αντικειμένου. Χρεώνεστε τέλη (ανάλογα με το τι πουλήσατε) σε μηνιαία βάση.
 8. 8
  Δοκιμάστε να πουλήσετε στο instagram. Το Instagram είναι το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο με πολύ αφοσιωμένο κοινό που είναι ιδανικό για την πώληση ειδών μόδας, χειροποίητων προϊόντων και προϊόντων για το σπίτι. Ανεβάστε φωτογραφίες των αντικειμένων σας προς πώληση στο Instagram και, στη συνέχεια, συγχρονίστε τον λογαριασμό σας με το inSelly.com για να δημιουργήσετε προσωπικό ηλεκτρονικό κατάστημα από φωτογραφίες Instagram. Οι πληρωμές θα τροφοδοτούνται από το PayPal, η υπηρεσία δεν λαμβάνει χρεώσεις μέλους ή προμήθειες πωλήσεων.

Μέρος 4 από 4: προσέλκυση και διατήρηση πελατών

 1. 1
  Προωθήστε το κατάστημά σας στο facebook και το twitter. Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι ένας σημαντικός τρόπος για τις επιχειρήσεις, ιδίως τις διαδικτυακές επιχειρήσεις, να εμπορεύονται. Ξεκινήστε έναν λογαριασμό και ενθαρρύνετε τους χρήστες να "αρέσουν" και να "μοιραστούν" τη σελίδα του καταστήματός σας για να διαδώσουν τη λέξη.
  • Προσφέρετε κίνητρα στους πελάτες να προωθήσουν το κατάστημά σας. Θα μπορούσατε να προσφέρετε έκπτωση ή δωρεάν προσφορά για όσους συμμετέχουν.
  • Φροντίστε να ενημερώνετε τους λογαριασμούς με πληροφορίες σχετικά με νέα προϊόντα και προσφορές.
 2. 2
  Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο. Η σύζευξη των προϊόντων σας με ειδικές γνώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερα άτομα στον ιστότοπό σας. Εάν το προϊόν σας σχετίζεται με τη μόδα, ξεκινήστε ένα ιστολόγιο στυλ που περιέχει ορισμένα από τα προϊόντα σας κατά καιρούς. Βρείτε έναν τρόπο συμμετοχής σε διαδικτυακές συνομιλίες που σχετίζονται με το προϊόν που πουλάτε.
  • Ορισμένες υπηρεσίες all-inclusive προσφέρουν μια δυνατότητα ιστολογίου ως μέρος της "βιτρίνας" σας.
  • Προβάλετε προϊόντα άλλων εταιρειών στο ιστολόγιό σας και ζητήστε τους να παρουσιάσουν τη δική σας σε αντάλλαγμα. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των μικρών διαδικτυακών προμηθευτών.
  • Στείλτε δείγματα του προϊόντος σας σε εξέχοντες bloggers ή ιστότοπους που κάνουν κριτικές προϊόντων.
  • Κάντε αναρτήσεις επισκεπτών σε ιστολόγια άλλων ατόμων. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε σπιτικό μείγμα μπισκότων, ξεκινήστε το προϊόν σας σε ένα εξέχον blog ψησίματος.
 3. 3
  Στείλτε email στους πελάτες σχετικά με τις προσφορές. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα email όπως το MailChimp για να οργανώσετε τις διευθύνσεις email των πελατών και να στείλετε καλά μορφοποιημένες εκρήξεις email που να ενημερώνουν τους πελάτες για ειδικές προσφορές. Ωστόσο, μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου επικοινωνίας με τους πελάτες - ενδέχεται να καταργήσουν την εγγραφή σας εάν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολύ συχνά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προσέλκυσης και διατήρησης πελατών, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Συμβουλές

 • Προσέξτε για οποιαδήποτε υπηρεσία που περιλαμβάνει πώληση προϊόντων που δεν έχετε. Αυτά συχνά ονομάζονται υπηρεσία "dropshipping" και ενώ μερικά είναι νόμιμα, πολλά είναι απάτες. Ακόμη και εκείνοι που είναι αυθεντικοί έχουν χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας, επειδή πουλάτε πράγματα που κάποιος άλλος πιθανότατα ήδη πουλά. Θα χρειαστείτε εξαιρετικές δεξιότητες μάρκετινγκ για να το κάνετε σε αυτήν την περίπτωση, γιατί να μην το εφαρμόσετε στα δικά σας προϊόντα;
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πλήρως τις δωρεάν δοκιμές που έχουν όλες οι πλατφόρμες λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε από κάθε άποψη χωρίς χρήματα από την τσέπη σας. Επίσης, εάν δεν βλέπετε μια δωρεάν δοκιμαστική προσφορά επικοινωνήστε μαζί τους για να το δημιουργήσετε. Πιθανότατα θα κάνουν εξαίρεση.
 • Η φιλοξενία ενός ιστότοπου είναι η ραχοκοκαλιά ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορώ να δημιουργήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς επιχειρηματικό μάρκετινγκ;
  Δεν μπορείς; Διαφορετικά, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να αποτύχει ή να μην έχει δομή.
 • Μπορείτε να μου προτείνετε ένα βιβλίο για διαδικτυακές επιχειρηματικές στρατηγικές;
  Mentor: The Kid and CEO της Tom Pace είναι πολύ καλή. Μπορείτε να το αποκτήσετε στο Amazon.
 • Ποιες είναι οι βασικές αρχές μιας διαδικτυακής επιχείρησης;
  Τα ABC μιας διαδικτυακής επιχείρησης είναι τα ακόλουθα: γνωρίστε την αγορά σας, έχετε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και είστε συνεπείς με τα κοινωνικά μέσα και συνδεθείτε με την αγορά σας.
 • Ανοίγω μια μπουτίκ στο διαδίκτυο. Πρέπει να καταχωρήσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα κάπου και να πληρώσω φόρους; Πρέπει να αναφέρω το εισόδημά μου στο IRS;
  Ναί! Αυτή είναι η απάντηση σε όλα. Θα πρέπει να πληρώνετε ανά τρίμηνο φόρο επί των πωλήσεων και φόρο εισοδήματος. Υπάρχουν εξαιρετικές εφαρμογές από το Intuit που κάνουν αυτό το μέρος λιγότερο από πονοκέφαλο.
 • Μπορώ να δημιουργήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ως παιδί;
  Ναι, αν και θα χρειαστείτε έναν γονέα για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την επιχείρηση και να κανονίσετε να λαμβάνετε τα χρήματα από τις πωλήσεις σας. (Δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση.)
 • Υπάρχει τρόπος να τρέξω έναν ιστότοπο όταν δεν έχω χρήματα;
  Ορισμένοι δημιουργοί ιστότοπων είναι δωρεάν, αλλά διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να το αναπτύξετε σε έναν ιστότοπο που φαίνεται καλός και λειτουργεί πραγματικά. Πρέπει επίσης να το διαφημίσετε με κάποιο τρόπο. Είναι δυνατό, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά.
 • Τι κάνω με τα χρήματα που κερδίζω;
  Περάστε το για τη βελτίωση του διαδικτυακού σας καταστήματος ή αποθηκεύστε το για αργότερα! Από σένα εξαρτάται.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Μπορείτε να μου πείτε βήμα προς βήμα πώς να ξεκινήσετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο αγορών και πόσο μου δίνει κάποια ιδέα για το πόσο θα κοστίσει;
 • Ποιοι είναι μερικοί δωρεάν κατασκευαστές ιστοτόπων καταστημάτων που μπορώ να χρησιμοποιήσω που δεν είναι Etsy;

Σχόλια (30)

 • morrislucy
  Το άρθρο είναι ευανάγνωστο και διατυπωμένο με βήμα προς βήμα τρόπο. Σκοπεύω να δημιουργήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για σφυρήλατο σίδερο και ξύλινα προϊόντα. Οι συμβουλές που παρέχονται θα διασφαλίσουν ότι θα κάνω τα σωστά βήματα στην καλύτερη σειρά. Φοβερό άρθρο!
 • rtheodoropoulou
  Αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο και έδωσε μια εξαιρετική επισκόπηση. Νιώθω ότι έχω πολλές καλές πληροφορίες. Ευχαριστώ!!
 • isabelle53
  Οι πληροφορίες σας με βοήθησαν να ξεκαθαρίσω τη διαφορά μεταξύ ενός ιστότοπου και ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου. Τώρα μπορώ να λάβω μια τεκμηριωμένη απόφαση.
 • ian15
  Μόλις έλαβα μια νέα ιδέα για το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Είναι πολύ χρήσιμο να ανοίξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
 • kielgrady
  Αυτό το άρθρο είναι αρκετά εντυπωσιακό και γεμάτο πληροφορίες, τις οποίες μου άρεσαν. Ένα καλό, καθοδηγητικό άρθρο.
 • crath
  Είναι υπέροχο! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Τι τρόπος να καθοδηγήσω έναν ελπιδοφόρο αρχάριο, όπως εγώ στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Αποσύρθηκα νωρίς λόγω τραυματισμού και έχω σκεφτεί πολύ να ξεκινήσω μια μικρή επιχείρηση. Εκτιμώ τον χρόνο σας για αυτήν τη δωρεάν συμβουλή.
 • igreenfelder
  Ευχαριστώ για αυτό το άρθρο. Πολύ χρήσιμο για άτομα σαν εμένα που δεν ξέρουν τίποτα για το πώς να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
 • kraigweimann
  Πολλά πράγματα που ήδη ήξερα, αλλά μου έδωσε επιβεβαίωση και πολλά που δεν ήξερα, κάτι που ήταν πολύ ενημερωτικό.
 • cnikolopoulou
  Τα εκτεταμένα παραδείγματα τύπων ιστότοπων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ήταν το πιο χρήσιμο μέρος του άρθρου. Ήλπιζα να μάθω για τους ιστότοπους, τις αμοιβές τους και συγκεκριμένα για τον Etsy, και αυτές οι λεπτομέρειες συμπεριλήφθηκαν στο άρθρο. Σας ευχαριστώ.
 • galaneanthoules
  Αυτό μου έδωσε μια καλύτερη κατανόηση της έναρξης του διαδικτυακού μου καταστήματος ρούχων συν. Τόσο ενθουσιασμένος για τη νέα μου περιπέτεια. Σας ευχαριστώ.
 • kmills
  Έγραψα ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο χρησιμοποιώντας αυτό το άρθρο. Ευχαριστώ πολύ τους συγγραφείς.
 • gesthemaneeusta
  Πρόσφατα έχω συναντήσει βίντεο YouTube σχετικά με τον τρόπο έναρξης μιας διαδικτυακής επιχείρησης. Ενώ αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες, πρέπει να δείτε πολλά βίντεο για να λάβετε πλήρη εικόνα σχετικά με το τι χρειάζεται. Αυτό το άρθρο είναι σαφές και συνοπτικό για την απεικόνιση των κατάλληλων βημάτων.
 • zharber
  Όλες οι συμβουλές, τα βήματα και τα σημεία φαινόταν να είναι πολύ χρήσιμα. Θα ήμουν νέος στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, οπότε το να γνωρίζεις τι είναι ή δεν είναι καλό θα ήταν δύσκολο. Αλλά κατανοώντας τη βασική επιχειρηματική πρακτική, αυτό το άρθρο ήταν πολύ ενημερωτικό.
 • yprosacco
  Είμαι πολύ ευγνώμων, σχεδόν όλα με βοήθησαν, καθώς σχεδιάζω να ξεκινήσω ένα διαδικτυακό. Το άρθρο περιέγραψε σχεδόν όλη τη διαδικασία, ευχαριστώ.
 • caroline30
  Αυτήν τη στιγμή είμαι στη φάση "συγκέντρωση πληροφοριών", οπότε εξετάζω τις επιλογές μου. Πράγματι αυτό ήταν χρήσιμο.
 • stamatiosselina
  Μου αρέσει ο συγγραφέας να αναφέρει λεπτομερώς τα πράγματα που θα χρειαζόμουν για να είμαι επιτυχής σε διαδικτυακές επιχειρήσεις.
 • wthomas
  Πραγματοποιήσαμε διαδικτυακές πωλήσεις μέσω Facebook και παράδοση μέσω συναντήσεων. Η επιχείρηση είναι ακμάζουσα και ανυπομονώ να επεκτείνω την επιχείρηση πέρα από τις συναντήσεις και να κάνω αποστολή. Το άρθρο εδώ είναι μια μεγάλη βοήθεια για να ξεκινήσετε με αυτό το νέο εγχείρημα. Ευχαριστώ.
 • luciano57
  Σας ευχαριστώ πολύ για όλους τους συγγραφείς για τη συγκέντρωση όλων αυτών των χρήσιμων πληροφοριών. Με βοήθησε πραγματικά, τουλάχιστον τώρα έχω μια ιδέα για το πού να πάω από εδώ, συνεχίστε!
 • sylvester49
  Χρήσιμο άρθρο. Μου έδωσε ονόματα εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων και πληροφορίες που δεν έχω βρει σε άλλους ιστότοπους σχετικά με την έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης.
 • giankoslogothet
  Είμαι προγραμματιστής ιστού στη Νιγηρία. Έψαχνα για μια ιδέα ιστότοπου και αυτό το άρθρο με καθοδήγησε να ρυθμίσω σωστά το ηλεκτρονικό μου κατάστημα.
 • youngmegan
  Αυτό που με βοηθά στο άρθρο που διαβάζω είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζω πριν δημιουργήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τα στάδια και πολλά άλλα.
 • aaronbrown
  Αυτό μου έχει διδάξει τόσο μεγάλο αριθμό πληροφοριών που ειλικρινά δεν ήξερα ούτε σκεφτόμουν. Είχα ήδη πολλές λεπτομέρειες και σχεδίασα, αλλά οι πληρωμές και οι πωλήσεις σε αυτό ήταν πολύ εκπαιδευτικές.
 • brownvicky
  Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό το άρθρο αναλύει ολόκληρη την πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου καταστημάτων. Πολύ χρήσιμες συμβουλές επίσης.
 • kamrenhane
  Με βοήθησε να ανακαλύψω πώς ξεκινώ το διαδικτυακό μάρκετινγκ και καταλαβαίνω πώς πρέπει να κάνω δωρεάν την ιστοσελίδα μου. Σας ευχαριστώ.
 • marlinkovacek
  Βασικά, δεν είχα απολύτως ιδέα για το πώς να ξεκινήσω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Τώρα έχω μια σταθερή κατανόηση των βασικών και τι πρέπει να ερευνήσω περαιτέρω. Σε σύγκριση με όλα τα άρθρα που διάβασα, αυτό είναι πιο λεπτομερές. Ευχήσου μου καλή τύχη.
 • pbode
  Έχω μάθει πολλά από το άρθρο. Ήταν πολύ διορατικό. Ευχαριστώ πολύ, καλή δουλειά!
 • boehmflorine
  Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ήταν εξαιρετικά χρήσιμες. Έχω ψάξει να ξεκινήσω μια διαδικτυακή επιχείρηση εδώ και αρκετό καιρό χωρίς πραγματική αίσθηση κατεύθυνσης. Αυτό το άρθρο κάνει εξαιρετική δουλειά για τη χαρτογράφηση μιας γενικής προσέγγισης για την έναρξη του δικού σας διαδικτυακού καταστήματος.
 • lbogisich
  Αυτό το άρθρο βοηθά ειδικά εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πηγαίνοντας σε λεπτομέρειες. Χωρίς αμφιβολίες μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου και χωρίς αναμονή για έναρξη του διαδικτυακού καταστήματος.
 • craigwhite
  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, με βοηθήσατε πραγματικά να κατανοήσω καλύτερα πώς να ξεκινήσω τη λειτουργία της διαδικτυακής μου επιχείρησης.;)
 • rbennett
  Μαζεύω όλες τις πληροφορίες που μπορώ πριν μπω στο πεδίο της μάχης. Διάβασα πολλά άρθρα που μόλις παρείχαν έναν οδηγό ρυθμίσεων και τεχνογνωσίας πέντε βημάτων. Αυτό το άρθρο μου έδωσε σε βάθος πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επιχείρηση. Τώρα τελικά ξέρω από πού να ξεκινήσω.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail