Πώς να προετοιμάσετε ένα τιμολόγιο πελάτη;

Ένα τιμολόγιο πελάτη τεκμηριώνει την ποσότητα
Ένα τιμολόγιο πελάτη τεκμηριώνει την ποσότητα και το κόστος αυτού που παρείχατε, δείχνει οποιονδήποτε φόρο επί των πωλήσεων, εκπτώσεις και το πιο σημαντικό, λέει στους πελάτες πώς και πότε αναμένετε να πληρωθείτε.

Εάν είστε επιχειρηματίας που πουλά ένα προϊόν ή παρέχει μια υπηρεσία σε πελάτες προτού σας πληρώσει, ένα τιμολόγιο πελάτη είναι ο ιδανικός τρόπος για εσάς και τον πελάτη να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα οφείλονται για την εργασία ή τα είδη που αγοράσατε. Ένα τιμολόγιο πελάτη τεκμηριώνει την ποσότητα και το κόστος αυτού που παρείχατε, δείχνει οποιονδήποτε φόρο επί των πωλήσεων, εκπτώσεις και το πιο σημαντικό, λέει στους πελάτες πώς και πότε αναμένετε να πληρωθείτε. Είτε το τιμολόγιό σας είναι ηλεκτρονικό είτε σε χαρτί, αυτό το εργαλείο τήρησης βιβλίων μικρών επιχειρήσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας κερδοφόρα.

Βήματα

 1. 1
  Γράψτε ή πληκτρολογήστε τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας σας σε ένα φύλλο χαρτιού, υπολογιστικό φύλλο ή άλλο ηλεκτρονικό σύστημα τήρησης αρχείων. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε μια διεύθυνση email και έναν αριθμό τηλεφώνου όπου μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας για ερωτήσεις.
 2. 2
  Δημιουργήστε έναν αρχικό αριθμό τιμολογίου πελάτη χρησιμοποιώντας γράμματα, αριθμούς ή και τα δύο. Ένας αριθμός τιμολογίου πελάτη μπορεί να είναι τόσο απλός "Job-001" ή πιο περίπλοκος, όπως "Smith-Job-001." Το δεύτερο παράδειγμα είναι χρήσιμο για επαναλαμβανόμενους πελάτες, επειδή περιλαμβάνει το επώνυμό τους μαζί με έναν αριθμό εργασίας. Τα μελλοντικά τιμολόγια πρέπει να έχουν πρωτότυπους, διαδοχικούς αριθμούς εργασίας, οι οποίοι διευκολύνουν την ταξινόμηση του ιστορικού εργασίας του πελάτη.
 3. 3
  Ημερομηνία του τιμολογίου. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε την τιμολόγηση πελατών για εργασία ή υπηρεσίες που παρέχετε, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να πληρώσετε.
 4. 4
  Περιγράψτε την εργασία που εκτελέσατε. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές γραμμές για να αναλύσετε λεπτομέρειες σχετικά με κάθε υπηρεσία ή προϊόν που παρέχετε. Συμπεριλάβετε μια περιγραφή του τύπου και της ποσότητας των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να προσφέρουν σαφείς λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος της εργασίας που εκτελείται και πόσες ώρες αφιερώθηκαν σε κάθε τμήμα της εργασίας.
 5. 5
  Προσθέστε τις συνολικές ποσότητες κάθε υλικού, προϊόντος ή / και υπηρεσίας που παρείχατε. Αυτό ονομάζεται υποσύνολο.
 6. 6
  Συντελεστής στο φόρο επί των πωλήσεων βάσει των φορολογητέων στοιχείων που παρείχατε. Εάν μεταπωλείτε αντικείμενα, θα πρέπει να χρεώσετε το φόρο επί των πωλήσεων για τα περισσότερα προϊόντα. Συμβουλευτείτε τον φορολογικό συμβούλιο του franchise της πολιτείας σας για διαδικασίες αδειοδότησης και ισχύοντες συντελεστές φόρου πωλήσεων.
  Δημιουργήστε έναν αρχικό αριθμό τιμολογίου πελάτη χρησιμοποιώντας γράμματα
  Δημιουργήστε έναν αρχικό αριθμό τιμολογίου πελάτη χρησιμοποιώντας γράμματα, αριθμούς ή και τα δύο.
 7. 7
  Υπολογίστε τον συνολικό φόρο και τον φόρο επί των πωλήσεων για να φτάσετε στο τελικό κόστος εργασίας. Συμπεριλάβετε αυτόν τον αριθμό στο κάτω μέρος του τιμολογίου. Πάντα βεβαιωθείτε ότι οι αριθμοί είναι ευανάγνωστοι, με έντονη γραφή, έτσι ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να πληρώσουν.
 8. 8
  Αναφέρετε τους όρους πληρωμής που περιγράφουν πότε θέλετε να πληρωθείτε. Παραδείγματα που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων περιλαμβάνουν NET 15 ή NET 30, πράγμα που σημαίνει ότι η πληρωμή οφείλεται σε 15 ή 30 ημέρες. Εάν θέλετε να πληρωθείτε όταν ο πελάτης λάβει το τιμολόγιό σας, γράψτε "Προθεσμία κατά την απόδειξη".
 9. 9
  Πείτε πώς θέλετε να πληρωθείτε. Είτε αναμένετε την πληρωμή ως μετρητά κατά την παράδοση (COD), μετρητά, επιταγή ή πιστωτική κάρτα, ενημερώστε τους πελάτες για τις μεθόδους πληρωμής που γίνονται δεκτές.

Συμβουλές

 • Εάν το επάγγελμά σας απαιτεί ειδική πιστοποίηση ή άδεια, συμπεριλάβετε την άδεια ή τον αριθμό πιστοποιητικού σας στην περιοχή πληροφοριών επικοινωνίας. Αυτό εξασφαλίζει στους πελάτες ότι είστε νόμιμος επαγγελματίας με τα βασικά προσόντα που απαιτούνται για την εκτέλεση της εργασίας.

Προειδοποιήσεις

 • Η αποτυχία ένδειξης του βάθους της εργασίας που εκτελέσατε μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη επικοινωνία σχετικά με τις προσδοκίες για εργασία. Όταν τιμολογείτε πελάτες, θα είναι πιο συμφέρουσα η συμπερίληψη περισσότερων λεπτομερειών παρά λιγότερων.
Οροι Χρήσης Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται για τις γενικές πληροφορίες σας και δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τον επαγγελματικό νόμο ή τις συμβουλές χρηματοδότησης. Επίσης, δεν προορίζεται να γίνει επίκληση από τους χρήστες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail